Onsdag den 17. December 2003


Medicinsjusk på plejehjem

Der bliver stadig sjusket med medicinen på flere af Gladsaxes plejehjem.
Det afslørede embedslægens seneste tilsyn på omsorgscentrene.
Her blev der bl.a. fundet medicin liggende frit fremme i fælles opholdsrum, til trods for, at medicinen altid skal være under opsyn eller bag lås og slå.
 
Embedslægen har derfor indskærpet, at medicinhåndteringen i flere tilfælde ikke er forsvarlig på de pågældende omsorgscentre, og forholdene er nu blevet bragt i orden.
 
Mindst én gang om året skal der foretages et anmeldt og et uanmeldt tilsyn på kommunens omsorgscentre og plejecentre, og også sidste år faldt der anmærkninger fra embedslægen
med hensyn til håndteringen af medicin. De skriftlige vejledninger til plejepersonalet var
simpelthen ikke gode nok, og måtte derfor laves om.

Dansk Folkeparti: Ikke brug for SSP +

Der er ikke brug for en udvidelse af den kriminalpræventive indsats i Gladsaxe.
Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti.
 
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så skal SSP-ordningen nu også omfatte de 18 til
24-årige.
Til det siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti:
"
Jeg synes, det er en lidt kunstig måde. Når man tænker på, at SSP står for skole, socialforvaltning og politi – skolen er jo selvfølgelig ikke et element i det her. Det er jo heller ikke generelt forebyggende foranstaltninger, man vil satse på", mener altså Klaus Kjær, Dansk Folkepartis medlem af Det kriminalpræventive kontaktudvalg.

Kommunalt ansatte får gratis adgang til svømmehal

Hvis de ansatte i Gladsaxe Kommune får lidt for meget sul på sidebenene hen over juleferien, er der råd for det i det nye år.
Et flertal af økonomiudvalget har nemlig lige besluttet at lærere, socialrådgivere, sundhedsplejersker og andre kommunalt ansatte skal have gratis adgang til Bagsværd Svømmehal to aftner om ugen og til træningsfaciliteterne på omsorgscentrene fire gange om ugen.
 
Formålet er at give de ansatte mulighed for bedre motionsvaner og dermed mindske sygefraværet.
 
De kommunalt ansatte kommer får gratis adgang uden for svømmehallens normale åbningstid og udgifterne forventes at blive omkring 64.000 kroner, der kan dækkes af en sundhedspulje.