Fredag den 19. December 2003


Dispensationer til Erik Bøghs Allé

Det planlagte byggeri af en stor butiks- og boligbebyggelse ved Erik Bøghs Allé rykkede endnu et skridt nærmere i denne uge, hvor et stort flertal af trafik- og teknikudvalget
besluttede at give de fornødne dispensationer til byggeriet.
 
Projektet har givet anledning til mange naboprotester, senest er der kommet ca. 100
indsigelser fra borgere. Men udvalgsformand Peter Brooker mener, der er sket væsentlige forbedringer, i forhold til det oprindelige projektforslag:
"Der er kommet noget bedre omkring parkeringsdæk, og der opføres også en mur, der gør, at lyset fra bilerne ikke bliver hæmmende. Der er væsentligt færre gener end i det oprindelige forslag. Der er nok stadig mulighed for gener, men samtidig er det også vigtigt at få bygget, og det her er nok udtryk for, at hvis vi skal have bygget, så må der indgås lidt kompromiser en gang imellem", mener udvalgsformand Peter Brooker.
 
Kun det konservative folkeparti undlod at stemme for projektet, som de synes kommer til at virke for mastodontagtigt i forhold til det øvrige Søborg Hovedgade. Dertil kommer at
friarealerne ikke bliver tilfredsstillende for beboerne´", siger det konservative medlem af
trafik- og teknikudvalget, Henrik Sørensen.

Fremtidens skole

Hvordan skal fremtidens skole se ud?
Det skal der ses nærmere på til næste år.
Formand for Gladsaxes børne- og undervisningsudvalg, Trine Græse, fortæller:
 
"Vi har i forbindelse med budgetvedtagelsen vedtaget, at vi skal have set på det fremtidige investeringsbehov på folkeskoleområdet. Det handler om to ting: om tilstanden af de bygninger, vi har i dag, hvor der er nogle, der trænger til en kraftig renovering, men det handler ligeså meget om de visioner vi har for, hvordan fremtidens skole i Gladsaxe skal fungere i lokalerne. Hvordan skal skolerne være indrettet i forhold til de undervisningsformer, som fremtiden vil give", siger altså Trine Græse, formand for børne- og undervisningsudvalget.

Nye rammer for frisøruddannelse

Man behøver ikke gå på Frisørskolen for at blive frisør.
Man kan nemlig også godt lære at svinge saks, børster og hårfarvningsmidler på Teknisk Erhvervsskole Centers afdeling på Tobaksvejen i Gladsaxe.
 
I det nye år kommer undervisningen til at foregå i nye rammer, der blandt andet betyder, at fagene bliver mere integrerede.
"Vi skal have ombygget vores lokaler og sat nyt inventar ind, og det giver nogle nye muligheder," fortæller uddannelsesleder Solveig Petersen.
 
En af ændringerne går på psykologiundervisningen, der i dag er særskilt og som formentlig skal integreres i de andre fag.
"Psykologien har i høj grad med kundepleje at gøre. Som frisør skal man være et åbent og vidende menneske, der skal kunne deltage i konversation med alle typer mennesker," fortæller Solveig Petersen.