Mandag den 3. Februar 2003


Ishockeyspiller dømt for vold

En 27-årig ishocekeyspiller fra Gentoftes 1. divisionshold blev ved retten i Gladsaxe i sidste uge idømt 20 dages ubetinget fængsel for under en kamp i december at have slået en modspiller i hovedet med sin stav.
Ifølge den anklagede havde Gladsaxespilleren lavet en rå eftertackling mod ham ved bevidst at støde ind i ham og spænde ben. Det var derfor, forklarede han i retten, at han, mens han stadig lå ned, forsøgte at ramme modstanderen bagi med moderat kraft med sin stav.
 
En liniedommer, som stod tæt på, kunne dog fortælle en ganske anden historie:
Gentoftespilleren havde stået op i fuld højde og af al kraft hamret sin stav ind i Gladsaxespillerens hoved - heldigvis på hjelmen.
Den ramte sank sammen som en klud, var bevidstløs og måtte køres til Herlevs Amtssygehus til observation for hjernerystelse.
 
Retten lagde vægt på liniedommerens forklaring og dømte efter anklageskriftet, men forsvareren ankede på stedet dommen.
I den sportslige sammenhæng har Gentoftespilleren indkasseret 10 spilledages karantæne for sin adfærd.
 
Det er kun en lille måned siden, at et andet lokalopgør på isen mellem Gladsaxe og Gentofte fik alvorlige følger for en spiller.
Denne gang blev en Gladsaxespiller sendt til tælling med et dobbelt kæbebrud, en lang flænge i den ene kind samt en undermund ryddet for tænder.
Alle parter blev dog dengang enige om, at der i dette tilfælde var tale om et hændeligt uheld.

Reklamebusser igen til debat

Et stk. bus, kvit og frit.
Det er hvad et firma ønsker at tilbyde amtets institutioner og botilbud.
Selve bussen skal finansieres af reklamer, i form af streamers, som bliver klistret på køretøjet, mens institutionerne selv skal betale benzin, vægtafgift og forsikring.
 
På Kellersvej 10 A-B, et botilbud i Søborg for personer med varig fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, er de meget åbne over for idéen, fortæller forstander Jakob Volther.
 
Forslaget om reklamefinansierede busser var fremme allerede for fire år siden, men blev dengang droppet igen, bl.a. fordi det var for svært at finde annoncører, ligesom LEV, landsforeningen for evnesvages vel, gjorde kraftige indvendinger mod reklamebusserne, som foreningen mente kunne medføre en unødig eksponering af brugerne.
Nu har et nyt firma imidlertid meldt sig under fanerne med tilbudet om gratis-busser, og derfor er sponsorbusserne igen til politisk drøftelse og det sker på et møde i dag i amtets socialudvalg.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Brand i Bagsværd

En større brand på Bagsværd Hovedgade 99 var natten til i går årsag til, at en seks-syv kælderrum brændte.
Der skete ingen personlige skader ved branden, der opstod cirka klokken 00.45 søndag morgen, og Gladsaxe Politi er nu i gang med at undersøge de nærmere forhold omkring branden.
Det er således for tidligt at sige, hvorfor der gik ild i den underste etage i bygningen.

Taxachauffør dømt for vold

Straffen til en yngre taxachauffør, som sidste år bankede en ung drengs hoved ind i forruden på sin bil, bliver ikke ændret fra de 40 dages ubetinget fængsel, som Gladsaxe byret sidste efterår takserede det til.
Østre Landsret stadfæstede i sidste uge byrettens dom over en episode, der fandt sted foran internetcaféen på Bagsværd Hovedgade.
 
Manden var i højt humør og temmelig beruset, derfor spurgte han en gruppe drenge, som stod på fortovet i nærheden af hans bil, om de skulle slås for sjovt.
To af drengene var med på spøgen og sprang på ham, men manden slog alt for hårdt, og situationen udviklede sig derefter hurtigt.
Den ene af drengene søgte tilflugt på internetcaféen, og i sin forvirring lod den anklagede sig uden grund provokere af en anden dreng, som han greb og smed op på køleren af sin bil med så stor kraft, at bilens forrude blev ødelagt. Var drengen landet en smule anderledes, kunne han være kommet fatalt til skade.
 
I byretten havde anklageren fremhævet, at selv om lovstridige handlinger begået i en rus ofte tager sig ud som uagtsomme, så betragtes de som forsætlige, fordi man selv har valgt at sløre sin dømmekraft ved al indtage alkohol i store mængder.
Og Østre Landsret tilsluttede sig altså byrettens afgørelse både i skyldsspørgsmål og i strafudmålingen på de 40 dage.

Forhindringsløb i Bagsværd

Nu skulle det være ganske vist.
De stålsteler, der skal erstatte den nu igennem halvandet år hærværksramte busbom på Krogshøjvej i Bagsværd, er ved at blive sat op.
Stelerne, der via hydraulik stiger op og ned i vejen, så kun busser og lette trafikanter kan komme igennem, har fra producentens side været forsinket.
Det har eksempelvis været nødvendigt at forsyne stelerne med små varmeanlæg, så de ikke fryser fast i den danske vinterkulde.
Men i denne uge er arbejdet med at grave stelerne begyndt – et arbejde, der, hvis vejret ellers kan nære sig, ventes afsluttet om tre uger.
 
Hvor lang tid, der så kommer til at gå, førend hærværksfolkene får gjort kål på de nye forhindringer, ja, det må tiden vise.
Da busbommen eksisterede, gik der ikke mange dage fra reparation, til bommen igen var blevet hamret til både ukendelighed og ubrugelighed.

Bandekrig om skøjteslibning

Hvem skal slibe skøjterne i Gladsaxe skøjtehal?
Det spørgsmål bliver afgjort, når idrætspolitikerne mødes i morgen - og spørgsmålet er absolut ikke helt uden relevans.
De seneste år har ishockeyafdelingen haft tjansen, og forældre, spillere og andre omkring klubben har på den måde kunnet tjene lidt ind til klubkassen.
Men nu er kunstskøjteløberne ude efter slibningen, og i et oplæg til politikerne slås der til lyd for, at de får opgaven.
 
Det er kommunen, der ejer slibemaskine og de cirka 200 par skøjter, der bruges til udlejning.
Hver gang, der bliver slebet et par skøjter, så modtager sliberne syv kroner til klubkassen, mens der går en tyver ned i hallens, altså sportscentrets, kasse.
Sidste år blev der slebet i alt 9.000 par skøjter, hvilket gav ishockeyklubben en indtægt på 63.000 kroner.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet