Tirsdag den 4. Februar 2003


Brand under højhus

Branden i kælderrummene under det ene højhus i Bagsværd bliver en bekostelig affære for de tilknyttede butikker på det lille torv.
Superbrugsen måtte således holde lukket hele dagen i går, mens fødevarekontrollen gennemgik butikkens varelager, og skaderne fra røgen i øvrigt blev gjort op.
Beboerne i det 14 etager høje hus har måttet undvære vand og varme indtil mandag over middag, mens teknikerne frem til i dag har arbejdet på højtryk for at få el- og telefonkabler genoprettet.
Selve røgen nåede kun op i butikkerne, mens lejlighederne ovenover slap.
 
Både politi og brandvæsen hælder stærkt til den formodning, at branden er påsat. Dels udviklede den sig meget voldsomt, og dels blev der ikke fundet nogen logisk årsag til branden ved arnestedet.
Der har ikke på noget tidspunkt under branden været fare for beboerne, oplyser brandchef Ole Nedahl. Men under slukningsarbejdet lørdag nat og søndag morgen blev der alligevel holdt en ambulance i beredskab.
18 brandfolk var i gang, ligesom der også var hold fra både Falck og ISS på arbejde med opsugning af vand og øvrige følgeskader.
 
Alarmen lød 45 minutter over midnat fra det automatiske brandalarmeringsanlæg, og kriminalpolitiet i Gladsaxe vil gerne kontaktes, hvis nogen har observeret noget mistænkeligt ved kældernedgangene i tidsrummet inden.

Handicappede beder erhvervsliv om hjælp

De lokale handicaporganisationer og institutioner beder om opbakning fra erhvervslivet, når det europæiske handicapår markeres i Gladsaxe til maj med en stort anlagt Handicapdag på rådhuspladsen.
"Vi mener, der er en stor arbejdsressource gemt i de her handicapgrupper. Derfor vil vi gerne gøre det lokale erhvervsliv opmærksom på, at de skal bakke op om handicapdagen. Det vigtigste er, at de bidrager evt. med et økonomisk tilskud til at få dagen til at køre. Det her skal være med til at påvirke, at det rummelige arbejdsmarked bliver fremhævet og at vi i handicapåret får fokus på, at der faktisk er mange handicappede mennesker med uendelig mange ressourcer", siger projektkoordinator Anette Skov fra Gladsaxe Kommune.
 
Der er sendt sponsorbreve ud til de lokale virksomheder, men foreløbig har ingen af erhvervslivets repræsentanter givet tilsagn om støtte.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Voldelig prøveløsladt

En 28-årig prøveløsladt mand kom lørdag aften op at toppes med sin nabo omkring en narkogæld.
De to bor på Branddamsvej i Søborg, hvor diskussionen om gælden udviklede sig til trusler med et spyd og spark i hovedet.
Den 28-årige er varetægtsfængslet foreløbig frem til den 14. februar, men da han netop var blevet prøveløsladt efter en dom for vold, så må han nok se i øjnene, at opholdet bag tremmer bliver af betydeligt længere varighed.

Elektroniske journaler på sygehuse

Det er slut med bortgemte og forsvundne sygehusjournaler.
Nu skal alle sygehuse i Østdanmark have elektroniske patientjournaler, fortæller en tilfreds formand for sygehusudvalget i Københavns amt, Leif Flemming Jensen.
 
"Enhver, der har været på en skadestue eller et sygehus, hvor man har været nødt til at lede efter patientjournalen et andet sted på sygehuset, vil kunne se fordelen ved en elektronisk patientjournal, som man bare kan finde, ved at foretage et par indtastninger, et personnummer, på en computer. Falder man f.eks. og brækker benet i Gedser, så vil man der kunne hente patientjournalen i f.eks. Hillerød osv.". fortæller udvalgsformanden.
 
En handleplan for udviklingen af fælles elektroniske patientjournaler et netop blevet vedtaget i det Østdanske Sygehussamarbejde, og i første omgang skal der laves en række foranalyseprojekter, som forventes afsluttet inden sommer, og først herefter kan arbejdet med de elektroniske journaler for alvor gå i gang.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Idrætsmodtagelse ingen ungdomsfest

Den årlige idrætsmodtagelse på Gladsaxe Rådhus skal ikke længere være en ungdomsfest.
Det mener bl.a. sportens organisation i Gladsaxe, FIG.
Én gang om året bliver de idrætsudøvere der har markeret sig ved at vinde medaljer inviteret til en sammenkomst med byrådet på rådhuset, hvor der bl.a. bliver uddelt erindringsgaver og uddelt priser til henholdsvis årets idrætsnavn og årets idrætsleder.
 
Kravene til, hvem der kan deltage i idrætsmodtagelsen er til politisk diskussion på et møde i kultur- fritids- og idrætsudvalget i dag. Det er Venstres medlem af udvalget, Kim Wessel-Tolvig, der har foreslået, at også ældre medaljevindere inviteres med til festen, og det forslag får opbakning fra FIG.
 
"Der sker jo en udvikling i idrættens verden, der er mere og mere aktivitet for de ældre. Vi synes, det kunne være spændende, at give et mere helhedsorienteret billede af idrætsverdenen og hvordan idrætslivet er, hvis også de der var over f.eks. 35, var med til idrætsmodtagelsen", siger Ole Lindskov, formand for FIG.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Epoke med erhvervskonferencer slut

De stort anlagte erhvervskonferencer, hvor Gladsaxe kommune uddeler årets pris blandt det lokale erhvervsliv, skal erstattes af temamøder i løbet af året.
Konferencerne har simpelthen ikke den store interesse i det private erhvervsliv. Langt under halvdelen af deltagerne på konferencerne kommer nemlig fra den private del.
 
Ved den sidst afholdte konference var kun 40 ud af 110 deltagere fra private firmaer, resten var politikere eller kommunale embedsmænd.
 
I stedet for konferencerne skal erhvervsrådet, der består af politikere og repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, nu diskutere fordelene ved at mødes under knap så spektakulære men måske mere konstruktive former.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet