Mandag den 6. januar 2003


Roligt nytår – rå december

"Vi er nærmest listet ind i det nye år, så stille er det gået for sig".
Det siger brandchef i Gladsaxe, Ole Nedahl, med henvisning til en nytårsaften og nat, hvor brandvæsenet kun var af sted til fire påsatte brande, dels i aviscontainere og dels i en bunke kasserede møbler.
 
Ordenspolitiet melder også om en rolig indgang og start på det nye år, mens kriminalpolitiet stadig løber rigtig hurtigt efter decembers mange røverier.
"Vi efterforsker ti grove røverier mod butikker og tankstationer, og har sigtet personer i fire sager", oplyser lederen af røveriafdelingen, Michael Sørensen.
I sagen om Nettorøveriet i Bagsværd sidder der seks personer varetægtsfængslet, sigtet for medvirken, mens der i tre andre sager indtil videre er sigtet enkeltpersoner.
Det handler om røverierne i S-togene, mod Lokalbrugsen i Mørkhøj og Fakta på Søborg Hovedgade.
 
Kriminalpolitiet efterforsker også en del indbrud begået i juledagene, blandt andet gik det juleaften ud over syv lejligheder i Høje Gladsaxe-bebyggelsen.
Her enten sparkede gerningsmænd dørene op, eller benyttede koben, og drog af med stereoanlæg, smykker, andet let omsætteligt tyvegods samt kontanter.
Et af stereoanlæggene, et B&O, er efterfølgende blevet fundet i et kælderrum i bebyggelsen, så politiet regner med, at der er tale om endog meget lokalkendte gerningsmænd.

Voldsomt stigende kriminalitet

Kriminaliteten i Gladsaxe steg sidste år til det højeste i 5 år.
Det afslørede politimester Finn Meilby under årets nytårsparole hos Gladsaxe politi.
"Der er sket en betydelig stigning i de grove og alvorlige forbrydelser, som vi er meget kede af. F.eks. er volden steget voldsomt, ikke mindst den grove vold er fordoblet. Der er også mange flere røverier. Og det er klart, det er noget, vi ser på med største bekymring, og som vi håber at få sat ind overfor med fornyet kraft i 2003", siger Finn Meilby, som ikke har nogen forklaring på den stigende kriminalitet. "Det er uforståeligt. Men jeg kan garantere, nu ved vi, hvor skoen trykker, og vi skal nok sætte ind overfor den", lover politimesteren.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Nyt arbejdsår i nye omgivelser

Arkitekter og assistenter, pantefogeder og pædagoger, forvaltningschefer og fuldmægtige.
De var der alle sammen, da der forleden var nytårssammenkomst for kommunens medarbejdere på Gladsaxe rådhus. Og for fleres vedkommende kommer det nye arbejdsår til at foregå i nye rammer, fordi socialforvaltningen nu er blevet samlet på rådhuset, mens medarbejderne i teknik og miljøforvaltningen er rykket ud af samme rådhus og ind i nye lokaler på Rosenkæret.
 
"Denne periode har jo for jer på rådhuset faldet sammen med den store flytning. Mange skal flytte, og det er jo besværligt. Som helhed er processen blevet gennemført i godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, og det vil jeg sige tak for. Jeg tror, at vi efter flytningen står bedre rustet til at tage imod udfordringerne i de kommende år", sagde Gladsaxeborgmester Karin Søjberg Holst i sin nytårstale til de ansatte.
 
Folkeskolen, daginstitutionsområdet og ældreområdet hører til udfordringerne de kommende år, hvor der også vil være forkus på bl.a IT og "Den digitale kommune", fornyelse af Gladsaxes bygninger og anlæg og samarbejdet mellem socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen, fortalte borgmesteren i sin nytårstale.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Målrettet aktivering på daghøjskole giver bonus

Målrettet og individuel aktivering af kontanthjælpsmodtagere giver nu resultater.
For bare et halvt år siden var den lokale AOF-daghøjskole i Gladsaxe truet af lukning efter et
forslag om at flytte aktiveringen fra daghøjskolen til eksempelvis de private virksomheder.
Men så startede kursister og ansatte en større redningsaktion for skolen og politikerne besluttede efterfølgende at Gladsaxe kommune fortsætter samarbejdet med daghøjskolen, men på den betingelse, at den daværende aktivering blev erstattet af mere erhvervsrettede tilbud.
 
Som sagt, så gjort, fortæller forstander Lisa Elsbøll: "Vi har lige fået vedtaget en driftsoverenskomst med Gladsaxe kommune. Vores samarbejde har det sidste halve år været utrolig givtigt. Vi har lært af hinanden, vi har afprøvet, hvad hinanden ville og vi er kommet ud med et for borgerne og for skolen rigtigt godt tilbud, synes begge parter. Vi har en linie der hedder "Godt liv – fast arbejde", hvor udgangspunktet er, at folk skal have et godt liv, men de skal sandelig også have et fast arbejde. Vi arbejde individuelt med folk. I samarbejde med Jobhuset udarbejder vi handlingsplaner og vi indarbejder praktik, så borgerne får lov til at nå frem til, hvad de gerne vil. Og vi kan se resultaterne allerede nu, folk kommer videre med denne individuelle behandling", siger Lisa Elsbøll.
 
I dag mandag starter årets første hold kursister på AOF-daghøjskolen i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Populær ny svømmehal

Der kommer overraskende mange gæster i den nye svømmehal i Bagsværd. Især finder børnefamilierne tilsyneladende de våde omgivelser særdeles attraktive.
Sådan lyder en del af konklusionen fra svømmehalsinspektør Thomas Kirsmeier, som her fortæller om erfaringerne efter, at hallen nu har haft åbent i tre uger: "Der kommer mange børnefamilier, mens der ikke kommer helt så mange unge mennesker, som vi havde regnet med. Anslået kommer under halvdelen af de besøgene fra Værebro Park, hvilket er færre end forventet, til gengæld kommer der mange andre steder fra i kommunen og fra andre kommuner".
 
Bagsværd svømmehal har næsten været forskånet for uheld og personskader, selvom hallen indbyder til leg, også den lidt vildere af slagsen.
Kun på den første rigtige åbningsdag skete et mindre teknisk uheld, da kloranlægget satte ud et par timer. Siden er alt forløbet planmæssigt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Kulisse til salg

En kommunalt ejet ejendom på Pilegårdsvej i Mørkhøj, der længe har været sat til salg af Gladsaxe kommune, bliver formentlig nu nemmere at komme af med.
Villaen skal nemlig bruges som hovedkulisse i en ny ungdomsserie på DR2, og det enkle faktum, at "noget" har været i fjernsynet, plejer at hjælpe på købelysten.
Ejendommen har tidligere huset et bofællesskab for udviklingshæmmede, men kommer altså nu, fra februar og tre måneder frem, til at lægge gulve og vægge til en tv-serie.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet