Fredag den 29. August 2003


Formodet drabsmand eftersøges stadig

Den 21-årige mand, der blev indlagt på Bispebjerghospital efter skudvekslingen ved Rundgården i Søborg natten til onsdag, blev af retten i Gladsaxe i går varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drab eller medvirken til drab.
De to første uger i isolation af hensyn til den videre efterforskning, der i særdeleshed går på at få fat på den 23-årige mand, hvis bil blev brugt ved opgøret, hvor en 24-årig mand fra Søborg blev dræbt.
 
Der var fredag morgen endnu intet spor af den eftersøgte, oplyser vagthavende hos Gladsaxe politi.

Gammel gård indrettes til hjemløse narkomaner

Den tidligere kommunalt ejede Tornehøjgård i Gladsaxe skal nu bruges af Københavns amt til et udvidet genhusningsprojekt for hjemløse narkomaner.
Tornehøjgård ligger placeret mellem fire haveforeninger, Smørmosen og klods op af Hillerødmotorvejen. Tæt på ligger i øvrigt også flere rækkehuse og villakvarterer.
 
Amtet har netop købt den 6.000 kvadratmeter store grund af kommunen, og planen er i første omgang at indrette plads i nye længer til 20 hjemløse og 25 ansatte.
De gamle længer er blevet revet ned indenfor det seneste års tid. I øjeblikket holder omkring 10 hjemløse narkomaner til i den gamle gårds hovedbygning.
 
Københavns amt har betalt 2,5 million kroner for grund og tilhørende bygning.
Salgsprisen lyder måske ikke voldsom høj, men til prisen skal lægges et yderligere millionbeløb til oprensning af forurenet jord – et beløb, der anslås til at ligge omkring de tre millioner kroner.

Seniorboliger giver fortjeneste

Der er anslået en lille million kroner at tjene på at rive en gammel villa ned og i stedet opføre fem seniorboliger på grunden.
Det vurderer en af Gladsaxes ejendomsmæglere, og fortjenesten kan også være årsag til, at der i øjeblikket er meget stor interesse for netop den manøvre.
 
Et byggeri er i støbeskeen ved hjørnet af Hvedemarken og Buddinge Hovedgade, og et nyt lokalplanforslag skal bane vej for et lignende byggeri på Gammelmosevej.
 
Her udløb indsigelsesfristen forleden, og to af naboerne har reageret.
Den ene med interesse for selv at bygge mere, mens den anden protesterer mod at få erstattet den hyggelige gamle have med fem boliger med tilhørende parkeringsplads.
De fem senioregnede boliger opføres, når byrådet har diskuteret indsigelserne og endeligt sagt god for planen, på en 1.300 kvadratmeter stor grund.

Fest i Værebro

Værebro Park i Bagsværd lever på mange måder sit helt eget liv som en slags landsby isoleret fra resten af kommunen.
Det mener den lokale købmand, at der skal gøres noget ved.
 
En fest med hoppeborg, fodbold, gode tilbud og masser af musik er en del af løsningen – og den er både det lokale bibliotek og beboerne med på, siger afdelingsbestyrelsesformand Egil Dræger: "Købmanden fik en god idé, som vi andre så er hoppet med på. Det er klart, at det for ham handler om profilering af butikken, men for os andre handler det også af profilering. Her er en velfungerende boligafdeling og et bibliotekstilbud til alle borgere i området".
 
Festen starter kl. 10 med aktiviteter for børnene og fortsætter så dagen igennem afsluttende med musik fra 20 til 24.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Piber i Parken

I morgen eftermiddag indtager det lokale sækkepibeorkester Copenhagen Caledonia Pibe Band Aldershvile Slotspark.
Repertoiret er primært skotsk inspireret, men denne gang er der også enkelte danske melodier på programmet.
 
Men, det skal ikke være musik det hele, afslører sækkepibespillernes formand, Albert Lykking.
"Vi synes, det må være interessant for publikum også at få at vide, hvad det er vi spiller, hvorfor vi spiller det og hvordan man egentlig får en sækkepibe til at sige noget. Så det er ikke musik det hele, men det bliver kædet sammen med nogle kommentarer og bemærkninger", fortæller Albert Lykking.
 
Sækkepibestævnet i slotsparken starter klokken 13 lørdag - og der er gratis adgang.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet