Fredag den 21. Februar 2003


Usikker klubbygning til seks millioner

Selvom bygningen risikerer at skulle rives ned blot syv år efter opførelsen, så chancer Gladsaxe kommune alligevel og går i gang med at udbygge fritids- og ungdomsklubben Bagsværd Fort for et beløb på godt seks millioner kroner.
 
Selve fortgrunden ejes af staten, og kommunen har kun en lejekontrakt frem til år 2011 – en kontrakt, som staten ikke vil forlænge til år 2061 på nuværende tidspunkt, sådan som kommunen ellers havde ønsket det.
Staten gør også opmærksom på, at der i de gamle fortbygninger, der er nabo til klubben, er filmarkiv med nitritholdige film, der kan udgøre en potentiel eksplosions- og brandfare.
Det kommunale beredskabskontor mener ikke, at nitritfilmene udgør nogen reel fare, så derfor har kontoret sagt ok til byggeplanerne.
 
Udbygningen af den nuværende klub med i alt 430 kvadratmeter er begrundet i det stigende antal medlemmer generelt på fritids- og ungdomsklubområdet, og hvis projektforslaget vedtages i byrådet, så står den nye klub færdig midt i april i 2004, og får således en levetid på mindst syv år, førend lejekontrakten udløber.

Minus på 10 millioner og nedslidt stadion til ny AB-formand

ABs amatørafdeling fik i aftes ny formand og næstformand.
Bent Kreutzfeldt, den tidligere næstformand, er rykket en tak op og må nu kalde sig formand med Torben Knudsen som sekretær.
Og da der således kom til at mangle en næstformand, så var Svend Erik Andersen indstillet til den post ved et suppleringsvalg.
Begge var i øvrigt indstillet af hovedbestyrelsen, som tæller folk fra de fire afdelinger i AB, håndbold, fodbold, cricket og tennis.
 
Med hovedbestyrelsen i ryggen skal det gå rigtig galt for sig ved generalforsamlingen, hvis ikke de udpegede også bliver valgt.
Modkandidater var et par nærmest historiske personer – både fra langt tilbage og også den mere nutidige, idet tidligere amatørformand Bent Thøger Andersen med tidligere prof-formand Denis Holmark som sekretær var stillet op af nogle medlemmer.
Bent Thøger Andersen fik 13 stemmer, mens 85 pegede på Bent Kreutzfeldt.
 
Den nyvalgte formand siger til Radio Gladsaxe: "De vigtigste arbejdsopgaver, der ligger foran os lige nu, er at få rettet op på økonomien og siden de fysiske rammer på et nedslidt stadion. Det gælder hallen, tennisbanerne, cricket, ja faktisk det hele, der efter 40 år er godt brugt. Vi skal også snart begynde at afdrage de 10 millioner kroner, vi lånte, da vi købte A-aktierne i AB A/S. Der blev taget pant i aktierne, men de er i dag intet værd, så vi skal ud og finde pengene – vi har dem ikke selv".

Nybyggeri på vej

Opførelsen af en butiks- og beboelsesejendom på Krogshøjvej 1 er nu lige om hjørnet.
Den sidste politiske behandling fandt sted tidligere i denne uge og dermed er vejen nu banet for byggetilladelser, principgodkendelser og andet papirarbejde.
 
Det første spadestik forventes at blive taget den 11. marts i år, og om et års tid skulle der så, hvis alt går som planlagt, stå en fireetages ejendom færdig, med røde mursten, parkeringskælder og i alt 22 lejligheder.
 
Dagligvarebutikken Fakta kommer til at residere i stueetagen, mens de øvrige tre etager er ejerlejligheder, fortrinsvis to- og treværelses.
Alle 22 lejligheder er allerede solgt, for et beløb, der ligger omkring to millioner kroner for de billigste.

Tiltalt for vold mod kæreste

Retten i Gladsaxe påbegyndte i går sagen mod en 24-årig mand for at have udøvet vold mod sin kæreste flere gange i løbet af hele sidste år
Den nu 18-årige ekskæreste kom under sin vidneforklaring til at græde flere gange. Hun var tydeligt mærket af forløbet og fremsatte gennem sin bistandsadvokat et erstatningskrav på 10.000 kr. Udover hende nåede retten at afhøre 3 andre vidner.
 
Der tegner sig et billede at et ungt kærestepar, hvor begge til at begynde med har været glade for hinanden, men hvor han ikke har kunnet styre sit temperament endsige sin jalousi. Det har udmøntet sig i episoder, hvor han blandt andet har taget kvælertag på hende, kastet hende rundt, slået hende hårdt på øret og brækket hendes næse.
 
Helt frem til den sidste episode har hun dækket over ham, men blev endelig her i december så skræmt, at hun fik en veninde til at ringe til politiet. Det resulterede i at manden blev anholdt og stadig er varetægtsfængslet.
 
Den 24-årige får mulighed for at fortælle sin version af historien ved det næste retsmøde nu på torsdag.

På tynd is

Gladsaxe politi måtte i går hente en hel skoleklasse ind fra isen på Bagsværd sø.
Eleverne var tilsyneladende på vej tværs over søen til Sophienholm på Lyngbysiden, men en patrulje fik kaldt de unge ind til land igen.
 
Der er kun frigivet en mindre del af søen, eller rettere isen, hvor der er målt sikre tykkelser. Og selvom det ser fristende ud, sådan at spadsere hen over isen og beundre de smukke omgivelser, så skal man altså holde sig til det målte område, som er afmærket med grene og rødt-hvidt klisterbånd.

Fedladen checkfalskner

To vellignende fotos fra henholdsvis Buddinge og Bagsværd postkontorer af en yngre solbrændt kvinde vil formentlig snart være medvirkende årsag til anholdelse af samme kvinde.
Hovedårsagen er hendes indløsning og forsøg på indløsning af tre falske checks på dels de førnævnte posthuse samt det i Søborg.
Her forsøgte kvinden, der beskrives som ca. 20 år, 160 centimeter høj, mørkhåret og fedladen, mandag at indløse en check på 3.500 kroner.
Men da personalet fattede mistanke og tilkaldte politiet, så stak hun af.
 
De tre checks stammer fra et villaindbrud i Taastrup. Kun i et tilfælde, nemlig i Bagsværd, hvor beløbet var 2.800 kroner, er det lykkedes for kvinden at få udbetalt pengene fra de falske checks.

Legestue i kirken

Det vrimler med legoklodser, billedbøger og tøjdyr hver mandag og fredag i Stengård kirke.
Her mødes nemlig en række af Gladsaxes yngste borgere i alderen 0 til 2 år i legestue.
Og nu er der planer om at hæve gennemsnitsalderen i legestuen en smule, så også de lidt større børn kan være med.
 
"Vi har set, at der er et behov for et sted, hvor de lidt større børn kan komme. Det er der i Buddinge kirke, men de har simpelthen overbooket, så derfor vil vi prøve at etablere en storegruppe for de større børn også", fortæller Randi Grove, der er kommet som forælder i legestuen gennem 7 år. Og legestuen, der holder til i konfirmandlokalet lige bag Stengård kirke, holder åbent hus for interesserede i dag mellem klokken 9.30 og 13.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet