Torsdag den 19. Juni 2003


Bedre forhold på Søborg skole

Undervisningsforholdene på Søborg skole skal forbedres.
Skolen er næsten 100 år gammel, og klasselokalerne er utidssvarende og meget små.
Og det går ud over undervisningen, fortæller inspektør Mogens Almgren-Jensen.
 
"I dag hvor man har brug for at lave fleksible undervisningsformer, som også indimellem kræver meget plads, der er man jo noget begrænset med de lokaler, vi har. Det betyder, at hvis vi alligevel skal lave den undervisning, så bruger vi gangene og lokaler rundt omkring, som vi inddrager i undervisningen. Men det giver jo ikke præcis de optimale muligheder, som man må kunne kræve i dag", siger inspektøren, der glæder sig over, at også brugerne, det vil sige elev-, lærer- og forældrerepræsentanter, er inviteret med i den arbejdsgruppe, der netop er nedsat.
 
Den skal nu komme med et oplæg til, hvordan undervisningsformen på Søborg skole skal være i fremtiden, samt et konkret forslag til nyindretning af klasselokalerne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Narkolager i Bagsværd

En 34-årig mand og en 29-årig kvinde er i denne uge blevet varetægtsfængslet, efter fund af narkotika for en halv million kroner i en lejlighed på Værebrovej i Bagsværd.
Det var et varmt tip, der førte til ransagning af lejligheden i Værebro.
Ingen svarede, da politiet bankede på døren, men gennem brevsprækken kunne patruljen se en person løbe ud på badeværelset. Og af frygt for, at beviserne var på vej til at blive skyldet ud i toilettet, måtte politiet tvinge sig adgang til lejligheden ved at sparke døren ind.
 
På stedet blev der fundet et halvt kilo brun heroin, diverse narkoregnskaber og ca. 30.000 i kontanter. Derudover blev der også fundet emballage svarende til et kilo narkotika.
I lejligheden befandt sig en jugoslavisk mand og en dansk kvinde. Begge blev anholdt, og siden fremstillet i lukket grundlovsforhør, hvor manden blev varetægtsfængslet i 27 dage, og kvinden i 13 dage.
 
Ingen af de to bor i øvrigt på adressen på Værebrovej, så noget tyder på, at stuelejligheden i Bagsværd er blevet brugt som narkotikalager. En mulighed, som politiet nu undersøger nærmere.

Flere gaderøvere anholdt

Tirsdag blev endnu en ung herboende afrikaner varetægtsfængslet, mistænkt for at være med i den gruppe på 6-8 afrikanere, der forrige weekend stod bag flere gaderøverier i Søborg og Buddinge.
I forvejen er to 15-årige fængslet frem til den 30. juni, og i går morges blev et par stykker mere fra banden anholdt og senere fremstillet i retten i Gladsaxe.
Kun en enkelt af de unge, der alle er omkring de 15 år, er indtil nu blevet løsladt, men kriminalpolitiet mangler stadig at få fat på de sidste.

Stele smadret igen

Først blev busbommen på Krogshøjvej smadret sønder og sammen så mange gange, at den kommunale vejafdeling i Gladsaxe opgav ævred og lod al trafik passere igennem den smalle buspassage.
Efter halvandet år med den trafik barslede vejfolk og trafikpolitikere med ideen om at placere en hydraulisk stele midt i vejen som erstatning for den ødelagte bom.
 
Stelen kom op at stå en dag i marts i år og fungerede fint som spærre for den øvrige trafik, lige indtil en bus påkørte stelen. På det tidspunkt havde den været i funktion i godt og vel tre timer.
Så gik der et par måneder med at få repareret stelen. Tilbage i fin form i maj måned blev stelen så smadret igen efter få timers funktion – denne gang af ukendte gerningsmænd.
 
I dag skulle stelen så være tilbage, og næste kapitel i farcen ventes med spænding.

Populære skovture

1200 pensionister fra Gladsaxe tager i disse dage afsted på skovtur til Karrebæksminde på Sydsjælland.
Der er seks ture i år, og billetterne er - traditionen tro - blevet revet væk.
"Vi står der en time før, og det er rigtig hyggeligt. Vi sidder og hygger og sludrer, og når så dørene åbner, så styrter vi ind. Og i løbet af et kvarter er billetterne revet væk", fortæller en af deltagerne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Brudekjole af sækkelærred

Et hattespil, en brudekjole og et drivhus, alt sammen i stift, vandtæt sækkelærred.
Det er de tre forslag, der i går blev kåret som vindere af en designkonkurrence, som Bagsværd-virksomheden Novo Zymes sammen med Dansk Design Center har udskrevet.
 
"Vi er et firma, der selv lever af at være kreative, derfor var det oplagt at udskrive denne konkurrence, men selvfølgelig skal man da heller ikke undervurdere reklameværdien af det", siger kommunikationsdirektør Anne Marie Skov.
 
Kvinden bag hattespillet modtog i går små 80.000 kroner for førstepladsen, mens brudekjolen på andenpladsen inkasserede 55. 000 kroner, og drivhuset, der kom ind på en tredjeplads, gav 22.000 kroner til designeren.
Desuden fik fem bidrag hædrende priser for ide og udformning og alle værker bliver opstillet i virksomhedens filialer rundt omkring i hele verden.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet