Fredag den 12. December 2003


Er seniorbyggeri på friareal ulovligt?

Modstanderne af et seniorbofællesskab på Søborg Parkallé har taget nye metoder i brug i kampen mod det måske kommende byggeri på det store friareal i området - den godt 6000 kvadratmeter store græsplæne.
 
På byrådets møde tidligere på ugen mødte en af modstanderne op med en samling mere end 40 år gamle dokumenter hvori der står, at arealet ikke kan bebygges og at bebyggelsen har andel i græsplænen:
"Jeg har nogle papirer, hvoraf det fremgår, at rækkehusbebyggelsen har andel i det store fællesareal. Det er nu overgået til boligselskabsbyggeri. Er det lovligt?", spurgte Vibeke Sørensen.
 
Og dét fik flere af byrødderne på talerstolen, blandt andre venstres Bjarne Rasmussen:
"Vi har jo hele tiden set det her som et politisk spørgsmål, om man ønskede bebyggelse eller ej. Dog for at være på den sikre side, så har venstres gruppe for over 14 dage siden skriftligt bedt kommunen besvare en række spørgsmål, herunder især om at finde papirer fra dengang grunden blev solgt. Det har man ikke svaret på endnu", sagde venstres Bjarne Rasmussen.
Emilce Nielsen fra enhedslisten supplerede:
"Det her det er en politisk sag, og jeg tror det flertal, som stemte for at sende lokalplanen til høring, de vil gå meget langt for at få det igennem, uanset hvad der kommer af svar", lød det fra enhedslistens Emilce Nielsen.
 
Det lokalplanforslag, som skal gøre det muligt at opføre seniorbofællesskabet er til offentlig debat ind til den 27. januar.

Sjællandsmestre fra Værebro indstillet til idrætspris

Værebro Boldklubs nykårede sjællandsmestre i serie 6 er blevet indstillet til Nordeas nye idrætspris:
"Socialt er de gået igennem en stor ændring i løbet af året. De er gået fra at være nogle kendte ansigter i Værebroparken, både for de gode og de mindre gode, til at at være nogle velfungerende unge gutter, som interesserer sig meget for foldbold. Og vi mener helt klart, de fortjener den her pris", siger Peter Malinovsky, formand for Værebro Boldklub.

Billedkunst for børn med indlæringsvanskeligheder

Børn med indlæringsvanskeligheder bliver bedre til at udtrykke sig hvis de maler.
Det mener billedkunstneren Agnete Wendelboe, som har startet et nyt projekt for en
specialklasse med 7 elever på Værebro skole:
"Jeg er ved at inspirere handicapverdenen til at sætte fokus på, at det kreative har en meget større effekt på handicappede børn, end vi har været vant til at tænke på. At farver stimulerer hjernen, at børn, der ikke er vant til at kunne udtrykke sig gennem at skrive og tale, kan vise hvem de er igennem billeder. Samtidig kan børn få en succes ved at opleve at blive rost for at kunne male nogle gode billeder", siger Agnete Wendelboe, billedkunstner og kunstterapeut.