Onsdag den 10. December 2003


Nye læringsstile på Søndergård skole

På Søndergård skole i Bagsværd har de stor succes med en ny undervisningsmetode, som

tilgodeser elever, der lærer anderledes.

"Der er nogle børn, der har brug for at røre ved ting og nogle har brug for at bevæge sig rundt, imens de lærer. Det kan være, man bare skal stå op, imens man skal læse en tekst, eller det kan være, man skal gå stille og roligt rundt i klassen imens. Der er forskellige metoder, der gør, at man kan tilgodese de børn i højere grad end tidligere", fortæller Jeanette Steen fra Søndergård skole.


TV-byens fremtid til debat i byrådet

TV-byens omdannelse fra erhvervskvarter til attraktivt bolig- og erhvervsområde rykker et væsentligt skridt nærmere i aften, når Gladsaxe byråd mødes for sidste gang i år.

Her skal byrådet 1.behandle det forslag til kommuneplantillæg og til lokalplan, som skal gøre det muligt at anvende området til blandet bolig og erhvervsformål, når Danmarks Radio flytter.

Planerne for området opererer primært med etagebyggeri med dels kontorer og dels nye boliger, blandt andet ungdomsboliger. Desuden er der forslag om at etablere en dagligvarebutik i området.

Men for at realisere planerne, er det altså nødvendigt at ændre både kommune- og lokalplan, og dén proces begynder for alvor i aften.

Radio Gladsaxe transmitterer som altid direkte fra mødet fra kl. 18, med genudsendelse torsdag formiddag fra kl. 9.30.


Kunstterapi i Borgernes Hus

Mal dig glad.

Sådan lyder et nyt tilbud fra Borgernes Hus, som hver anden onsdag holder Åbne maledage med kunstterapeutisk vejledning.

Billedkunstner og kunstterapeut, Agnete Wendelboe, fortæller:

"Jeg har selv haft en personlig krise, og der har jeg kunnet se over en periode, at mine billeder har bearbejdet det følelsesmæssige i den krise. Jeg har kunnet se en lettelse i mine billeder, et nyt indtryk. Så det har været en facitliste for mig til at sige "den her krise går som den skal". Og så er jeg kommet ud af den, og har forløst mig og er kommet ind i en ny fase omkring de billeder jeg maler". Der er åbne maledage i Borgernes Hus i aften mellem 19 og 21.30, det er gratis at deltage og alle er velkomne, bare man har lyst til at male.