Torsdag den 16. januar 2003


Bedre sikring af kommunale bygninger

Mulighederne for at forbedre sikringen af Gladsaxe kommunes bygninger skal nu undersøges nærmere.
Det besluttede et enigt byråd på sit møde i går aftes, hvor politikerne bl.a. skulle diskutere et forslag fra Dansk Folkeparti om at oprette et kommunalt eller privat vagtværn omkring kommunens bygninger, især i Høje Gladsaxe, hvor de i længere tid har været plaget af trusler og chikanerier fra unge ballademagere.
 
"Jeg synes det er godt, hvis man laver det man kunne kalde en tilkaldevagt. Og jeg synes, det skulle etableres i rådhusets regi. Det er vigtigt, at det er kommunale ansatte der gør det. Men det er også vigtigt, at vi giver de mennesker der skal gøre det, de redskaber der skal til for, at de kan løse deres opgaver med succes", sagde enhedslistens Emilce Nielsen.
 
SF´s Ida Krogh var til gengæld knapt så begejstret for idéen om at oprette en form for vagtværn.
"Umiddelbart da jeg læste dagsordensteksten, så tænkte jeg "tryg kan avle modtryg". Når sådan nogle unge mennesker som er ude på ballade ser sådan et uniformeret vagtværn, så er jeg bange for, at det mere opfordrer til ballade end til dialog", sagde Ida Krogh.
 
På et kommende møde skal Gladsaxes økonomiudvalg altså nu vurdere mulighederne for at forbedre sikringen af kommunes institutioner, inden for udvalgets eksisterende budget vel at mærke.
Dansk Folkeparti foreslår, at man henter pengene fra puljen til projekt Gadeaktion Gladsaxe, men dét forslag fik ikke opbakning i byrådet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Fokus på kontaktforældres rolle

Kontaktforældre på skoler føler sig ofte som medlemmer af festudvalg og ikke som reelle og vigtige brikker i skole-hjem-samarbejdet.
Det problem vil bestyrelsen på Gladsaxe skole nu forsøge at gøre noget ved, siger formanden Grete Jepsen:
 
"Mange kontaktforældre er frustrerede og i tvivl om og over deres rolle. Vi vil prøve at sætte en streg under, hvor vigtige elementer, de er egentlig er i det daglige samarbejde. Som sparringspartnere for lærerne omkring udarbejdelse af dagsordener til forældremøder, som formidlere af den daglige gang i undervisningen og som led mellem bestyrelse, lærere og øvrige forældre. For at den enkelte klasse skal fungere, også på det rent trivselsmæssige område, så kræver det en stor indsats fra alle forældres side, ikke kun kontaktforældres, viser erfaringerne fra mit eget barns klasse. Her har vi forældre fra start haft tæt kontakt og dermed været medvirkende årsag til, at klassen i dag er velfungerende, og at trivselsspørgsmål bliver taget i begyndelsen, inden problemet bliver for stort".
 
På tirsdag er alle kontaktforældre på Gladsaxe skole inviteret til møde om deres rolle i samspillet mellem bestyrelse, lærere og øvrige forældre.
Mødet indledes af Jørn Steen Jensen fra foreningen Skole og Samfund, der vil forsøge at ridse kontaktforældrenes muligheder op.

Kvælertag og knytnæveslag på Buddinge Station

En 25-årig mand blev ved retten i Gladsaxe i går dømt til 5 års psykiatrisk behandling for en voldsepisode på Buddinge Station i april sidste år.
Den 25-årige sad for sig selv og sang højt i S-toget på vej mod Farum efter en natlig druktur i København.
En teenagedreng, som sad med en kammerat længere fremme i toget, gik hen og bad ham holde op med at synge. Det fik den tiltalte til at sætte sig hen foran de to drenge og bede dem forklare, hvad de havde imod, at han sang. Han foreslog, at de stod ud og ordnede sagen med et slagsmål.
Det var de to drenge ikke indstillet på, men gerningsmanden tog kvælertag på den ene, og da de stod ud på Buddinge Station, fulgte han efter og slog ud efter dem.
De to drenge løb væk og anmeldte sagen til politiet, som anholdt den 25-årige.
Den unge mand er i forvejen under psykiatrisk behandling, og domsmandsretten skønnede, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Orkestermedlemmer sure over Helger

"Vi spillede rent, og du fik penge for det".
Sådan faldt ordene fra et surt medlem af Gladsaxe symfoniorkester til konferencier Anne Marie Helger efter nytårskoncerten i Høje Gladsaxe skoles festsal i søndags.
 
Koncerten, eller rettere skuespillerens optræden, blev som bekendt en lidt for blandet fornøjelse for nogen blandt publikum, der højlydt gav deres utilfredshed til kende.
Men også blandt orkestrets medlemmer var der altså sure miner – men først efter koncerten.
"Vi holdt prøver sammen, orkestret, solisten og jeg selv, inden selve nytårskoncerten, og der var ingen, der på det tidspunkt ytrede sig imod mine indslag. Det ville ellers have været et passende tidspunkt at gøre det på, men den negative stemning enkelte steder i salen undervejs har formentlig senere påvirket nogle orkestermedlemmer", siger Anne Marie Helger til Nyhedsmagasinet.
 
Intern uenighed har nu under alle omstændigheder fået symfoniorkestret til at henvende sig til koncertarrangøren, Gladsaxe kommune, for at få en offentlig præcisering af sammenhængen mellem konferencier og orkester.
Symfonikerne beder kommunen forklare, at det var orkestret, der stod for musikken, mens kommunen stod for det samlede arrangement, inklusive konferencieren, som nogle af medlemmerne altså efterfølgende ikke vil blandes sammen med.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet