Onsdag den 27. August 2003


Drab i Søborg

En 24-årig mand er i nat blevet skudt og dræbt ved Rundgården i Søborg.
Gladsaxe Politi oplyser, at der ikke er foretaget anholdelser i sagen, men at man har to mistænkte, hvoraf den ene er indlagt på hospitalet med flere skudsår. Derfor står motivet til drabet heller ikke klart, men politiet regner med, at der er tale om en form for opgør, og at offeret kendte drabsmanden.
 
Drabet fandt sted klokken 10 minutter over midnat på åben gade ved en passage mellem lejligheder ved Rundgården.
 
Vicekriminalinspektør Claus Hilborg oplyser, at politiet har fundet den revolver, som det formodes, der er blevet brugt ved skydningen, og politiet er nu i gang med at afhøre vidner fra boligkomplekset, men opfordrer alligevel til, at man kontakter politiet, hvis man har hørt skud eller har set noget i nat, der er relevant for efterforskningen. Gladsaxe politi kan kontaktes på 39 69 14 48.

Fredningsnævn besøger planteskole

Aldershvile Planteskole og dens omstridte tilbygning er langt fra i sikker havn, selv om Naturklagenævnet netop har afgjort en klage til planteskolens fordel.
I dag kommer en anden spiller nemlig på banen; Det er Fredningsnævnet for København, der skal besigtige planteskole og tilhørende arealer.
 
Valgt af byrådet som repræsentant for Gladsaxe er socialdemokraten John Brown Brabant Althoff-Andersen og han forklarer:
"Jeg glæder mig til at se planteskolen og vil være åben over for de indtryk, vi får, så vi kan komme med en fornuftig afgørelse", siger Althoff-Andersen, der pointerer, at er fredningsnævnets tre medlemmer enige ved besigtigelsen i dag, kan der på stedet komme en afgørelse som ikke umiddelbart kan ankes.

DF: Politikere bruges som løftestang

Det er ikke en politisk opgave at lukke ulovlige rockerklubber.
Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti i Gladsaxe.
Med byplanloven i hånden er det tidligere lykkedes Gladsaxe Kommuen at tvinge en rockergruppe ud af et klubhus i Bagsværd. Og på sit møde tidligere på ugen besluttede politikerne i trafik- og teknikudvalget at udstede påbud overfor en klub på Mørkhøj Bygade.
 
Her undlod Dansk Folkepartis medlem af udvalget, Kristian Niebuhr, at stemme.
"Jeg mener, politiet går ind og bruger os som løftestang til at lukke en klub. I det her tilfælde er det så Bandidos, man er ude efter og et sted, de har været i mange år", siger Kristian Niebuhr.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ø: Glæde over ældrepulje

En pulje på godt 10 millioner til ældreområdet er der afsat i det budgetoplæg, Gladsaxes borgmester fremlagde i sidste uge.
Og udsigten til flere penge til de ældre har vakt stor tilfredshed hos Enhedslistens Emilce Nielsen, der siger om budgetudspillet:
 
"Man kan altså ikke forvente mange forbedringer, hvis og når et stort flertal af byrådet lader sig diktere af regeringen og KLs aftale. Så bliver der ikke plads til meget. Jeg kunne godt ønske plads til forbedringer på børneområdet, bl.a. bedre plads til børnene i daginstitutionerne, mad til alle børn uden brugerbetaling og forbedring af legepladser. Det er der virkelig brug for. Men vi er også glade for nogle ting, jeg synes f.eks. det er rigtig godt, at der bliver flere penge til elevkantiner og efteruddannelse af lærere. Og det er fantastisk godt, at der bliver afsat over 10 millioner til at rette op på det efterslæb, der har været på ældreområdet. Det er noget, Enhedslisten har kæmpet for i mange år", siger Emilce Nielsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Truede buschauffør

En københavnsk mand står i dag i Gladsaxe byret tiltalt for at have truet en buschauffør med tørre tæsk.
Ifølge anklageskriftet skulle manden i oktober sidste år ved Buddinge S-togs-station være blevet så sur på chaufføren, at han stod ud af sin bil og steg ind i bussen, der blev parkeret i buslommen. Her skulle bilisten angiveligt have truet chaufføren og kastet en genstand efter ham, den ramte dog ved siden af og ramte i stedet forruden, der gik i stykker.
 
Stridsårsagen var formentligt, at manden følte sig provokeret af, at chaufføren foretog et vejbaneskift og dermed kørte ind foran personbilen.
 
Manden, der nægter sig skyldig, har afgivet forklaring til retten, og i dag skal to vidner afhøres.
Vælger dommeren at dømme ham skyldig, kan han risikere en tur i fængsel, da han er tiltalt efter den paragraf i straffeloven, der handler om trusler overfor en embedsmand.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet