Torsdag den 14. August 2003


Forældre fik medhold i klage over amtet

Klagenævnet for vidtgående specialundervisning har nu givet et forældrepar fra Gladsaxe medhold i deres klage over amtets nedskæring i antallet af støttetimer til deres handicappede barn.
 
Den langvarige strid mellem Københavns Amt og Gladsaxe om betalingen for specialundervisningen har foreløbig resulteret i tre sager hos Klagenævnet.
Én familie har nu altså fået medhold i sin klage. Det vil sige, at amtet nu skal betale for det antal støttetimer, som Gladsaxe Kommuen har visiteret eleven til. I den anden klagesag er der indgået forlig, mens en tredje klage endnu ikke er behandlet.
 
Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst siger om afgørelserne: "Det viser, at det var godt kommunen holdt fast. Vi ville ikke genere eleverne og deres forældre, vi ville kæmpe for dem. Og det har vi gjort med et godt resultat, synes jeg".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Kæmpe satsning på Gladsaxe Teater

Gladsaxe Teater kan i 2005 præsentere den største og mest ambitiøse danske teatersatsning nogensinde.
I anledning af 200-året for H.C.Andersen opfører Gladsaxe Teater musicalen "HCA – 24 timer i en digters liv". Gladsaxe Teaters bud på fremtidens internationale musical.
 
Musikken skal komponeres af store, kendte verdensstjerner - Elton John, David Bowie og Björk er bare nogle af dem, der står øverst på ønskelisten - og selve forestillingen bliver en blanding af skuespil, opera og popmusik, ballet og moderne bevægelsesteater.
 
Stykket får verdenspremiere i januar 2005. Der er planlagt 100 forestillinger på Gladsaxe Teater, og derefter tager musicalen på europaturne.
 
H.C.Andersen-fonden har allerede bevilget 1,7 millioner til projektet, Københavns Amt har givet tilsagn om 1,1 million og på sit møde tidligere på ugen anbefalede Gladsaxes Kultur- fritids- og idrætsudvalg at imødekomme en ansøgning fra teatret på 600.000 kroner.

Større ventilationsanlæg til svømmehal

De hidtidige forsøg på at forbedre ventilationsforholdene i Bagsværd svømmehal, så hallen har kunnet benyttes også til menneskebrug, har hidtil været forgæves.
 
De store vinduespartier og det for småt dimensionerede ventilationsanlæg har resulteret i ulidelige varmegrader og kæmpe høj luftfugtighed, som har kostet hallen mange lukkedage.
Men i denne uge skulle entreprenøren bag halbyggeriet, NCC, gå i gang med at installere et større anlæg, siger formanden for kultur-, fritids- og idrætsudvalget, socialdemokraten Peter Nielsen: "Nu følger vi det her tæt og bliver på vores møde i september orienteret om udviklingen. Det skal bare fungere nu, så må vi snakke øvrige problemer og erstatningsspørgsmål senere".
 
NCC vil øge ventilationsanlæggets styrke med 40%, og så er det jo bare at krydse fingre for, at det er tilstrækkeligt til, at hallen kan benyttes efter hensigten.

Røvere fik forlænget varetægtsfængsling

Tre af de fire røvere, der er sigtet for røveri mod en 17-årig ung mand på Sydfrontvej i Kagsåkvarteret sidst i juli, har nu fået forlænget varetægtsfængslingen med fire uger.
Det skete i retten i Gladsaxe mandag, hvor dommeren ville løslade en af de sigtede. Den kendelse blev dog anket til landsretten, der nu skal tage stilling til den fortsatte fængsling.
 
Den 17-årige var netop her i sommer flyttet hjemmefra ind i en ny lejlighed, da fire unge med mellemøstlig baggrund trængte ind hos ham.
De tvang den 17-årige til at udlevere en mobiltelefon og nogle penge.
De fire stak af, men den unge lejlighedsindehaver genkendte dem alle i fotoarkivet hos Gladsaxe politi.
 
Udover røveriet i lejligheden, så menes tre af gerningsmændene også at stå bag flere gaderøverier i Gladsaxe den seneste tid. De er foreløbig sigtet for fire forhold.

Videoovervågning på busruter

Det bliver sværere og sværere for busserne at komme frem, fordi bilister parkerer i busbanerne. Det er HUR, hovedstadens Udviklingsråd, efterhånden blevet godt træt af, og derfor vil rådet til næste år videoovervåge visse busstrækninger i hovedstadsområdet.
 
Det har nemlig vist sig, at politi og parkeringsvagter ikke kan afhjælpe, endsige reducere, det stigende antal af bilister, der bruger busbanerne til at sætte bilen.
 
Derfor har HUR afsat 700.000 kroner til at sætte kameraer op i løbet af næste forår for at forsøge at forevige de ulovligt parkerende bilister. Det vil dog ikke koste synderne noget i form af bøder, overvågningen skal i første omgang bruges til at undersøge tekniske, økonomiske og juridiske aspekter ved overvågningen.

Amerikanerbiler på Gladsaxedagen

Der bliver fart over feltet, når det på lørdag går løs med Gladsaxedagen.
Det sørger den lokale bilklub California Dreamers for.
Medlemmerne er helt vilde med klassiske amerikanerbiler, specielt dem fra 40´erne til slutningen af 70´erne.
 
"Vi vil vise, at interessen for amerikanerbiler er en kulturform, der kan dyrkes af alle. Det er ikke kun smarte drenge med omvendt kasket der dyrker det, det er også voksne mennesker", fortæller foreningen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet