Mandag den 15. December 2003


Protester mod nedlæggelse af parkeringsplads

En gruppe borgere på Tolstojs Allé i Søborg protesterer mod den planlagte nedlæggelse af en parkeringsplads ud for nummer 3 og 5 på vejen.
En af beboerne, Emil Kjems, siger:
"Vi er allerede i dag meget plagede af mangel på p-pladser. Det giver sig udtryk i dagligdagen ved, at der er mange der parkerer ulovligt, og endda også ud for vores indkørsler", fortæller Emil Kjems.
Beboernes protester bliver behandlet på trafik- og teknikudvalgets møde i dag.

Ingen natlige ulykker i Gladsaxe

På trods af de glatte veje har Falck haft en rolig nat i Gladsaxe.
Der har ikke været nogen ulykker.
"Det er heldigt, når man ser på, hvordan vejret er," kommenterer vagthavende.
Han vurderer, at årsagen skal findesi, at det er ganske tydeligt, at vinteren nu er over os. Når der som nu ligger et tydeligt lag sne, passer trafikanterne bedre på.
"Det er godt, at det starter sådan med det glatte føre, i stedet for at det kommer snigende," siger han.

Ny placering til integrationsråd

Gladsaxes integrationsråd har fået ny placering.
Rådet har siden 1999 været placeret under socialforvaltningen, men integration er meget
mere, mener rådets formand Kirsten Schallburg
"Når man er placeret under socialforvaltningen, så signalerer det problemer, og den signalværdi vil vi gerne have rykket. Integrationen omfatter mange ting, og livet er jo meget andet end sociale tilfælde. Det handler ikke kun om at få arbejde, om at få hjælp, det handler også om at få udfordringer og komme med i fællesskabet, som ligger i kulturen og mange andre steder", mener integrationsrådets formand, Kirsten Schallburg.

Bagsværd-borger med i international fredsmarch

På torsdag rejser Dorte Valentin fra Bagsværd til Tel Aviv for at være med i en international fredsmarch i Israel og Palæstina:
"Jeg synes, det er meget frustrerende, at de vestlige regeringer bare sidder passivt hen og lader tingene ske i mellemøsten. De snakker nok og laver planer, men der er ikke noget pres på nogle af landene, eller i hvert fald på Israel, til at stoppe ulovlighederne. Og derfor vil jeg gerne støtte de demokratiske organisationer og alle de mennesker, som vil en fredelig løsning", siger Dorte Valentin.