Fredag den 10. januar 2003


Stadig sne på fortovene

Fodgængere i Gladsaxe må stadig kæmpe med snemasserne, selv om kommunen har vredet armen om på den entreprenør, der ifølge kontrakten skal sørge for at rydde fortovene.
Forvaltningen gav i går den nye entreprenør et ultimatum; ryd alle fortovene torsdag, ellers vanker der.
Sent i går var der ifølge Nyhedsmagasinets kilder stadig ikke ryddet tilfredsstillende, hverken for borgere eller embedsmændene, der dagligt modtager klager over den manglende snerydning, der har været skyld i brækkede ben og masser af vrede grundejere.
 
Entreprenøren, der overtog snerydningen fra årsskiftet, har forpligtet sig til at rydde fortovene højst ti timer efter snefald, et krav, han mildest talt er langt fra at opfylde.
Derfor blev entreprenøren med beskeden; "Om igen" sat til at begynde forfra i går, og hvis det heller ikke har et tilfredsstillende resultat, kan entreprenøren sagtens forvente en klækkelig bod, hvis ikke en fyreseddel.
 
Meldingerne fra entreprenøren i går aftes var, at han forventede at blive færdig ved 20-tiden.
Om det så er godt nok, vil forvaltningen tage stilling til i dag.

68-årig mand slået ved Bagsværd Sø

En 32-årig mand blev ved retten i Gladsaxe i går idømt 40 dages ubetinget fængsel for overfald på en 68-årig mand ved Bagsværd Sø i november 2001.
Den unge mand, som var ved at fodre fugle ved Regattapavillionen, havde følt sig stærkt provokeret af, at det ældre ægtepar ikke havde deres hund i snor. Skiltningen på stedet er vildledende, men der har dog hele tiden været et kommunalt forbud mod løsgående hunde.
Den 32-årige forsøgte at kaste sin cykel mod hunden. Det udløste en konfrontation med dens ejer, som et øjeblik efter lå bevidstløs på jorden.
 
Når sagen først er kommer for retten nu, skyldes det at den unge mand stak af, og hvis et vidne ikke senere havde genkendt ham, var han sluppet helt.
Retten tog hensyn til, at tiltalte tidligere er dømt for vold i en lignende situation, men fulgte dog ikke anklageren, som havde foreslået 4 måneders fængsel.
Den dømte udbad sig betænkningstid med henblik på at anke dommen på de 40 dages ubetinget fængsel.

Forslag om øget kontrol af udlændinge

En kontrol af udlændige i Gladsaxe fem år tilbage i tiden og et automatisk tjek, hver gang en ny udlænding flytter til kommunen.
Det mener Dansk Folkeparti, der skal til for at opklare udlændinges mulige snyd med offentlige ydelser.
Kontrollen skal først og fremmest opdage udlændinge, der opholder sig ulovligt i landet, men som alligevel får økonomisk hjælp fra det offentlige.
 
Det er nu muligt elektronisk at samkøre kommunens folkeregister med Udlændingestyrelsens oversigt over inddragne opholdstilladelser og på den måde se, om der i Gladsaxe bor mennesker, der modtager eksempelvis kontanthjælp, selv om de ikke har opholdstilladelse.
"Jeg forventer, at en sådan undersøgelse vil afsløre omkring tyve mennesker i Gladsaxe, som ikke har opholdstilladelse, men som alligevel modtager offentlige ydelser, optager boliger eller benytter sig af andre offentlige tilbud som for eksempel sygehusvæsenet. Grunden til, at vi vil gå fem år tilbage i tiden skyldes den almindelige forældelsesfrist, men også, at der godt kan være tilfælde, hvor opholdstilladelsen er inddraget for så lang tid siden", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti og tilføjer, at Udlændingestyrelsen allerede i dag meddeler en kommune, hvis en borgers opholdstilladelse er inddraget. Men at problemet er, at der er huller i kommunikationen.
Derfor er en del af forslaget fra Dansk Folkeparti, at indtil den meddelelsesordningen fungerer effektivt, så skal hver udlænding, der flytter til kommunen, tjekkes.
 
Dansk Folkepartis forslag er formentligt på dagsordenen på årets første byrådsmøde, nu på onsdag, den 15. januar.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Vold på isen

Dobbelt kæbebrud, en lang flænge i den ene kind samt en ryddet undermund for tænder; det var resultatet for en af Gladsaxe Ishockeys spillere, da holdet tidligere på ugen mødte arvefjenderne fra Gentofte.
I kampreferatet på fanklubben Gladsaxe Bears hjemmeside bliver Gentoftespillerne udråbt til "at være en flok yderst voldelige spillere, som har deres rygmærker på fronten, men som lige så godt kunne sætte dem på ryggen, som andre bander gør, ligheden er den samme".
 
Anføreren for Gladsaxe Ishockey, Daniel Jensen, bliver dog i Sportsbladet citeret for, at det var et uheld og ikke et bevidst overfald, sådan som det måske har været i en tidligere kamp.
Her politianmeldte Gladsaxe en Gentoftespiller for vold – en sag, der ikke er afsluttet endnu.
 
På fanklubbens hjemmeside, bears.dk, fortsætter diskussionen lystigt om denne ugens kamp, alt imens spillerne overvejer, om de i det hele taget har lyst til at stille op mod Gentofte mere i denne sæson i 1. division.
 
Sidste nyt: På et møde i aftes besluttede spillerne, at de også i fremtiden gerne vil møde Gentofte.

Fra pædagog til popstjerne

Fem unge mænd i starten af tyverne kan måske snart skifte jobbet som pædagoger ud med en tilværelse som popstjerner.
Sidste år brugte de sparepengene på at gå i studiet og indspille en såkaldt demo-cd, og nu har medlemmerne i Gladsaxeorkestret Applesign travlt med at stemme dørklokker hos pladeselskaber, radiostationer og koncertarrangører for at få opfyldt drømmen om en pladekontrakt.
 
Medlemmerne i Applesign skriver selv deres egne numre og musikken den spænder lige fra bløde ballader til gedigne rocknumre.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Om igen!

Gladsaxe brandvæsen måtte rykke ud to gange til den samme brand i en papircontainer på genbrugspladsen på Turbinevej i Mørkhøj.
Brandfolkene blev første gang alarmeret ved otte-tiden mandag aften, og mente at have fået slukket branden.
Men tirsdag morgen klokken halv seks måtte de af sted igen til den samme container, hvor ilden altså i første omgang ikke helt var blevet slukket.
Denne gang lykkedes det at få gjort kål på branden, der formentlig er opstået ved, at en ubuden gæst efter lukketid har smidt en cigaret eller andet brændende ind i papircontaineren.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet