Torsdag den 18. December 2003


Røveri mod Mørkhøj postkontor

Gladsaxe politi efterlyser vidner i forbindelse med et væbnet røveri mod Mørkhøj postkontor tirsdag eftermiddag, lige efter lukketid..
 
Røveren beskrives som værende mellem 25 og 30 år, ca. 175 cm. høj, almindelig af bygning, usoigneret og duknakket. Han var iført en grå strikhue, en beigefarvet skovmandsskjorte og mørke bukser. Med sig havde han to hvide plasticposer. I den ene lå noget, der lignede et våben, og den anden var til udbyttet, som blev på ca. 26.000 kroner.
 
Politiet vil især gerne i kontakt med to kvinder, som forlod postkontoret samtidig med at gerningsmanden kom ind.
Gladsaxe politi kan kontaktes på telefon 39 69 14 48.

Frit valg af dagtilbud fra næste år

Børnefamilier kan fra næste år vælge helt frit mellem kommunernes dagtilbud.
Det kan betyde større pladsefterspørgsel i Gladsaxe, vurderer børne- og
kulturdirektør Svend Erik Haase:
"Hvis der er lige så mange af vores borgere, der ønsker en plads udenfor kommunen, som der er nogle udefra, der ønsker en plads her, så sker der jo ikke noget. Men vi kunne jo godt forestille os, at borgere i de kommuner, som ikke har så gode pladsvilkår som os, f.eks. Københavns kommune, de vil søge til Gladsaxe", siger Svend Erik Haase.

Kampagne for flere håndværkere

Uden håndværkere ville verden ganske enkelt gå i stå og alt stå stille.
Det er budskabet i en ny, landsdækkende kampagne, der skal få flere unge til at vælge en håndværkeruddannelse.
 
Med annoncer i ungdomsblade og andre medier og en hjemmeside på internettet skal budskabet om, at "der står en håndværker bag" ud, og at alle ville være uden toiletter, telefoner og tag over hovedet, hvis det ikke var for håndværkerne.
 
Teknisk Erhvervsskole Center, der har en afdeling på Tobaksvejen i Gladsaxe, deltager i kampagnen, og inspektøren, Jens Mortensen forklarer, at formålet blandt andet er, at åbne de unges øjne for at der er andre veje at gå end gymnasiet.
 
Samtidig ønsker de tekniske skoler at gøre op med myter om, at håndværksuddannelser ikke kan føre til andet end et arbejde som håndværker, og at det i det hele taget ikke er udfordrende nok.
Ud over et traditionel lønarbejde som håndværker kan håndværkeruddannelsen blandt andet føre til en selvstændighed virksomhed eller en videgående uddannelse som for eksempel ingeniør.
Læs mere på hjemmesiden blivhåndværker.nu

Samarbejde mellem kirke og bibliotek

Som noget nyt er Mørkhøj Kirke og Mørkhøj Bibliotek gået sammen om kulturarrangementer. Det drejer sig om to af slagsen, der begge handler om svenske forfattere.
 
Først er det forfatter og teolog Doris Ottesen fra Århus, der fortæller om Göran Thunstrøms forfatterskab, dernæst er det Henrik Wivel, redaktør på Weekendavisen, der fortæller om Selma Lagerlöffs bøger.
 
De to fælles arrangementer bliver henholdsvis holdt på biblioteket og i kirkens menighedssal. Første gang er den 1. februar, hvor Doris Ottesen fortæller på biblioteket. Anden gang er den 14. marts, hvor Henrik Wivel taler i menighedssalen.
Begge arrangementer foregår om eftermiddagen fra 16-18.