Torsdag den 23. januar 2003


Boligkvarter opskræmt af geværskud

Beboerne i Bagsværdkvarteret ved Pinievej og Granvej blev natten til i går temmelig opskræmte, da ni skud fra et oversavet jagtgevær bragede gennem nattestilheden.

Politiet fik alarmen kvart over tre onsdag morgen, og en hundevogn var så hurtigt på stedet, at tre mænd i 40-årsalderen kunne snuses op og anholdes - den ene af de tre var i besiddelse af det oversavede jagtgevær.

Desuden blev der fundet nogle få gram hash på mændene, der, ifølge politiets oplysninger, formentlig i en blandingsrus bestående af øl fra en lokal bodega og den stærke røgtobak har villet efterprøve det ulovlige geværs formåen.

De tre fastholder overfor politiet, at de kun har skudt op i luften. Holder den påstand stik, så vil de kun blive sigtet for at have overtrådt våbenloven – har de ramt noget, så vil de tillige blive sigtet for hærværk.

Alle tre er i forvejen kendte hos kriminalpolitiet.


Suppleant med anden partifarve

Kan man være suppleant for et byrådsmedlem, når man slet ikke tilhører samme parti?

Det er i hvert fald tilfældet for Hanne Calberg fra CD, som skal vikariere for Venstres Lone Yalcinkaya, hvis denne er forhindret i at deltage i et byrådsmøde.

Det skyldes, at Lone Yalcinkaya, der ved kommunalvalget blev valgt ind som medlem af Centrum Demokraterne, senere har skiftet til partiet Venstre.

Og det er en højst usædvanlig situation, erkender Hanne Calberg:

- Jeg føler mig endnu mere amputeret som suppleant. I forvejen fik jeg ikke voldsomt mange briefinger af vores byrådsmedlem, nu er der jo slet ingen. Men kommunaldirektøren har bekræftet, at det stadig er mig, der er suppleant, så det har jeg i sinde at fortsætte med. Og skulle jeg være til byrådsmøde på et afbud, er det selvfølgelig CD ´s politik, jeg vil fremføre, ikke Venstres, fastslår Hanne Calberg.


Diskussion om stoppested fortsætter

Dansk Folkeparti i Gladsaxe opgiver under ingen omstændigheder at få sagen om skolebuskørsel i Kagså-kvarteret drøftet på et byrådsmøde.

Sagen har været en del frem og tilbage mellem børne- og undervisningsudvalget og byrådet, og handler i sin enkelthed om at etablere et ekstra stoppested, så børnene til fritidsklubben Grønnegården ikke skal krydse ringvejen.

"Men børnene til klubberne er normalt selvhjulpne, hvad angår transport frem og tilbage. Hvis kommunen skal tage det trafikale ansvar, så skal der laves om på mange stoppesteder rundt om ved fritidsklubberne, og så er det en mere principiel diskussion, vi skal tage, og ikke en, der blot handler om dette ene sted", siger udvalgsformand Trine Græse (S).

"Vi vil have sagen i byrådet på den ene eller anden måde, så befolkningen offentligt kan høre flertallets argumentation imod en øget trafiksikkerhed for børnene. Juristerne på rådhuset er ved at undersøge, om vi kan stille samme forslag i byrådet en gang til, eller om vi skal omformulere det", siger Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti, der står bag forslaget, som nu får støtte fra SF og Enhedslisten.


Kristelige indbyder til debat

Er sidste års budgetforlig mellem de borgerlige og Socialdemokraterne i Gladsaxe en enestående tilfælde, eller kan man forvente lignende alliancer fremover.

Det spørgsmål stiller Kristeligt Folkeparti, når de inviterer til debatmøde om en uge, med titlen; kamp eller samarbejde i Gladsaxe.

Og de kristeliges lokale næstformand, Frank Dahlgaard, håber på det sidste:

- Det er da i sig selv positivt, at Socialdemokraterne og Venstre med andre kunne enes om at indgå budgetforlig, det er et godt udgangspunkt. Vi håber at blive valgt ind ved næste kommunalvalg, og vi går ind for fordomsfrihed og bredt samarbejde. Men ikke for en hver pris, det kommer an på, hvilke elementer, der er i forliget. Vi betragter os som de svages vagthund, det giver vi ikke køb på, siger en optimistisk næstformand for Kristeligt Folkeparti i Gladsaxe, Frank Dahlgaard.

Det åbne debatmøde "Kamp eller samarbejde i Gladsaxe?" finder sted torsdag den 30. januar på Gladsaxe Hovedbibliotek, hvor Bjarne Rasmussen fra Venstre indleder debatten.


Igen: Venstrefløjskunstner til Gladsaxe

Kunstnere på den danske venstrefløj er kommet rigtig godt i gang i Gladsaxe i år.

Først var der den efterhånden herostratiske nytårskoncert med konferencier Anne Marie Helger, og sandelig om ikke chancen nu kommer for at møde en anden kendt venstrefløjskunstner.

Denne gang er det sangerinden Eva Madsen, der kommer forbi Gladsaxe, i dette tilfælde Borgernes Hus.

Eva Madsen fik så sent som for et par måneder siden Folkebevægelsen mod EUs årlige pris for sin mangeårige modstand mod først EF og siden EU.

Der er god tid til at forberede sig på Eva Madsens besøg, der først finder sted den 21. februar for at fejre, at Borgernes Hus fik Gladsaxe kommunes kulturpris 2002.

Sangerinden møder op med en trio, og repertoiret består af Sylvester Petersens socialistiske sange samt flere andre fra den danske sangskat.

Billetprisen er 250 kroner, men ud over Eva Madsens holdningsprægede sange byder aftenen også på en fin middag og foredrag fra fremtidsforskeren Johan Peter Paludan om fritidsinteresser og netværk.

Til almindelig beroligelse skal det oplyses, at fremtidsforskeren tidligere har talt for Venstres byrådsgruppe i Bramsnæs, det var den 26. november sidste år, og foredraget var der efter sigende stor begejstring over.

Billetsalget til Madsen med flere starter den 5. februar kl. 11.


Sygeplejersker på nettet

En landsdækkende hjemmeside skal nu hjælpe sygehusene med at finde sygeplejersker hurtigere og billigere.

Sygeplejersker kan abonnere på en service, der meddeler dem, når der er en ledig stilling, de kan være interesserede i. De kan opstille kriterier udefra for eksempel geografisk område eller faglige forhold, og når de betingelser er opfyldt ved en opslået stilling, får sygeplejersken automatisk en e-mail.

Og fordelen for sygehusene er ikke mindst, at de slipper for dyre stillingsannoncer i fagbladene.

Direktør for sygehuse, sundhed og forebyggelse i Københavns Amt, Peter Orebo Hansen, vurderer, at man på landsplan kan spare 35 millioner kroner ved at annoncere på internettet i stedet, og tror desuden, at sygehusene hurtigere kan finde den rigtige medarbejde via den nye job-portal, som hedder www.sygeplejerskejob.dk.