Mandag den 4. August 2003


Brandårsag endnu ukendt

Årsagen til den voldsomme brand i den beskyttede ældrebebyggelse Jernbanehaven i Bagsværd sidste weekend er endnu ikke fundet.
De brandtekniske undersøgelser på stedet er netop færdige, og politiet kan nu udelukke, at branden var påsat, og også mistanken om en såkaldt el-brand kan nu formentlig udelukkes.
 
Branden opstod i en lejlighed på første sal, hvorfra ilden bredte sig hurtigt og medførte omfattende skader, fortæller brandchef Ole Nedahl.
 
"Hele tagkonstruktionen udbrændte, det samme gælder den lejlighed, hvor branden startede. Så er der vandskader. Der er kommet vand ned i bygningen, og det sidder beton og gipsvægge og trægulve", fortæller brandchefen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Madlavning førte til drabsforsøg

Et skænderi om madlavning og et efterfølgende stik med en dolk var natten til onsdag tæt på at koste en 42-årig kvinde fra Holmevej i Søborg livet.
Kvindens 43-årige kæreste, som politiet kender rigtig godt fra en række voldssager, var ved midnatstide gået i gang med at lave en portion kartofler og sovs. Ifølge mandens forklaring til Gladsaxe politi, så "lå kvinden i sofaen og galpede op over, hvornår maden var færdig. Pludselig stod jeg ved siden af hende med en dolk i hånden, hun rejste sig og rendte ind i dolken".
 
Kvindens tilstand har været kritisk, siger drabschef Søren Sørensen til Nyhedsmagasinet, først fredag blev hun nogenlunde stabiliseret og kan betragtes som værende udenfor umiddelbar livsfare.
Den 43-årige mand er foreløbig varetægtsfængslet for fire uger, sigtet for forsøg på manddrab.
Ifølge hans forklaring, så var parret stået op ved 14-tiden, havde fået sig en gang morgenmad bestående af seks guldøl og var så formentlig fortsat i samme boldgade frem til knivstikkeriet ved midnat.
 
Det er ikke første gang, at der er problemer ved parrets bopæl ved Holmevej, en bebyggelse, der rummer flere urolige elementer. Så urolige, at politi og naboer nu har bedt Gladsaxe kommune se nærmere på beboersammensætningen lige på det sted.

Udvalgsformand: Hysteri om jordforurening

1,6 millioner kroner. Det er mindstebeløbet for at få fjernet jordforureningen på Elledalen 6-8, hvor Gladsaxe kommune står for at skulle opføre et botilbud til udviklingshæmmede.
 
Forureningen, der af miljøfolk betegnes som alvorlig, blev opdaget i foråret, netop som 1. spadestik skulle foretages.
Siden har jorden været genstand for endnu en undersøgelse, hvilket ikke har fået forureningen til at flytte sig. Der er også lavet beregninger på, hvor meget det vil koste at rengøre jorden i forskellige grader. Skal grunden være helt ren, så koster det mere end 2,1 millioner. Skal kun den værste forurening væk, så kan det gøres for 1,6 millioner kroner.
 
I morgen mødes politikerne i socialudvalget ekstraordinært for at tage stilling til sagen, bevilge pengene til oprensningen og få sat gang i byggeriet.
Men udvalgets formand, socialdemokraten Erling Schrøder, havde gerne helt undværet mødet.
Han mener, at der er ved at gå for meget hysteri i den omkring forureninger: "Alt det her med forureninger er blæst op, så der har bredt sig en hysterisk stemning blandt mange. Det hele gror jo, blomster, buske og kartofler, så vi stoppe op og se, om det her er det eneste rigtige at gøre. Jorden har jo altid været forurenet og det vil vedblive med at være".

Makedonsk pengetransportrøver eftersøges stadig

Kriminalpolitiet i Gladsaxe mangler stadig en af gerningsmændene til et røveri mod en værditransport på Søborg Torv natten til tirsdag forrige uge.
Manden er formentlig Makedoner ligesom sine to medgerningsmænd, der blev anholdt kun 20 minutter efter røveriet.
 
De tre mænd overfaldt chaufføren, der netop havde afhentet dagens omsætning i Faktabutikken på torvet. De pressede både en pistol og en kniv mod chaufførens hals og forsøgte at tvinge ham til at åbne pengekufferten. Det kan han imidlertid ikke pga. sikkerhedsforanstaltninger, så røverne smed chaufføren ind i en elevator med besked om at forholde sig roligt.
Herfra fik han tilkaldt politi, og hundepatruljer var hurtigt fremme og fik snuset sig frem til pistol, kniv, tøj, pengekuffert og til sidst også to af gerningsmændene.
 
De anholdte på 21 og 22 år er i landet på et turistvisum og sidder foreløbig varetægtsfængslet i fire uger.

Bande røver 17-årig

Deres alder til trods, så er det gamle kendinge af politiet, der sidder varetægtsfængslede sigtet for røveri mod en 17-årig ung mand.
Den 17-årige var netop flyttet hjemmefra ind i en ny lejlighed, da fire unge med mellemøstlig baggrund trængte ind hos ham.
De forlangte værdier udleveret, og stående overfor en overmagt på fire mand høj turde den 17-årige ikke andet end at udlevere en mobiltelefon og nogle penge.
 
De fire stak af, men den unge lejlighedsindehaver genkendte dem alle i fotoarkivet hos Gladsaxe politi.
To 18-årige og en 16-årig sidder nu bag tremmer og venter på, at deres sag skal komme for retten. Den sidste i kvartetten er endnu ikke fundet.

27 sting efter snitsår fra hobbykniv

Et skænderi om gammel gæld var torsdag eftermiddag udviklede sig på dramatisk vis blandt et par af drukkammeraterne ved bænken på hjørnet af Pilegårdsvej og Novembervej i Mørkhøj.
En 47-årig nikkede under skænderiet en lidt ældre mand, 53 år, en skalle. Som svar trak han en hobbykniv, som han stak kammeraten med.
Det førte til en dyb læsion ved albuen, som siden måtte syes med 27 sting.
Der venter nu den 53-årige, der måtte tilbringe en nat i brummen, en sigtelse for vold.

Venskabsbyrejse til Hamburg-forstad

I dag tager Gladsaxe Internationale Venskabsforening af sted på sin årlige rejse til en udvalgt venskabsby.
Og denne gang går turen til Blankenese ved Hamburg.
"Den venskabsby har nogle attraktioner, som ikke er helt almindelige", fortæller venskabsforeningens formand, Arne Hermann.
Foreningen tager af sted til Blankenese i dag - og først på fredag går turen igen hjemad mod Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet