Fredag den 7. Februar 2003


Klager over chikane i byrådet

Dansk Folkeparti har klaget til Tilsynsrådet over politisk chikane fra kollegerne i Gladsaxe byråd.
Det sker, efter at et flertal på byrådets møde tidligere på ugen afviste at behandle et forslag fra Dansk Folkeparti om at etablere et ekstra stoppested for skolebussen i Kagsåkvarteret. Begrundelsen for afvisningen var, at forslaget har været behandlet, og at der ikke er kommet nyt i sagen siden byrådsmødet i januar, hvor partiet havde tre sager på dagsordenen, inklusiv sagen om skolebussen. Heller ikke dengang blev sagerne behandlet, de blev i stedet sendt tilbage til fagudvalgene.
 
Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti mener, at et stort flertal af byrådskollegerne simpelthen forsøger at genere partiets forslag så meget som overhovedet muligt.
"Det gør man med alle mulige finurligheder. Man afviser vores forslag, man kommer med juridiske notater og man henviser til andre sager osv. Vi synes, vi er udsat for en direkte hetz", siger han.
 
Dansk Folkeparti har indsendt en klage til Tilsynsrådet over afvisningen på byrådets møde i onsdags, med henvisning til, at byrådets forretningsorden ikke blev overholdt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Klager over seniorboligplaner

Kun to dage efter, at Gladsaxe byråd vedtog en lokalplan, der skal bane vej for seniorboliger på den grund, der førhen husede Hagens Fjedre i Søborg, har Gladsaxelisten sendt en klage herom til Naturklagenævnet.
Dels mener listen ikke, at lokalplanen er så detaljeret, at borgere har mulighed for at tage stilling til det reelle byggeri, og dels er listen ikke i tvivl om, at Gladsaxe med planen overskrider reglerne for det såkaldte stationsnærhedsprincip.
Udfra det princip må der kun i nærheden af stationer opføres etagebyggeri, ellers skal det være såkaldt åbent, lavt byggeri.
 
Og selv om de 20 seniorboliger i lokalplan 155 bliver kaldt "Lavt etagebyggeri i form af byvillaer", så mener Gladsaxelistens John Damm Sørensen ikke, det ændrer en tøddel:
"Det er bare typisk forvaltningen, der prøver at snige sig uden om, det har vi set før i andre sammenhænge, det ændrer ikke på, at stationsnærhedsprincippet ikke overholdes her", siger John Damm Sørensen.
 
Han forklarer, at når listen ikke er kommet med indsigelser i høringsperioden, så skyldes det, at byrådet ikke tage Gladsaxelistens klager alvorligt, og at derfor betragter det som spild af tid at komme med indvendinger.
I stedet har listen ventet på en beslutning i byrådet, så den kan klage til Naturklagenævnet.
Den klage forventer John Damm Sørensen vil medføre, at lokalplan 155 og et tillæg til kommuneplanen om det samme område bliver erkendt ugyldigt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Gladsaxe: En kommune i vækst

Gladsaxe er en kommune i vækst. Det viser en undersøgelse fra Deloitte & Touche, der placerer Gladsaxe på en 24. plads blandt landets på opgørelsestidspunktet 275 kommuner.
Kommunerne er blevet målt på infrastrukturen, billig erhvervsjord, fleksibel og hurtig kommunal sagsbehandling, klynger af ens virksomheder og målrettet erhvervsaktivitet – faktorer med afgørende betydning for, om et område får vækst.
 
Sidst revisionsselskabet opgjorde vækstklimaet i de danske kommuner lå Gladsaxe på en 32. plads, så ud fra de opstillede kriterier går det rigtig godt.
Foran Gladsaxe ligger seks andre forstadskommuner, heriblandt naboerne i Herlev på en 5. plads.
Blandt amterne ligger Københavns amt igen helt i top som vækstregion.

Oplæg til fælles festdag

Lørdag den 16. august er en dato, der er værd at notere sig, hvis man er til de større festligheder i stil med kulturfesten og budgetdagen på og omkring Gladsaxe rådhusplads august sidste år.
Det var en dag, der stort set entydigt er blevet meget vel modtaget, og som med meget stor sandsynlighed nu ser ud til at blive gentaget, siger Peter Nielsen, formand for det politiske udvalg, der i første omgang skal tage stilling til fest eller ej: "I KFIU har vi besluttet, at vil vi have en fest den 16. august. Nu er det så op til økonomiudvalget at finde ud af, om de der også syntes, at det er en god idé. Selvom det er mange timer, sidste år fra 10-24, så var vi mange, der holdt ud hele vejen, og folk kan jo bare koble sig på, som de har lyst".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet