Torsdag den 27. Februar 2003


Borgerprotester mod seniorboligbyggeri

En gruppe borgere i Søborg vil ikke uden kamp give afkald på det 6.500 kvadratmeter store friareal ved Høje Søborg II - et af de sidste store grønne områder centralt beliggende i Gladsaxe.
 
Et forslag til lokalplan vil sløjfe den store græsplæne til fordel for 25 seniorboliger og et fælleshus på et par hundrede kvadratmeter. Men ifølge Nyhedsmagasinets kilder har beboere i området foreløbig indsamlet 400 underskrifter mod byggeplanerne. Underskrifter, som vil blive overrakt politikerne på byrådsmødet til marts.
 
Det ér før sket, at borgerprotester og underskriftsindsamlinger har haft betydning for byrådets endelige beslutning.
For ca. to år siden demonstrerede en række borgere eksempelvis højlydt mod et forslag om at hæve bebyggelsesprocenten på Kildebakkegårds Allé. Og da sagen nåede i byrådet, var der pludselig stemmelighed, og forslaget blev forkastet.

Miljøchef: Ingen pesticider mod bjørneklo

Gladsaxe kommune kommer ikke igen til at bruge pesticider i bekæmpelsen af den eksemfremkaldende plante bjørneklo.
I hvert fald ikke, hvis det står til den lokale ekspertise, der mener, at det ville være et stort tilbageskridt for miljøet som sådan og grundvandet i særdeleshed.
 
Gladsaxe har ikke benyttet pesticid på kommunale anlæg og parker i flere år, ligesom bekæmpelsen af bjørnekloen foregår maskinelt og ikke ved hjælp af gift.
Og det kommer heller ikke til at ske, siger miljøchef i Gladsaxe kommune, Carsten Sølyst, selvom ny lovgivning igen har åbnet døren for pesticidbrug overfor bjørnekloen: "Vi har i Gladsaxe voldsomme forureningsproblemer efter brug af pesticider og har kun ganske lidt uforurenet grundvand tilbage, så det ville være en rigtig dårlig idé igen at begynde at bruge pesticid. Det er også et dårligt signal at sende til borgerne, som måske nu igen vil til at anvende giftstofferne i højere grad"

Udvidet erhvervsservice

Den kommunale service overfor erhvervslivet i Gladsaxe udvikler sig til stadighed, og i weekenden stillede embedsfolk op for at fortælle medarbejdere fra Toyotas afdeling i Middelfart nærmere om kommunen.
Bilfirmaets afdeling i Middelfart skal nemlig lægges sammen med den i Gladsaxe, og 50 nye potentielle Gladsaxeborgere med familie kan derfor være på vej.
 
På opfordring fra Toyota stillede erhvervschef Kirsten Nielsen, skolechef Ole Kjær og skattechef Henrik Pontoppidan derfor i lørdags op hos Toyota for at fortælle nærmere om skatteforhold, institutioner og naturen i Gladsaxe.

Hjemmecomputere til Novo-ansatte

1.700 ansatte hos Novo Nordisk i Bagsværd har i dag fra deres hjemmecomputer fuld adgang til Novos it-systemer, og mindst 200 af dem benytter hver dag muligheden et par timer udenfor normal arbejdstid.
 
"De fleste af dem, der benytter det, er funktionærer, som ikke får mere i løn for at sidde ved computeren om aftenen, men de gør det gerne alligevel", siger IT-chef Bjarke Christensen fra Novo. "Jeg opfatter det sådan, at en hjemmearbejdsplads er det, der får en travl børnefamilies hverdag til at hænge sammen", siger han.
 
Det er Novo selv, der har stået for sikkerheden i forbindelse med, at medarbejderne har skullet have adgang til virksomhedens mange følsomme oplysninger, skriver Computer Online.

Cabaret-succesen forsætter

Først forlængede de spilleperioden med tre uger og nu napper de lige en sæson mere.
Succesen vil tilsyneladende ingen ende tage, når det gælder Gladsaxe Teaters opsætning af Cabaret.
Publikum strømmer til, og mange forgæves, for bare få dage efter premieren kunne teatret på Buddinge Hovedgade melde om alt udsolgt for resten af spilleperioden.
 
Men nu har Gladsaxe Teater besluttet at genopsætte Cabaret til efteråret. Den populære musical får repremiere til september, og det bliver igen med en stjernebesætning, lover teatret.
Om det også denne gang bliver med trækplastret Paprika Steen i hovedrollen som Sally Bowles melder historien til gengæld ikke noget om.

Peter Pan i Værebro

Flere end 100 børn og unge folder sig i disse dage ud på de skrå brædder i Værebro Teaterskoles
nyeste opsætning: Peter Pan.
Skuespillerne er nuværende og tidligere elever fra Værebro skole, og bag kulisserne står en stor gruppe af engagerede forældre. "Der er 50 – 60 forældre, som har været engagerede i f.eks. scenografi, kostumer, pr-arbejde og billetsalg. Og hvis de ikke havde været der, så kunne vi slet ikke have lavet det her", siger teaterskolens Pia Bornemann. Sammen med Klaus Krogsgaard har hun skrevet manuskriptet til forestillingen.
 
I Værebro Teaterskoles udgave af det kendte eventyr er Peter Pan blevet voksen, og stykket tager fat på temaer som nærvær, tid og legens alvor.
 
Forestillingen havde premiere i går aftes og spiller til og med lørdag.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet