Torsdag den 20. Februar 2003


Tilbygning skal ned

Ejeren af en bygning på Buddinge Hovedgade er nu blevet politianmeldt af Gladsaxe kommune, fordi han er i gang med at opføre en tilbygning på 14 kvadratmeter.
Det har han ikke fået tilladelse til, og han har nu også fået afslag på en ansøgning om at dispensere fra reglerne.
 
Den ulovligt opførte tilbygning skal ned, vedtog et enigt trafik- og teknikudvalg i mandags, og formand Peter Brooker fra SF begrunder det med, at udvalget ikke ønsker, at det ubebyggede areal bliver mindre.
Formanden erkender dog, at det før er sket i Gladsaxe, at ulovligt opførte bygninger efterfølgende får dispensation, men mener ikke, at der her tilfælde er samfundsmæssige forhold, der kan berettige at lovliggøre bygningen.
Selv om tilbygningen ikke har nær samme størrelse som en glastilbygning til en vis planteskole, så skønner udvalg og forvaltning altså ikke, at man kan give tilladelse til de ekstra 14 kvadratmeter, for hvis alle byggede de ekstra kvadratmeter, ville der jo komme en ualmindelig høj grad af bebyggelse i kommunen, forklarer Peter Brooker.
 
Ejeren er blevet pålagt at rive bygningen ned, gør han ikke det, kan han imødese dagbøder, indtil bygningen er fjernet.

Planer om seniorboliger revideres

Københavns Amt har sæt hælene i overfor et planlagt seniorboligbyggeri på Buddinge Hovedgade.
Bygherren havde oprindeligt foreslået at bygge fire mindre rækkehuse, men amtet er som vejmyndighed kommet med indsigelser omkring parkeringsforholdene, fordi parkeringspladserne vil komme til at ligge for tæt på Hovedgaden. Derfor er bygherren nu kommet med et nyt forslag.
 
Bygningen, der ligger ved hjørnet mellem Hvedemarken og Buddinge Hovedgade, har tidligere huset en filial af Danske Bank, og i det nye forslag ligger en bevaring af det gamle bindingsværkshus og opførelse af tre rækkehuse i stedet for fire.
På den måde kommer parkeringsarealet samtidig længere væk fra vejen.
 
Den kommunale forvaltning har umiddelbart sagt god for ændringen, men amtet har endnu ikke taget stilling til de reviderede planer. Også Gladsaxes byråd mangler at forholde sig til justeringen, det sker formenligt ved byrådsmødet til april.

Flere børn i skole

Det vrimler med børn, der gerne vil starte i børnehaveklasse i Gladsaxe efter sommerferien. Så mange, at det kommunale skolevæsen må oprette 30 og ikke 29 nye klasser, som der ellers var regnet med.
Næsten 700 af den helt lille slags har nemlig meldt deres ankomst, flest på Høje Gladsaxe skole, hvor der etableres fire børnehaveklasser, og på de fleste andre af de i alt 13 skoler bliver der oprettet to klasser.
På Høje Gladsaxe skole bliver de nuværende fire børnehaveklasser til tre 1. klasser i næste skoleår, og tre 4. klasser bliver til to 5. klasser, mens der ikke sker ændringer på de klassetrin på andre skoler.
På Stengård skole lægges de nuværende to 8. klasser sammen til en 9. klasse, men ingen af ændringerne bringer klassekvotienten over de 26.
 
Det samlede puslespil med sammenlægningerne og den ekstra børnehaveklasse kommer til at koste kommunekassen en halv million kroner mere i næste skoleår.
Folkeskoleområdets budget med sfo’er ligger samlet set på en lille halv milliard kroner i år 2003.

Dokumentfalsk med dankort på benzintank

Billederne fra sidst i januar og først i februar fra fotoovervågningen på Shell-tanken i Bagsværd er efter en anmeldelse om dokumentfalsk ved at blive fremkaldt hos Gladsaxe politi.
Tre gange i det tidsrum er der nemlig blevet brugt et stjålet dankort til at købe varer for, og i to af tilfældene skulle der angiveligt være blevet optaget filmruller med bedragerne.
"Så I kan lige så godt melde jer nu, vi får alligevel fat på jer", lyder det fra bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi.

Checkrytter med 91 dækningsløse checks

En 39-årig mand fra Bagsværd, der tidligere var forretningsfører i et nu krakket bilfirma i Herlev, har foreløbig brugt for 10.000 kroner dækningsløse checks fra firmaet.
En ransagning afslørede, at han yderligere lå inde med 91 blanke checks fra tiden i bilforretningen – checks han overfor Gladsaxe politi bedyrer, at han ikke havde tænkt sig at bruge.
Hvor langt den forklaring holder er nok tvivlsomt, for under afhøringen har den tidligere forretningsfører fortalt, at det jo kun går ud over banken, når han bruger de dækningsløse checks, og banken skylder han i forvejen et stort beløb.

Stemmelighed skaber tvivl

Med en positiv tilkendegivelse fra Tilsynsrådet mener byrådsmedlem i Gladsaxe, Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti, at han har en god sag, når han kræver en ansøgning om midler til frivilligt socialt arbejde trukket tilbage.
Forvaltningen havde, inden der var truffet en politisk afgørelse i socialudvalget, nemlig indsendt ansøgningen, ud fra en forventning om, at et flertal i udvalget ville vedtage ansøgningen.
Men til mødet viste det sig, at der på grund af afbud fra et af medlemmerne var stemmelighed, hvilket indebærer, at forvaltningens indstilling ikke kan følges. Derfor mener Dansk Folkeparti, at ansøgningen skal trækkes tilbage.
 
Nu har de fire, der stemte for ansøgningen, i stedet begæret sagen i byrådet.
Men det er helt forkert, mener Klaus Kjær, fordi der ikke er truffet nogen beslutning i udvalget, og derfor kan en sag ikke begæres i byrådet.
Han har kontaktet Tilsynsrådet, og selv om han ikke vil oplyse meldingen herfra, siger han til Nyhedsmagasinet, at han er blevet bekræftet i nogle af sine antagelser, og at det giver ham gode kort på hånden.

Gaver fra Vallensbæk

For anden gang vil en borger i Vallensbæk forære omsorgscentret Kildegården i Søborg en gave på 10.000 kroner.
Sidste år gav manden, der ikke har noget særligt tilhørsforhold til hverken Gladsaxe eller plejehjemmet, det runde beløb, så transportudgifterne til beboernes ture ud i det grønne kunne holdes nede.
Nu giver han så 10.000 kroner til en såkaldt videokanon, som kan overføre video op i et større format på et lærred.
Vallensbæk-borgeren har engang hørt Kildegårdens leder, Anni Funk, fortælle levende om centrets mange aktiviteter. Det blev han så begejstret over, at han altså nu for anden gang donerer til gavn for Kildegårdens brugere.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet