Tirsdag den 11. Februar 2003


Forældregrupper sættes ind overfor unge

Grupper af frivillige forældre skal nu tage brodden af unges hærgen i særligt udsatte boligkvarterer i Gladsaxe.
Det mener socialudvalgsformand Erling Schrøder(S), der gerne ser oprettet korps som dem, der 113 andre steder i landet går under navnet "Natteravnene".
 
"Vi har ikke selv opgivet ævred med dette initiativ. Men disse grupper af forældre har vist sig gavnlige andre steder, hvor de unge ikke lige har haft lyst til at møde enten egne forældre eller kammeraternes. Det har lagt en dæmper på deres udfoldelser. Som kommune har vi stadig samarbejdet i SSP-sammenhæng, ligesom "Gadeaktion Gladsaxe" med de kommunalt ansatte natlige medarbejdere også fortsætter. Vi skal blot være fødselshjælpere på dette projekt med "Natteravnene", som i øvrigt ellers skal holdes skarpt adskilt fra de offentlige myndigheder", siger Erling Schrøder.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Postrøveri på under 30 sekunder

Postkontoret på Mørkhøjvej i Gladsaxe blev i går kort efter middagstid udsat for røveri.
Med en pistollignende genstand truede en ca. 160 centimeter høj, lettere kraftig dansk mand sig til et beløb på mellem 40 og 50.000 kroner.
Kriminalfolk, patruljevogne, motorcykelbetjente og en hundevogn kom hurtigt til stedet, men ikke hurtigt nok til at anholde gerningsmanden, der gennemførte røveriet og forsvandt fra stedet på under 30 sekunder.
Under røveriet bar han en rødlig fleecetrøje med hætte og et sort stykke klæde foran ansigtet.

Borgerne skal have byrådsdebat

Borgernes mulighed for at følge med i den demokratiske beslutningsproces forringes, når debatten
i byrådssalen udebliver. Det fastslår SFs gruppeformand, efter at byrådet i sidste uge afviste at debattere et forslag på dagsordenen.
Et flertal af byrådet har flere gange afvist at behandle forslag fra Dansk Folkeparti, der nu har klaget til Tilsynsrådet over politisk chikane.
 
Dråben der fik bægeret til at flyde over var afvisningen på byrådets møde i sidste uge, hvor partiet, igen, fremsatte et forslag om at etablere et ekstra stoppested for skolebussen i Kagsåkvarteret.
Forslaget blev simpelthen pillet af dagsordenen, inden det overhovedet nåede at blive behandlet eller debattet, og den flertalsbeslutning var SFs byrådsgruppe bestemt ikke enig i.
"Vi synes, at det var en god idé, at der kom en byrådsdebat, så borgerne kunne høre, hvem der bestemmer hvad og hvorfor og hvornår. Det er jo formålet med en offentlig debat i byrådet", siger SF´s Peter Brooker.
 
Udover SF stemte også enhedslisten imod af afvise at behandle skolebusforslaget. Dansk Folkeparti selv deltog ikke i afstemningen, som partiet mener var direkte ulovlig, hvilket også fremgår af klagen til Tilsynsrådet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

CD: Uretfærdig udpegning af domsmænd

Når grundlisteudvalget i Gladsaxe udpeger kandidater til domsmænd og nævninge, så sker det, som vi fortalte her i Nyhedsmagasinet i sidste uge, ud fra medlemslisterne i de lokale vælgerforeninger.
I hvert fald fra de partier, der dags dato er repræsenteret i byrådet.
Det betyder som følge, at hverken Skraldelisten eller CD er blevet spurgt, om de har mulige kandidater til domsmandslisten.
 
Siden valget har de to partiers byrådsmedlemmer som bekendt skiftet til henholdsvis SF og Venstre, og indstillingspladserne tilfalder derfor de partier.
Men det er forkert, siger CDs formand i Gladsaxe, Martin Mouritsen, der mener, at indstillingsretten bør følge partiet og ikke kandidaten.
 
Den sag vil nu blive undersøgt i grundlisteudvalget, der i løbet af marts måned skal indgive en liste på et par hundrede kandidater til Østre Landsrets præsident, som så foretager yderligere en sortering. Der skal bruges et sted mellem 70 og 80 domsmænd i Gladsaxe nævningekreds.

Bedre omgivelser til bøger

Et nyt og lysere miljø er, hvad borgerne kan glæde sig til, når Værebro Bibliotek om fjorten dage skifter det meste af sit nuværende reolsystem ud.
Leder af biblioteket, Lotte Normann, siger: "Det er reoler, vi har haft fra 1968, så de trænger til at blive udskiftet, og nu blev der så endelig fundet penge til det. Vi benytter samtidig lejligheden til at bytte lidt rundt og håber, at bøgerne bliver bedre præsenteret på denne måde, i hvert fald bliver det lysere og mere åbent".
 
Udskiftningen vil koste omkring 200.000 kroner og tre lukkede dage, fra den 24. til 26. februar, hvor lånerne henvises til kommunens øvrige biblioteker.
Og Værebro Bibliotek åbner altså igen, med nye reoler, den 27. februar.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet