Fredag den 6. Juni 2003


Sol lukker ny svømmehal

For høje temperaturer har periodevis lukket den splinternye svømmehal i Bagsværd.
Da arkitekterne en kold og mørk vinterdag sad og designede hallen var der åbenbart ingen, der tænkte på, at de store flotte vinduespartier i hele den ene side af hallen kunne komme til at give problemer.
 
Men med forårets og de flere soltimers komme, så er både rumluften og bassinvandet blevet opvarmet til helt uacceptable varmegrader.
Ventilationsanlægget kan simpelthen ikke følge med, når morgensolen brager ind og giver en luftfugtighed på 85, hvor det maksimale ellers er 61, og badevand på 31 grader, som er fem grader over den temperatur, der er den rigtige for bassinvandet.
 
NCC, som står for byggeriet af hallen, er nu blevet pudset på sagen for straks at få afhjulpet problemerne, der jo altså har bestået i lukning for publikum, hver gang solen har skinnet.
Folk med en smule teknisk indsigt mener, at det måske kunne være en idé for den store entreprenørvirksomhed at overveje at installere et større ventilationsanlæg, eventuelt med et indbygget klimaanlæg, så svømmehallen også kan bruges i sommerhalvåret.
Et sådant anlæg må stå for NCCs egen regning.
Spørgsmålet er så, hvem der skal hæfte for de manglende entreindtægter i kølvandet på de uventede lukkedage.

Reddet ud af brændende bil

En ældre mandlig bilist blev i går eftermiddags reddet ud af sin brændende bil af en medtrafikant på Hillerødmotorvejen i sydgående retning lige ved Værebro.
 
Af ukendte årsager kørte den ældre mand galt mod autoværnet, og bilen brød umiddelbart efter i brand.
Til mandens held var der en yngre bilist lige ved siden af, som i løbet af få sekunder fik stoppet op og hevet den ældre mand ud af den brændende bil.
Kort efter var bilen omspændt af en eksplosionsagtig brand, hvor det ville have været umuligt at redde noget som helst.
Branden kunne ses langt væk og stoppede al trafik ind mod byen i et par timer.
 
Redningsmanden er nu både af Falck og politi indstillet til den særlige årlige pris, der gives til heltmodige folk.

Kommunale ledere skal være forsigtige

Hvor omfattende må en skoleleder kritisere den politiske ledelse i en kommune?
I Roskilde var det nok til at blive fyret, at skolelederen i et læserbrev tog til genmæle overfor en kritik fremført af udvalgsformanden, men så firkantet kan man ikke stille det op i Gladsaxe, mener skoleforvaltningens øverste embedsmand, børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase:
 
"Det kommer jo an på, hvad man siger, men som ledere skal vi være meget forsigtige med at kritisere politikerne, men lige med sagen i Roskilde synes jeg, man skyder gråspurve med kanoner", siger Svend Erik Haase.

Søndagsåbent på filialbibliotek

At holde åbent, når kunderne holder fri, er en rigtig god idé.
Det har hovedbiblioteket i Gladsaxe for længst taget konsekvensen af og har gjort søndagsåbning i vinterhalvåret til et permanent tilbud.
Nu følger så en af filialerne efter, nemlig den i Mørkhøj.
 
Den forgangne vinter har biblioteket som et forsøg holdt åbent den første søndag i hver måned i den mørke tid, og det tilbud har især børnefamilierne taget til sig.
 
Den ekstra åbningsdag har ikke belastet biblioteksbudgettet, men har blot betydet en lidt skrøbeligere bemanding på hverdage.
Alligevel går også personalet ind for at forlænge forsøget næste vinter.
Bliver det også en succes, så kan ordningen gå hen at blive permanent.

Grundloven og traditionerne

Grundlovsdagen blev i går markeret flere steder i Gladsaxe.
Det Konservative Folkeparti festede i Aldershvileparken, hvor byrådsmedlem Lars Abel slog et slag for at bevare Grundloven som den er, mens LO´s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger på Gladsaxe rådhus derimod i sin grundlovstale understregede behovet for at opdatere en lov, der ikke er blevet ændret siden 1953.
 
Men uanset politisk ståsted er grundlovsdagen for mange forbundet med traditioner, som det er tilfældet med Gisella Halberg, der deltog i socialdemokraternes og fagbevægelsens arrangement i rådhuskælderen:
"Det er en tradition, og jeg kan godt lide at være sammen med andre. Grundloven kunne måske godt trænge til et eftersyn, men det er godt at have faste regler, man kan forholde sig til".
 
Formanden for DSU i Gladsaxe, Johan Vibenholt, var også mødt op for at fejre Grundloven:
"Det er jo for at prise demokratiet, at vi er her i dag, og selv om de forskellige partiers grundlovstaler har forskelligt indhold, så tror jeg, vi alle kan enes om at værne om demokratiet", sagde de unges formand.
 
Dagens anden grundlovstaler i rådhuskælderen var socialdemokraternes folketingskandidat Bent Greve.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet