Fredag den 4. April 2003


Risikerer indberettelse for Menneskerettigheds Kommisionen

Gladsaxe kommune risikerer nu at blive indberettet for Menneskerettigheds Kommisionen for tilsidesættelse af handicappede.
Kommunen nægter at betale den ekstraregning, som renovationsfirmaet HCS kræver for at hente affald ved havelågen, sådan som kolonihaveejerne i Gladsaxe har været vant til gennem mange år.
 
Dermed er kolonihavefolket tvunget til selv at gå den lange, tunge gang med skraldet, som nu
i stedet skal afleveres på centrale opsamlingssteder.
Og det er et stort problem for mange mennesker, vurderer Ole Gernot, der er handicappet og ejer af et kolonihavehus ved Smørmosen.
 
"Vi bor ret langt fra opsamlingsstedet, så hver gang vi skal have fjernet affald, så skal jeg have naboer eller mine børn til at hjælpe mig, ellers er jeg henvist til at lade det være. Og jeg kunne godt frygte, at mange svagelige og handicappede i løbet af de næste par år må sige farvel til kolonihaven, og det ville være smaddersynd. Det her det er en meget grov tilsidesættelse af handicappede mennesker", mener Ole Gernot.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Statsminister kontaktet om trafikstøj

Venstres medlem af trafik- og teknikudvalget, Ebbe Skovsgaard, sætter nu sin lid til partifællerne på Christiansborg i sagen om støjdæmpning ved motorring 3.
I sidste uge var Skovsgaard til møde med venstres trafikpolitiske ordfører, og derudover har han nu taget kontakt til statsminister Anders Fogh Rasmussen og gjort opmærksom på de støjproblemer, han mener motorvejsudvidelsen vil medføre.
 
"Der er ganske enkelt ikke afsat penge nok til at lave en tilfredsstillende støjdæmpning af motorring 3", mener Ebbe Skovsgaard, som desuden har været i kontakt med flere byrødder fra
de kommuner, der ligesom Gladsaxe støder op til motorringvej 3.
 
Gladsaxes trafik- og teknikudvalg er, som tidligere nævnt i Nyhedsmagasinet, indkaldt til ekstraordinært møde om motorvejsudvidelsen på tirsdag, og fristen for at kommentere trafikministeriets forslag udløber næste fredag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Dansk Folkepartis klage afvist

Den politiske debat kan udeblive, og en politiker risikerer at blive kørt ud på et sidespor.
Det mener Klaus Kjær, medlem af Gladsaxe byråd for Dansk Folkeparti, kan blive konsekvensen af et svar fra Tilsynsrådet.
Heri afviser rådet en klage fra partiet over, at en politisk debat om skolebuskørslen i Kagsåkvarteret blev afvist ved et byrådsmøde, med den begrundelse, at sagen allerede havde været for byrådet ved et tidligere møde.
 
Det tolker Klaus Kjær derhen, at sager kan afvises i byrådet, uanset om de reelt er blevet behandlet politisk eller blot bliver sendt tilbage til et fagudvalg, og han vil derfor i fremtiden være endog meget forbeholden overfor at lade byrådet sende en sag tilbage til et fagudvalg:
 
"Det er en ret klar udtalelse, Tilsynsrådet er kommet med, som siger, at sager kan afvises i byrådet, selv om de ikke er realitetsbehandlet, at det er nok, de blot er sendt videre. Vi vil nu overveje, om vi vil bede indenrigsministeriet kigge på det hensigtsmæssige i det, og hvad angår skolebuskørslen i Kagså, så er sagen afsluttet for denne gang", siger Klaus Kjær, men tilføjer:
"Der findes andre metoder, som vi nu vil tænke lidt over. Vi kan for eksempel rejse en ny sag om skolebuskørsel, eller stille et skriftligt spørgsmål til byrådet, men det har vi ikke afgjort endnu".

450 gymnaster giver opvisning

Der er gymnastik i lange baner, når Gladsaxe Idræts Forenings gymnastikafdeling i morgen runder sæsonen af med en stor opvisning i Gladsaxe Sportshal.
Det er et bredt udsnit af afdelingens 1100 medlemmer, som i morgen viser resultatet af vinterens anstrengelser og mange øvetimer, og holdene spænder vidt aldersmæssigt, fra de mindste gymnaster i følge med far og mor, til de ældste seniorer.
Og der vil ligeledes være mulighed for at opleve foreningens konkurrencegymnaster, både indenfor for spring, rytme og idrætsgymnastikken.
 
Arrangementet sætter i gang klokken 11 og slutter ved 16.30-tiden, og det forventes, at der deltager omkring 450 gymnaster.
 
Der sælges billetter i forhallen fra i dag fra klokken 17 til 19, og i morgen fra klokken 10 til 14.
Priserne for voksne er 50 kroner for hele dagen, 30 for en halv dag og 15 kroner for børn, ståpladserne fås for henholdsvis 25 og 15 kroner.
Efter publikum har forladt hallen, står den på familiekomsammen for medlemmerne.

FDF blæser til kamp

Høje Gladsaxe Skole kommer i morgen til at klinge af messingmusik, når 200 unge musikere har sat hinanden i stævne til Brass band konkurrence.
FDF-orkestre fra hele landet deltager, og et dommerpanel skal bedømme orkestrene ud fra flere kriterier, fortæller dirigent for FDF Gladsaxe Brass Band, Carl Viggo Jespersen:
"Selvfølgelig bliver vi bedømt ud fra, om vi spiller rent, og om der er balance i musikken og så videre. Men der bliver også kigget på, om orkestret når ud over scenekanten og kan få publikum med", siger Carl Viggo Jespersen, som har høje forventninger til sit eget band:
"Jeg regner med, at vi kommer til at slås med Århus om førstepladsen".
 
Dirigenten understreger, at det er en konkurrence for sjov, men at der alligevel er prestige i at vinde den.
Ni orkestre deltager i konkurrencen, der begynder med en lodtrækning om rækkefølgen klokken 9.15 i morgen tidlig, men allerede nu ligger det fast, at værtsbandet spiller klokken 10. Koncertkonkurrencen i Høje Gladsaxes Skoles festsal er åben for publikum og slutter cirka klokken 17.30.
 
Vil man vide mere om stævnet, kan man klikke sig ind på FDFs hjemmeside;
www.fdf.dk/koncert eller lytte med her i Nyhedsmagasinet i næste uge, hvor vi bringer en reportage fra konkurrencen.

Ros til ny bog af Ib Spang Olsen

Ib Spang Olsens erindringsbog, "Ung mand i fyrrerne", bliver mødt med stor ros fra anmelderne.
Bogen, der beskriver Bagsværdkunstnerens opvækst gennem 20erne, 30erne og 40erne, udkom i går på forlaget Lindhardt og Ringhof, og bliver i Berlingske Tidende blandt andet beskrevet således: "Hvad der kommer ud af at lade sanserne komme til orde, ser man jo i Ib Spang Olsens livsværk – alle hans geniale billeder og illustrationer til børn og voksne – der står som en væsentlig søjle i nyere dansk kunst. Hans erindringer er en replik til dette betydningsfulde arbejde, vi slet ikke kan takke ham nok for", skriver Jens Andersen.
Politikens Hans Hertel skriver: "Hele bogen er morsom g bevægende. Med sin muntre charme og sin ublaserte livsklogskab ligner den ikke ret meget andet i dansk erindringslitteratur".
 
Bogen er på 260 sider og koster 269 kroner.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet