Mandag den 17. Februar 2003


Flere unge begår røveri

De tre unge, der i sidste uge fik dom for at have begået to væbnede røverier, er langt fra et enestående tilfælde.
Det seneste års tid har Gladsaxe Politikreds nemlig oplevet mange tilfælde, hvor unge under 18 år enten har begået røveri på tankstationer, i forretninger eller banker eller som har berøvet andre unge.
 
Hvad den udvikling skyldes, er vicepolitimester Ole Weikop langt fra sikker på:
"Jeg ved det ærligt talt ikke. Det eneste, jeg kan sige er, at det virker som om de unge slet ikke forstår, at der er konsekvenser ved at begå forbrydelse. At gå ind på en tankstation med en pistol og true sig til 1.000 kroner, det kan man jo se i fjernsynet, at det er da bare noget, man gør. Først når de står i retten og får dom, begynder det at gå op for dem", siger vicepolitimester Ole Weikop.

Kommunalt vagtværn

Fýr det private vagtfirma Falck-Securitas, spar penge og få samtidig en bedre vagtordning.
Sådan lyder den simple formel bag oprettelsen af et kommunalt vagtværn i Gladsaxe.
Det kommunale vagtværn ligger endnu kun på tegnebrættet, men da der både er penge at spare samtidig med, at der opnås en styrkelse af det rent vagtmæssige, så kan plan hurtigt blive til virkelighed.
 
Gladsaxe kommune har længe været utilfreds med reaktionstiden fra Falck-Securitas, når der indløber en af de cirka 1.000 årlige alarmer fra de 130 anlæg på institutioner rundt om i kommunen.
Gennemsnitsreaktionstiden ligger på mellem 45 minutter og en time, og med den reaktionstid er gerningsmændene for længst forsvundet.
 
Hvis kommunen opsiger vagtaftalen med Securitas, så kan der spares over en halv million kroner, som kan bruges til at ansætte yderligere to rådhusbetjente.
Det vil betyde, at en vagtbil vil kunne patruljere døgnet rundt, som giver en øget præventiv virkning, der vil være medvirkende årsag til en reducering af antallet af indbrud, hærværk, graffiti og ballade.
 
Forslaget til det kommunale vagtværn stammer fra byrådsmedlem Kristian Niebuhr og diskuteres i morgen i økonomiudvalget.

AB skrinlægger stadionplaner

AB A/S trækker sig nu ud af den arbejdsgruppe, der er i gang med at undersøge muligheden for at udvide det kommunalt ejede Gladsaxe Sportscenter.
Det var vel at mærke fodboldaktieselskabet selv, der sidste efterår lancerede sine storklubdrømme om et udbygget stadion med trestjernet hotel, sportscollege, fitnesscenter og meget andet godt, og som fik Gladsaxe kommune til at indgå i den gruppe, der skulle kigge nærmere på det storstilede projekt.
 
Administrerende direktør for AB A/S Henrik Vestergård ønsker ikke at lade sig interviewe til Nyhedsmagasinet, men siger dog, at klubben hverken har tid eller penge til fortsætte.
Han pointerer, at det især var to, nu afgåede, bestyrelsesmedlemmers ide at udvide sportscenteret, men vil ikke afvise, at planerne på et senere tidspunkt kan blive taget frem igen.
 
Heller ikke fra kommunal side er der stor taleiver, kulturchef Svend Stilling kan blot konstatere, at det må forvaltning og politikere tage til efterretning. Han understreger i øvrigt, at Gladsaxe ikke har mistet penge på de mange møder i arbejdsgruppen, som var kommet så langt som til at få en arkitekt til at skitsere forslag.
De planer er nu i bedste fald skrinlagt, med mindre Gladsaxes politikere er blevet så varme på ideen, at de vælger at fortsætte uden AB A/S, hvilket der næppe kan findes flertal for.

Checkfalskner på 17 år

En 17-årig dreng blev i sidste uge taget på fersk gerning, da han forsøgte at indløse en falsk check på Mørkhøj Postkontor.
Personalet fattede mistanke til drengen, der fumlede lidt vel rigeligt, da han skulle skrive checken på 8.200 kroner under.
Postfunktionæren tjekkede checken og fandt ud af, at den var en ud af 50, der tidligere var blevet stjålet ved et indbrud i et pizzeria.
 
En politipatrulje var lige i nærheden, og drengen blev anholdt, bragt ind til stationen, hvor han indrømmede forsøget på at indløse ikke bare denne check, men også en tidligere på ugen på 7.500 kroner.
Checkblanketterne havde han angiveligt købt på Christiania.
 
Den 17-årige blev løsladt efter afhøringen, da han ikke kan skabe hindringer for efterforskningen af de øvrige 48 stjålne checks.

DF: Lige regler for alle

Der skal gælde lige regler for alle byrådets partier.
Det fastslår Dansk Folkepartis Klaus Kjær, efter en sag på socialudvalgets møde i sidste uge, hvor en ansøgning om puljemidler til frivilligt socialt arbejde for etniske minoriteter delte udvalget i to. Da det kom til afstemning var der nemlig stemmelighed, og konsekvensen, mener Dansk Folkeparti, må være, at ansøgningen, der på grund af ansøgningsfristen allerede er sendt afsted, bliver trukket tilbage. Uanset om nogle af udvalgets medlemmer skulle vælge at begære sagen behandlet i byrådet.
 
Situationen leder tankerne hen på en tidligere sag, hvor Dansk Folkeparti begærede et forslag om ekstra stoppested for skolebussen i Kagsåkvarteret i byrådet, mener Klaus Kjær.
"Denne her sag kunne godt ligne den. Jeg har hørt Venstres Bjarne Ramussen sige i Radio Gladsaxe, at Dansk Folkeparti ikke forstår de demokratiske spilleregler og at den slags sager skal afgøres i udvalgene. Men nu ser det ud til, at socialdemokraterne formentlig heller ikke forstår de demokratiske spilleregler, hvis de begærer sagen i byrådet. Så må der selvfølgelig gælde samme procedure, som da vi begærede sagen om skolebussen i byrådet", siger Klaus Kjær, som nu vil tage kontakt til socialministeriet for at meddele resultatet af afstemningen i udvalget.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet