Fredag den 28. Februar 2003


Samtlige familier genhuset efter brand i Søborg

De ni familier, der med ét blev husvilde, da der sidste fredag udbrød brand i en ejendom på Søborg Hovedgade, har nu alle fået tag over hovedet igen.
Branden, der startede i stueetagens pizzaria, bredte sig via ventilatonssystemt og alle lejligheder på øverste etage blev totalskadede.
 
I dag er samtlige ramte familier genhuset, fortæller kontorchef i boligselskabet DAB, Axel Bonningsen. "De tre har selv fundet et sted, og de øvrige har vi genhuset, alle i GAB. Den første dag fandt beboerne selv et sted, de kunne bo midlertidigt, og de, der ikke havde mulighed for det, genhusede vi med det samme på hoteller i området. Politiet stillede op med en varm bus, så de kunne placere sig der midlertidigt, indtil vi fandt et sted, de kunne være.", siger han.
 
Reparationerne på ejendommen forventes at vare fire til seks måneder.
Og i går aftes blev der holdt orienteringsmøde om situationen for beboere, ejendomsadministration og repræsentanter for forsikringsselskabet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Nettorøvere dømt

Retten i Gladsaxe dømte i går seks unge mænd for væbnet røveri mod Netto i Bagsværd. Røveriet foregik i december sidste år, og der var tale om en tilståelsessag.
Til gerningsmændene, som var fra 16 til 21 år, faldt der straffe fra halvandet års fængsel og nedefter. Ingen af dem kommer dog til at afsone mere end et halvt år, idet resten af straffen blev gjort betinget. Den ene af de anklagede havde ikke deltaget i selve røveriet og var kun tiltalt for at have opbevaret byttet på 73.000 kr. i sin lejlighed. Han kunne derfor nøjes med dé 30 dage, han allerede havde siddet varetægtsfængslet.
 
En af drengene var på daværende tidspunkt ansat i butikken, og derfor havde de været i stand til at planlægge deres kup omhyggeligt på forhånd. Iført masker truede de butikspersonalet med en attrappistol, hvorefter de bagbandt dem og forsvandt med byttet.
 
Dommeren fastslog, at der var tale om en grov forbrydelse, og at man derfor ikke kunne nøjes med betingede domme.
Til dommene knytter sig forskellige betingelser om tilsyn fra kommunens familieafdeling og kriminalforsorgen.
Fire af drengene modtog deres domme, mens to udbad sig betænkningstid med henblik på at anke.

Familier i krise på kursus

Kriseramte Gladsaxefamilier bliver nu sendt på kursus for at løse problemerne.
Til sommer introduceres projekt Familiekursus, et nyt samarbejde mellem familieafdelingen og Familiecentret Brohuset.
 
"Selve kurset er et afgrænset og intensivt forløb til familier, som har mange forskellige problemstillinger. Familiekurset arbejder meget med handling. Man er sammen med andre familier i ret mange timer, måske 10 – 20 timer ugentligt, og de problemer, man har derhjemme, de opstår også, når man er sammen med andre familier. Det vil sige, at vi kan gå ind og arbejde på en løsning og på at skabe forandringer, mens problemet sker", siger leder af familiecentret, Susan Bjerregaard.
 
Det er familieafdelingen, der visiterer familierne til kurset, som varer et halvt år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Tilfredse patienter

Sygehuspatienter i Københavns Amt er generelt meget godt tilfredse med behandlingen på amtets tre hospitaler.
Det viser en landsdækkende patient-tilfredsheds-undersøgelse, hvoraf det fremgår, at amtssygehuset i Glostrup har den største del af tilfredse kunder, her svarer nemlig 87 procent, at de overordnet er tilfredse, mens det for Herlevs vedkommende er 85 procent og i Gentofte 84.
 
Til gengæld viser undersøgelsen også, at det, patienterne er mindst tilfredse med, er informationen og samarbejdet mellem egen læge og hjemmehjælp.
Sidstnævnte får formanden for amtets sygehusudvalg, Leif Flemming Jensen, til at forsikre, at amtet vil arbejde mere med kommunikationen og samarbejdet mellem kommunerne, de praktiserende læger og sygehusene.

Ny sejr til ung bueskytte

Hun har vundet både verdensmesterskaber og Danmarksmesterskaber, og nu kan hun også føje en sejr over skattevæsnet til resultatlisten.
Den unge bueskytte Camilla Søemod fra Gladsaxe Bueskytte Klub har netop fået medhold i en årelang skattesag. For to år siden modtog hun et legat på 15.000 fra Kronprins Frederiks Fond. Pengene er øremærket idrætsformål, og efter lang tids tovtrækkeri har Skatteankenævnet i Gladsaxe nu anerkendt, at de 15.000 kroner ikke skal beskattes.
 
"Det er første gang inden for dansk bueskydning, at en skytte har fået medhold i en skattesag", siger
formand for Gladsaxe Bueskytte Klub, Michael Søemod, der også er far til sagens hovedperson.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet