Tirsdag den 28. januar 2003


Holdarbejde i den socialdemokratiske byrådsgruppe

Den socialdemokratiske byrådsgruppe var mandag aften indkaldt til drøftelse om samarbejdsformer i byrådssalen og ikke mindst samarbejdet internt i gruppen.
Et af de nye byrådsmedlemmer, John Althoff-Andersen, har siden han blev valgt ind, gentagne gange stemt imod sine socialdemokratiske partifæller, blandt andet i forbindelse med efterårets budgetbehandling. Spørgsmålet er, hvor længe gruppen vil finde sig i det?
 
Gruppeformand Erling Schrøder sagde efter mødet:
"Vi havde et godt møde. Vi fik lagt en strategi for de sidste tre år af byrådsperioden, hvor vi skal præstere det, vi kalder et rigtig godt holdarbejde. Og en af de ting vi lægger meget vægt på, det er gensidig information, så vi ikke går fejl af hinanden i gruppen".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hash på ungdomsskole

Ledelsen på ungdomsskolen i Gladsaxe frygter, at visse af eleverne ryger hash.
Det er en lille gruppe blandt heltidseleverne på skolen, der er under mistanke for at være lidt for glade for den form for tobak.
 
I en dagsordenstekst til et møde i ungdomsskolebestyrelsen hedder det;
"En lille gruppe af vore heltidselever er begyndt at danne en lukket gruppe, og vi er bange for, at der er hash med som en del af fællesskabet i gruppen" lyder det.
 
Bestyrelsen vil nu tage fat i problemet, blandt andet ved at snakke med eleverne og deres familier, og ved et forebyggende arbejde via Gadeaktion Gladsaxe og SSP-konsulenten.

Nye muligheder for opførelse af ungdomsboliger

Et nyt forslag om bedre udnyttelse af arealer uden for de stationsnære områder, har pustet nyt liv i planerne om at opføre 100 nye ungdomsboliger i Mørkhøj.
Forslaget til regionplantillæg kommer fra HUR, Hovedstadens Udviklingsråd, det er sendt i høring ind til marts, og det kan altså få betydning for byggeplanerne i Gladsaxe, fortæller byplanchef Henrik Elming.
 
"Byrådet drøftede allerede i 2001 et forslag om, at bygge nogle boliger på det ubebyggede stykke jord, der ligger foran Blågaard Seminarium. I den nuværende kommuneplan er det område udlagt til til undervisningsformål med henblik på en fremtidig udvidelse af seminariet. Det der nu indgår i overvejelserne, det er, at en del af arealet kan anvendes til opførelse af ca. 100 ungdomsboliger. Det projekt har vi hidtil ikke kunnet komme videre med, fordi arealet i Mørkhøj ikke ligger stationsnært. Men regionplanlægget, som der nu lægges et forslag frem til, indebærer, at vi ikke længere er bundet af de meget restriktive bestemmelser for bebyggelse af arealer uden for de stationsnære områder", siger byplanchefen.
 
Stationsnære områder er arealer, der ligger inden for en afstand af 1000 meter i forhold til
S-togsstationer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Skoleaftaler i byråd

Nu bliver sagen om de såkaldte skoleaftaler en sag for byrådet i Gladsaxe.
Politikerne i børne- og undervisningsudvalget kunne ellers selv have afgjort, om halvanden million kroner skal indgå som hjælp til for skolerne, via de særlige aftaler, at opnå større frihed, men SF begærede på udvalgets seneste møde sagen bragt op i byrådet.
På samme møde foreslog Enhedslisten i stedet at bruge pengene til efteruddannelse af lærere, men det forslag vandt kun gehør hos SF.

Frivilligt socialt arbejde på hospitaler

Der er for travlt på gangene på Københavns amts sygehuse, og det betyder, at der normalt ikke i tilstrækkelig grad er tid til den lille livgivende samtale med patienten, hjælpen med maden eller andre sociale samværsformer.
Det vil to organisationer forsøge at råde bod på.
 
Både Dansk Røde Kors og Frivillighedscentralen tilbyder nemlig nu frivillige som et tilbud til pårørende og patienter.
Et tilbud, der, ifølge sygehuspræsterne, af patienterne vil blive taget imod med kyshånd.
Fra præsterne forlyder det, at det ikke kun er svage patienter, der efterspørger samtale og støtte, men at det generelt opleves som en mangelvare.
 
Politikerne i amtets sygehusudvalg skal i denne uge drøfte tilbuddet, der i givet fald vil blive sat i gang som pilotprojekter på medicinske og kirurgiske afdelinger på tre amtssygehuse.

Rå Cabaret

En lummer lille natklub flyttede i weekenden ind på Buddinge Hovedgade, og det på den adresse, hvor Gladsaxe Teater plejer at ligge.
Indflytningen er dog kun midlertidig. "The Kit Kat Club" er nemlig navnet på den natklub, hvor handlingen i musicalen Cabaret udspiller sig.
 
"Alle kender filmen, som er en hel del "Hollywoodiseret", den er meget pæn og en lille smule glat og Liza Minelli er jo fantastisk, ser meget fin og pæn ud og kan det hele. Men vi arbejder på et lidt andet plan hvor vi siger "jamen, det er altså en "lousy" klub med måske knapt så talentfulde piger, men til gengæld piger, der forstår at udnytte hver en situation", siger Bill Holmberg, der er koreograf på Gladsaxe Teaters Cabaret, der havde premiere i søndags.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet