Torsdag den 28. August 2003


23-årig efterlyses i drabssag

Gladsaxe politi efterlyser nu en 23-årig mand fra Fredriksberg i forbindelse med
drabet på den 24-årig mand fra Søborg, som blev skudt foran sit hjem ved Rundgården natten til onsdag.
 
Den efterlyste ejer den hvide Peugeot, som flere vidner så køre væk fra Rundgården lige efter drabet. I bilen er der senere fundet blod og beviser på, at den anden mistænkte i drabssagen, en 21-årig mand, har været i bilen. Den 21-årige er nu indlagt på Rigshospitalet med skudsår.
 
Motivet til drabet står endnu ikke klart, men både den dræbte og de to mistænkte er i forvejen kendt for anden kriminalitet, og politiet mener derfor, at der kan være tale om en form for opgør.

V: Borgmesterens anlægsprogram vanskeliggør budgetforlig

Et for ambitiøst anlægsprogram kan vanskeliggøre et budgetforlig med Venstre i år.
Bjarne Rasmussen siger om borgmesterens budgetudspil:
"Jeg er lidt overrasket over, at hun ikke vil gøre det nemmere for sig selv, end tilfældet tilsyneladende er, at lave et forlig, hvori vi indgår. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi ønsker
skatten sat ned, ikke nødvendigvis med de meget store procenter. Vi ved jo godt, at der er andre, der ikke har den samme opfattelse, men det skal være sådan, at det kan ses. Og det lægges der jo ikke op til. På den anden side lægges der jo op til et nogenlunde moderat niveau på driftssiden. Det har jo mange gange været problemet, at socialdemokraterne og venstrefløjen er gået ind for at forhøje driftsudgifterne. Det gør man ikke her, og det er udtryk for, at borgmesteren vil holde sig inden for den ramme, som Kl og regeringen har aftalt. Så den del af det er sådan set fornuftig nok. Tilbage ligger så et for ambitiøst anlægsprogram. Det er det, der vanskeliggør et forlig, det er der ikke nogen tvivl om" siger Bjarne Rasmussen fra Venstre.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ros for rummelighed

Der er i dag både skulderklap, blomster og et guldrandet diplom til virksomheden Novozymes i Bagsværd for sin indsats med indvandrerpraktikanter. Med venlig hilsen Gladsaxe kommune.
 
Bagsværd-firmaet har gjort sig fortjent til den megen hæder, fordi kommunen mener, at virksomhedens har begået en målrettet indsats og et godt arbejde for rummeligheden på arbejdsmarkedet ved blandt andet at tage imod ulønnede praktikanter med indvandrerbaggrund.
 
Diplom- og blomsteroverrækkelsen finder sted som et led i Gladsaxes kampagne for at få indvandrerne ud på arbejdsmarkedet og ind i det danske samfund, og foreløbig har projektet, der er nogle måneder gammel, haft succes.
I hvert fald hvad angår velviljen fra virksomhederne, der står klar med 35 praktikaftaler. Til gengæld har interessen fra målgruppen været til at overskue; ved informationsmøderne møder kun halvdelen af de inviterede op og indtil videre har kun 13 af i alt 159 mennesker indgået en aftale med en virksomhed.
 
Og selv kommunen med loven i hånden kan skære i ydelserne til de indvandrere, der bliver væk, kan chefen for arbejdsmarkedsafdelingen Anders Mørch ikke med sikkerhed sige, at forvaltningen har grebet ind over de udeblivende, men han lover, at han vil kigge nærmere på det.

Ellesump spænder ben for nedskæringer ved planteskolen

Fredningsnævnet for Københavns Amt var i går på besigtigelse på Aldershvile Planteskole og de tilhørende arealer.
John Althoff Andersen, der er Gladsaxe Kommunes repræsentant i nævnet, siger: "Der kom ikke ret meget ud af det. Oplægget gik ud på, at der skulle genskabes en udsigt, men under besigtigelsen kom det frem, at noget af det, der var lagt op til skulle fjernes, det var noget ellesump og åbenbart af EU betegnet som habitatsområder. Og med den oplysning kunne fredningsnævnet ikke gå ind og lave en ny plan for nedskæringer derude".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Kons: Politikere er ikke løftestænger for politiet

Trafik- og teknikudvalget har netop udstedt påbud overfor en rockerklub på Mørkhøj Bygade.
Og Dansk Folkepartis medlem af udvalget udtalte i går i Nyhedsmagasinet, at han mener, politikerne bliver brugt af politiet som løftestang til at lukke rockerklubberne.
 
Men den betragtning er den konservative Henrik Sørensen ikke enig i:
"Politiet har konstateret, at der er foregået nogle aktiviteter et sted, og så har de spurgt kommunen, om det er i overensstemmelse med det byplanmæssige. Og det kan vi så konstatere, at det er det ikke. Kristian Niebuhr vil lægge op til, at Gladsaxe Kommune åbenbart i fremtiden skal ud og lege politibetjent selv, og se om folk overholder lokalplan og kommuneplan. Det er ikke et samfund, vi bryder os om", siger Henrik Sørensen, medlem af trafik- og teknikudvalget for de konservative.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ubetinget fængsel til vred bilist

"I mine 13 år som chauffør har jeg aldrig oplevet noget lignende".
Sådan lød det i går i retten i Gladsaxe fra den buschauffør, der var blevet truet af en arrig 31-årig medtrafikant, som også kastede en genstand gennem forruden på bussen.
Truslerne og kastet udløste en dom på 14 dages ubetinget fængsel til den 31-årige mand, som i øvrigt ikke var mødt op i retten.
Chaufførens brøde var, at han havde skiftet vognbane ved Buddinge station, åbenbart til gene for bilisten, der følte sig foranlediget til at true buschaufføren og smadre bussens forrude.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet