Mandag den 28. April 2003


Millioner til AB

Nu kommer der tilsyneladende hjælp til AB´s økonomisk trængte superligahold.
Ifølge AB A/S vil en kreds af lånere nemlig stille et større millionbeløb til rådighed for den professionelle del af AB.
 
Hvor mange penge, det drejer sig om, eller hvem der kunne være interesseret i at låne AB penge, vil klubben ikke afsløre, ej heller hvad det store millionbeløb konkret skal bruges til, men direktør i AB A/S, Steen Andersen, siger dog: "Pengene skal bruges til at få flere sponsorer via de planer og det koncept, vi har udarbejdet, men hvad det nærmere går ud på, vil jeg ikke afsløre, for jeg vil nødigt have, at vore konkurrenter tager ideen, før vi selv er kommet i gang. I første omgang vil der ikke være den store forskel på banen, det vil mere være det udenfor, der arbejdes på, men det er da klart, at på længere sigt vil det da være en mulighed at få flere spillere til, hvis vores økonomi bedres ved hjælp af disse lån", siger Steen Andersen.
Han mener ikke, at lånerne kaster gode penge efter dårlige og konstaterer, at långiverne heller ikke er af den opfattelse.
 
Lånene er fleksible, det betyder, at AB først skal betale dem tilbage, når den økonomiske situation i klubben er til det.
 
(her mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Genbrug igen

Så skulle genbrugsglade borgere i Gladsaxe atter have mulighed for at komme af med deres effekter.
Genbrugspladsen var ellers lukket nogle dage i sidste uge på grund af strejkende chauffører fra affaldsselskabet Sita, men de har genoptaget arbejdet og pladsen har været åben hele weekenden.
 
Og det er ikke kun borgere, der kan glæde sig over den overståede strejke; nabokommunernes genbrugsstationer bliver sikkert også glade, der har nemlig været markant mere pres på deres områder, mens der har været lukket i Gladsaxe.

Finder snyd hver anden gang

Den aktionsgruppe, der de sidste tre år har kigget Gladsaxeborgerne nærmere i sømmene for at undersøge, om de begår socialt bedrageri, rammer cirka rigtigt hver anden gang, de undersøger de nærmere forhold.
Det viser den seneste status over aktionsgruppens arbejde, hvor 41 sager har medført ændringer og 53 har vist sig ikke at involvere socialt bedrageri.
 
Og det er en træfsikkerhed, som lederen af aktionsgruppen, juridisk direktør ved Gladsaxe Kommune, Frede Mølgård, gerne så var højere: "Det kunne være rart, hvis vi ramte rigtigt i måske 70 procent af tilfældene, dels for ikke at genere borgerne uden grund, men også for at bruge vores tid endnu bedre. Det kan måske lade sig gøre, når vi kan trække på vores erfaring, men det kræver også, at vi har tydeligere regler for, hvad vi må", siger Frede Mølgård.
Derfor er der fra kommunernes side lagt pres på Folketinget for at få klarere regler tilføjer han.
 
Han understreger i øvrigt, at han er yderst tilfreds med statistikken for Gladsaxes seneste periode, der har været det bedste år hidtil. I alt har aktionsgruppen her sparet stat og kommune for små fem millioner kroner. På de tre år, gruppen har eksisteret, kommer beløbet op på omkring 13 millioner.

Flere foreninger får tilskud

Tre foreninger får sig nu en positiv overraskelse, for de er alligevel kommet i kridthuset hos socialpolitikerne i Gladsaxe.
Den kommunale forvaltning anbefalede ellers, at ansøgninger om tilskud til frivilligt, socialt arbejde fra Scleroseforeningen, Dansk Parkinson Forening og Egegårdens venner ikke skulle efterkommes, men politikerne er altså af en anden opfattelse.
De mener nemlig, at begge sygdomme er vigtige at gøre noget ved, og at foreningerne gør et stort arbejde. Og så er det knap så vigtigt, at de ikke lige er helt indenfor de givne retningslinier, hvad angår ansøgningen.
 
Samlet får de tre foreninger 25.000 kroner, og med de 17 øvrige, der ligeledes får kommunale støttekroner, har politikerne i år i alt bevilget omkring 180.000 kroner til det frivillige sociale arbejde i Gladsaxe.
Det er godt halvdelen af den pulje, der er sat af i år, og resten af pengene kan der søges om til september.

Mødested for etniske grupper

Et forum, hvor indvandrere og flygtninge kan mødes med danskere ser i eftermiddag dagens lys i Gladsaxe.
De fysiske rammer er Frivillighedshuset på Taxvej 15 i Bagsværd, og en af de tre initiativtagere til "Mødestedet", Kirsten Christophersen, fortæller, hvorfor de har fundet sammen om det projekt: "Vi har forskellig baggrund og alder, men fælles for os er viljen og lysten til socialt arbejde. Og vi er overbeviste om at danskere og flygtninge og indvandrere har meget, de kan lære af hinanden", siger Kirsten Christophersen.
 
"Mødestedet" åbner i eftermiddag mellem klokken 16 og klokken 18, hvor der bydes på gratis te og kaffe, kage og lidt mad.
Huma Nasar udstiller kaligrafisk kunst og Nasar Malik fortæller og læser op.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Bøder for 125.000 kroner

To unge fyre fra Holbæk tog i sidste uge toget til Gladsaxe for at hente en bil og derefter køre hjem til Holbæk igen.
Men i Gladsaxe løb de ind i politiets årlige fællessyn, og det viste sig, at ingen af dem er i besiddelse af et kørekort. Derfor måtte de pænt lade bilen stå og tage toget hjem med udsigt til en klækkelig bøde.
Gladsaxe politi standsede i alt 1.100 biler og udskrev bøder for 125.000 kroner, fordelt på 151 sager.
 
De fleste trafikforseelser bestod i, at bilisterne ikke havde sikkerhedssele på, dem var der 78 af, desuden standsede politiet fire spritbilister og i alt seks, der ikke har kørekort.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet