Mandag den 8. December 2003


Utilpassede unge skal lave mad

En gruppe utilpassede drenge i alderen 12 til 13 år har igennem en længere periode skabt uro bl.a. omkring Søborg Torv.
Nu skal drengene lære at lave mad.
 
Det er den lokale fritids- og ungdomsklub, Klub Søborg, som i samarbejde med skole og kommune vil forsøge at hjælpe drengene på rette vej, ved at sætte madlavning på skemaet:
 
"Vi har en gruppe af unge, nogle af dem har indvandrerbaggrund og nogle mere almindelig dansk baggrund, som har lidt svært ved at finde ud af, hvordan man klarer dét at gå i klub, og hvordan man i øvrigt begår sig i sin fritid. Det startede med, at nogle beboere på Søborg Torv har følt sig lidt truet af gruppen, når den danner dét, der lidt ligner en bande. Så det problem vil vi godt ind og gøre lidt ved", siger Frederik Hansen, leder af Klub Søborg.
 
"Vi vil prøve at lære dem, at have nogle ordentlige relationer, dels med hinanden og dels med voksne. Vi har en opfattelse af, at de mangler voksenkontakt, især til mænd, populært sagt mangler de en faderfigur, og der vil vi prøve at få en medarbejder ind og "erstatte". Grunden til at vi har fundet på, at det skal være en madlavningsordning er at vi er blevet opmærksomme på, at mange af dem er alene sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Der flakker de rundt i kvarteret. Og nogle drenge i den tidlige pubertet kan lokkes med dét, at få lov til at lave mad. Det har de interesse for, så vi har valgt at tage udgangspunkt i det", siger Frederik Hansen fra Klub Søborg, som håber at kunne inddrage en medarbejder fra Gadeaktion Gladsaxe i projektet, som forventes at starte til januar.

Elektriker snød firma for 31.000

En 23-årig elektriker har bedraget sin arbejdsplads i Gladsaxe for ca. 31.000 kroner.
Den unge mand blev for nylig fyret fra sit arbejde i et installationsfirma, men dét har ikke
forhindret ham i at købe varer for godt 30.000 kroner på firmaets regning.
Under en ransagning på mandens bopæl på Østerbro blev der fundet masser af værktøj og materialer, og den 23-årige elektriker erkendte også forholdet.

Forældre køber bus til klubbørn

En gruppe af forældre har købt en bus til fritids- og ungdomsklubben Grønnegården, som klubben kan leje, når de unge skal på tur.
Leder af Grønnegården, Jens Hintzman, siger:
 
"Vi bruger den jævnligt til f.eks. sportsarrangementer og biografture. Små ture, hvor vi kan komme hurtigt frem og tilbage. Fordi ofte får børnene sent fri, og skal vi kunne nå noget om eftermiddagen, så kan vi ikke cykle, så når vi det jo aldrig".
 
Forældrene betaler et kontingent på 120 kroner årligt, og pengene går til vedligeholdelse og reparation af bussen. Grønnegården betaler selv for benzinen.

Vigtigt samarbejde sikrer god skolestart

Samarbejdet mellem Gladsaxes daginstitutioner og skoler er vigtigt, for at de elever, der skal starte i børnehaveklassen efter sommerferien, får en god skolestart.
"Det er vigtigt, at der bliver lavet et godt forarbejde, og derfor gør skolerne og daginstitutionerne et stort arbejde. Der er bl.a. besøgsordninger både fra skolen til børnehaven og fra børnehaven til skolen", fortæller Inger Nøddekær.