Mandag den 7. April 2003


Tilfreds med indsamling

I går blev der samlet ind over hele landet til fordel for Kræftens Bekæmpelse, og Käte Poss Andersen fra foreningens Gladsaxeafdeling havde været nervøs for, at foreningen ikke kunne få indsamlere nok til at dække hele området, men i sidste øjeblik lykkedes det at komme op på 151, én mere end ved indsamlingen sidste år.
 
Og indsamlerne fik i alt raslet sig til 192.000 kroner, en anelse lavere end resultatet sidste år:
"Vi er meget tilfredse med beløbet, ikke mindst fordi der har været så mange indsamlinger her i den senere tid, så det er et flot resultat. Og som altid er vore indsamlere blevet utroligt godt modtaget", siger Käte Poss Andersen fra Kræftens Bekæmpelse i Gladsaxe.
 
En del af pengene fra indsamlingen går i år til kræftpatienter i Grønland.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Skoleloft sidder igen fast

Det var kombinationen af en tagkonstruktion med meget store spændvidder og brug af for korte søm, der var årsag til, at en loftplade i sidste måned faldt ned i Buddinge skoles gymnastiksal.
Loftpladerne er 2 meter lange og 60 centimer brede og lavet af cementbaseret træuld, og en
2.klasse havde idræt i hallen, da uheldet skete.
 
Gynmastiksalen har været spærret helt af, imens teknologisk institut har arbejdet på at opklare årsagen til hændelsen. Og det har altså vist sig, at de søm, der blev monteret i loftpladerne for 25 år siden, ikke har været lange nok, fordi sømmene har rykket sig lidt med årene og er trukket længere ud af pladerne.
 
Ejendomsafdelingen understreger, at loftet er lavet helt efter beskrivelsen, men nu er samtlige loftplader blevet sat ekstra godt fast - der er simpelthen monteret skruer i pladerne for at sikre, at et lignende uheld ikke sker igen.

Vejbump skal fjernes

Buschaufførernes fagforening vejrer morgenluft i forhold til kampen mod vejbump.
Det sker efter en afgørelse fra arbejdstilsynet i Ringkøbing amt, der har underkendt flere bump, der ellers var udført efter Vejdirektoratets anvisninger.
 
Thyholm kommune i det nordjyske har således været nødt til at fjerne seks ud af otte bump på en busstrækning, ellers var det slut med betjening på den rute.
 
Afgørelsen falder på et tørt sted hos Chaufførernes fagforening, der konstant forsøger at komme af med bumpene, siger faglig sekretær Poul Johansen: "Der er ingen tvivl om, at vi vil bruge en hvilken som helst afgørelse, der kan hjælpe os til at komme af med bumpene. De er skyld i mange rygskader hos chaufførerne og mange sygemeldinger".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Lokaler efterlyses

Prisen for at gå på aftenskole er steget eller vil stige meget, og derfor er det vigtigt, at lokalerne, der benyttes, er af høj standard.
Det mener aftenskolernes samarbejdsudvalg i Gladsaxe, som lige er kommet med sit ønske til, hvad der skal med i de kommende budgetdrøftelser i kommunen.
Og aftenskolernes budgetudtalelse handler både om tidssvarende lokaler og et ønske om deltage i en arbejdsgruppe omkring et kommende kulturhus, fortæller leder af Gladsaxe Oplysningsforbund og tillige formand for samarbejdsudvalget, Jens Thomsen:
 
"Vi vil gerne have bedre faciliteter at tilbyde vore kursister, når det nu bliver dyrere at gå på aftenskole, og samtidig har vi svært ved at skaffe lokaler til større foredrag og debataftener. Derfor håber vi også, at vi kan komme med i en arbejdsgruppe omkring kulturhuset så tidligt som muligt, netop med foredragssale for øje", siger Jens Thomsen.
 
For at forsøge at løse de mest presserende pladsproblemer tager samarbejdsudvalget senere på tur med fritidskonsulent Ivan Klitte for at kigge nærmere på skoler, der kunne have brugbare lokaler.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Svømmehal istandsættes

Den nedslidte Gladsaxe svømmehal skal nu sættes i stand for 7,2 mio. kroner.
Bassinerne bliver der ikke rørt ved, men omklædningsfacilliterne og baderummene bliver istandsat.
 
Ud over den generelle upshining, så bliver der indrettet tre separate omklædningsrum for skoler og institutioner, og handicappede får egen omklædning med selvstændigt bad og toilet.
Sådan lyder, i meget korte træk, i hvert fald den plan, som idrætspolitikerne i Gladsaxe skal tage stilling til i denne uge.
 
De tre millioner af de godt syv, ombygningen vil koste, er på plads – de resterende godt fire millioner skal forhandles hjem i forbindelse med årets kommunale budgetlægning, der så småt er ved at komme fart i.

Hæder og opvisning

Ved Gladsaxe Idræts Forenings årlige afslutning, var det ikke kun de aktive på gulvet, der blev hyldet af de omkring 2000 tilskuere.
Sædvanen tro begyndte idrætsforeningen med at fejre jubilarerne og overrække hæderstegn.
29-årige Kristina Lind Olsen modtog i år sidstnævnte for sin store indsats både som aktiv i 20 år, men også for sit arbejde som træner og medlem af bestyrelsen.
 
"Det er rart, at foreningen påskønner mit arbejde, for mit vedkommende får jeg et bedre liv af at dyrke gymnastik, jeg har noget at gå op i og lave i min fritid, og det er forhåbentligt en glæde, jeg kan overføre til børnene", siger Kristina Lind Olsen, som tager pause fra bestyrelsesarbejdet, fordi hun sidste sommer blev mor, men som stadig er træner.
 
Desuden modtog Christian Hersnæs, far til en af gymnastikdrengene, Rend og Hop-prisen for at have ydet en ekstra indsats og for altid at have en hjælpende hånd klar, når gymnastikforeningen har brug for det.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet