Fredag den 11. April 2003


Debat om sociale klausuler

Gladsaxe kommune vil i fremtiden benytte sig endnu mere af sociale klausuler, når kommunale opgaver bliver sendt i udbud.
Det står klart, efter at byrådet på sit møde tidligere på ugen skulle behandle et forslag til kommunal udbudspolitik.

Forslaget blev vedtaget, men ikke uden debat, og ikke uden en vis modstand fra Dansk Folkeparti, som ikke kan gå ind for brug af sociale klausuler.

"Alt andet lige, så vil de tilbud vi får blive dyrere, hvis et firma skal kalkulere med en udgift til at tage unge arbejdsløse, måske 2.generationsindvandrere. De skal oplæres, de forstår måske ikke grundlæggende dansk", sagde Klaus Kjær.

Enhedslistens Emilce Nielsen derimod hilser de sociale klausuler velkommen, men understregede i samme åndedrag vigtigheden af, at der bliver ført kontrol med, at virksomhederne også opfylder kravene.

"Da dagrenovationen blev sendt i udbud, blev der stillet nogle sociale klausuler, som HCS påstod, de godt ville opfylde. Men jeg har ikke set én eneste rapport om, hvordan det er gået med at opfylde de forpligtelser. Det må være naturligt, at når vi stiller krav, så skal vi også kontrollere, at de bliver opfyldt", mener Emilce Nielsen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Nord Taxi fusionerer

Nord Taxi i Søborg flytter fra Gladsaxe.

Kontoret på Søborg Hovedgade bliver næste år skiftet ud med større lokaler på Kongevejen i Virum. Til januar fusioner Nord Taxi nemlig med kollegerne i Lyngby-Holte Taxi.

"Vi ligger geografisk og overlapper hinanden, og det betyder selvfølgelig, at vi konkurrerer. Men i stedet for at konkurrere, ser vi en fordel i at vi slår os sammen. Vi vil kunne betjene kunderne bedre, fordi vi dækker et større område", siger Nord Taxis formand, Benny Lauridsen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Tilfredse politifolk

Ansatte ved Gladsaxe Politikreds er stort set tilfredse med deres arbejde.

Det viser resultatet af en jobtilfredshedsundersøgelse, som belyser, hvor glade politifolkene er for deres arbejde, fordelt på flere områder.

Og både hvad angår ledelse, opgaver og tilrettelægning af arbejdet er politistyrken godt tilfreds.

Det er ledelsen, der får de bedste karakter af medarbejderne; her er næsten 60 procent meget tilfredse, mens arbejdsklimaet får flest hug. Her er 58 procent "i mindre grad eller slet ikke" tilfredse med forholdene.

Den store utilfredshed med lokaler og pladsforhold hænger til dels sammen med sammenlægningen af døgnberedskaberne i Ballerup og Gladsaxe, hvor Ballerup-delen med 50 medarbejdere blev overført til politigården i Gladsaxe.

Der tages i undersøgelsen forbehold for en lille svardeltagelse, der kan gøre resultatet mere usikkert.


Jubilæumsfest i Røde Kors

I år er det 25 år siden Dansk Røde Kors fik en lokalafdeling i Gladsaxe.

Og jubilæet markeres i eftermiddag med en stort anlagt reception i "Laden" ved Gladsaxe kirke, fortæller Niels Gamborg Nielsen fra den jubilerende forening.

"Selvfølgelig er det jo først og fremmest for at markere dagen, men det er også for at gøre opmærksom på os selv. Måske får folk lyst til at melde sig ind i Røde Kors eller måske blive aktiv og hjælpe til som f.eks. besøgsven, nørkler eller samarit", siger Niels Gamborg Nielsen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Søborg-firma tjener på Irakkrigen

Krigen i Irak kanaliserer en lind strøm af penge til Søborg, nærmere betegnet til virksomheden Bruhn NewTech på Gladsaxevej.

Firmaet er nemlig leverandør af computerudstyr, der kan overvåge og forudse angreb med biologiske, kemiske eller nukleare våben.

Men ud over at producere det software, de amerikanske og britiske tropper har med i Irak, underviser Bruhn NewTech mediefolk i at færdes i krigszoner, en ikke uvæsentligt indtægtskilde for firmaet.

For også inden krigen brød ud i Irak, oplevede virksomheden en stigning i omsætningen, der skyldes det generelle trusselbillede, siger koncernchef Niels Jørgen Tobiassen:

- Interessen for vores udstyr steg markant efter terrorangrebet 11. september, og det har så i sidste ende ført til krigen i Irak, men det er da rigtigt, vi tjener gode penge på krigen, men altså også det generelle trusselsbillede. For ud over forskellige forsvarsministerier har vi også medieselskaber som kunder og uddanner journalister, kamerafolk og andre, der skal i en krigssituation, siger Niels Jørgen Tobiassen og tilføjer:

- Alle vore produkter har det sigte at beskytte folk, så jeg har ikke nogen problemer i at tilbyde de varer, vi gør, siger han.

Bruhn NewTech har eksisteret i 14 år og fik sit gennembrud ved Golfkrigen i 1991, hvor der også dengang var frygt for, at Irak ville anvende andet end konventionelle våben.


Peter Jöback i Cabaret

Rollen som forførende og dekadent konferencier i Gladsaxe Teaters genopsætning af Cabaret er nu fundet.

Det bliver den svenske musical-stjerne Peter Jöback, der overtager rollen efter Troels Lyby.

Teateret har haft så stor succes med den nuværende opsætning af Cabaret, at det dels forlængede spilleperioden med tre uger, dels opfører et ekstranummer til efteråret.

Til den tid vil der være sket få udskiftninger på rollelisten, heriblandt altså Peter Jöback som konferencier i The Kit Kat Club.

Med sig i bagagen har svenskeren erfaring fra blandt andre opsætninger som "Miss Saigon", hvor han i London spillede hovedrollen Chris, og en international koncertversion af "Jesus Christ Superstar". I sit hjemland er han desuden kendt som popstjerne og fik sit svenske gennembrud i 1995 på en forestilling på Malmö Musikteater.

Peter Jöback – og den øvrige del af besætningen i Cabaret – kan opleves fra midt i september og to måneder frem.

Fra Gladsaxe Teater lyder det i øvrigt, at størstedelen af de medvirkende fortsætter i deres roller, mens der i øjeblikket forhandles om enkelte af de bærende roller.


Radiofonisk påskespecial

I hele næste uge sender Radio Gladsaxe et særligt påskeprogram, hvor det vil være muligt at høre alt, næsten da, lige fra pensionistidrætsudøvernes diplomfest, Weyses Påskekantate, en række programmer, der fortæller om påsken og historien, og genhør med flere af udsendelserne i rækken af det musikalske talkshow Spillerum.

Det fuldstændige program kan ses på vores hjemmeside på adressen www.radiogladsaxe.dk .

Nyhedsmagasinet er tilbage i sædvanlig udgave med reportager, politiske synspunkter og nyheder tirsdag efter påske.