Fredag den 15. August 2003


Slendrian i socialforvaltning

Socialforvaltningen i Gladsaxe får nu et år til at få bragt orden i et tilsyneladende morads af dårlig sagsbehandling og slendrian i forhold til behandlingen af kunderne i butikken, nemlig borgerne.

Men nu risikerer de medarbejdere, der ikke fungerer efter hensigten, simpelthen at få en fyreseddel.

Siden september sidste år har der ligget et sæt ganske klare retningslinier om korrekt borgerbetjening, men selv med centraliseringen af socialforvaltningen er der stadig for mange fejl og mangler i sagsbehandlingen.

Det politiske socialudvalg har netop diskuteret sagen, udvalgsformand Erling Schrøder, Socialdemokraterne, siger:

"Vi har fået at vide, at der er dele af det administrative personale, der ikke fungerer optimalt. Nu sætter vi fokus på en ensrettet og korrekt service overfor borgerne, og vi er helt enige i udvalget om, at vi ikke vil acceptere slendrian og dårlige service. Nu bliver der strammet op og effektiviseret, så vi indenfor et år står med en strømlinet forvaltning".


Folkeskolen i Gladsaxe nummer 7

Folkeskolen i Gladsaxe ligger nummer 7 på en netop offentliggjort rangliste over skoler i Københavns Amt.

En professor fra Aarhus Universitet har udarbejdet listen udfra oplysninger om elevernes karakterer og elevernes baggrund.

På den måde kan bl.a. se, om forældrenes sociale status har betydning for den karakter eleven får.

Karaktergennemsnittet i Gladsaxe er 8,25 og det rækker altså til en 7. plads i Københavns Amt.

Der er også lavet en rangliste over alle landets folkeskoler og her ligger Gladsaxe nummer 57.

"Det synes jeg, er tilfredsstillende", siger Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst.

"Det er et godt resultat, også set ud fra, at vi gerne vil styrke det faglige niveau, vi vil gerne styrke vores folkeskole. Og det gør vi på mange måder, vi laver skoleaftaler, og vi skal i gang nu med et budget, der vil jeg også prøve at styrke det faglige niveau. Så jeg synes, det er et godt resultat og et godt udgangspunkt for det videre arbejde med folkeskolen", siger borgmesteren.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Ingen speciel sikring af vandværker i Gladsaxe

Dørlåsene ind til vandværkerne i Gladsaxe er blevet sikret lidt mere.

Men bortset fra det lille kunstgreb, så har hverken vandforsyningen eller beredskabsafdelingen gjort noget nummer ud af en sikring mod terrorangreb eller hærværk.

Flere af de store kommuner er ellers i gang med at etablere videoovervågning og andre foranstaltninger, der skal gøre det svære for uvedkommende at nå frem til drikkevandet.

Forsyningschef John Jensby siger til radioen, at "der afventes et tydeligt udspil fra Miljøstyrelsen i forhold til, hvordan sikkerheden skal opbygges. Hvad er fx vigtigst i vores område, at sikre mod nedfald fra en ulykke på Barsebäck, at beskytte mod terrorangreb i jordhøjde eller fra luften, eller blot at beskytte mod hærværk og drengestreger. Vi har konsulteret en rådgiver om problematikken og sidder sådan set klar i starthullerne til at gøre noget, når vi får en klar melding fra styrelsen".


Gladsaxe politi skal undersøges

Justitsminister Lene Espersen skal nu kigge Gladsaxe politi efter i sømmene.

Enhedslistens folketingsmedlem fra Gladsaxe-kredsen Søren Søndergaard har på baggrund af en omtale i en lokalavis nemlig bedt ministeren undersøge:

"Om det virkelig er rigtigt, at Gladsaxe Politi har afvist at tage imod en anmeldelse af et røverisk overfald med den begrundelse, at den overfaldne ikke havde været på skadestuen, og i bekræftende fald, om ministeren ikke er enig med spørgeren i, at det er dybt kritisabelt og krænkende for retsbevidstheden," lyder det fra Søren Søndergaard.


Ny omsorgschef

I dag får Gladsaxes pleje- og omsorgsafdeling ny leder.

Herle Clifoth kommer direkte fra Greve Kommune, hvor hun har arbejdet som distriktsleder, og derudover har hun taget den supplerende lederuddannelse fra Danmarks Forvaltningshøjskole.

Stillingen som pleje- og omsorgschef i Gladsaxe Kommune har været ledig siden maj, og afdelingens souschef har været fungerende leder af afdelingen i den mellemliggende periode.


Computerfolk på Gladsaxedagen

De mødes hver onsdag på Søborg skole og snakker software, hardware og megabytes.

Men i morgen rykker Computergruppen Gladsaxe ud i det blå – nærmere betegnet rådhusparken.

Anledningen er, naturligvis, Gladsaxedagen.

"Vi var også med sidste år, og det var hyggeligt. Især pga. beliggenheden, vi var i et udendørs cirkustelt. Det var en lidt speciel oplevelse at sidde med fødderne i græs og så arbejde med en computer. Der var også noget hygge over det", fortæller Lasse Tørnkvist fra Computergruppen Gladsaxe.

I alt 67 foreninger har opstillet boder i rådhusparken og byder på underholdning hele eftermiddagen og aftenen.

Og Radio Gladsaxe sender direkte fra Gladsaxedagen allerede fra klokken 11.

Først fra budgetdagen på rådhuspladsen og fra klokken 15 fra vores udendørs studie, der ligger placeret til højre for den store scene i rådhusparken.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)