Fredag den 20. Juni 2003


Borgmester lover flere penge til skolerne

Gladsaxes lærere får i disse dage en glædelig nyhed; borgmesteren lover nemlig at gøre sit til, at kommunens folkeskoler får flere penge.
Det fremgår af en fællesudtalelse, som borgmester og udvalgsformanden for undervisningsområdet har skrevet under på sammen med lærerforeningen. Og næstformand Poul Hansen er ikke i tvivl om, hvordan lærerne vil tage imod den melding:
 
"De vil da blive glad for, at vi nu har fået en dialog med udvalgsformand Trine Græse og borgmester Karin Søjberg Holst, det er jo det, vi gerne ville opnå. Det er rigtigt, at nogle af punkterne i teksten, eksempelvis efteruddannelse, ny teknologi og fastholdelse og rekruttering af lærere er noget, vi gerne vil have, men det er jo en aftale, der går begge veje. Og selvfølgelig kan man tillægge det stor vægt, at det er netop de to, der har skrevet under", siger altså lærernes næstformand Poul Hansen.
 
Den socialdemokratiske borgmester Karin Søjberg Holst har i fællesudtalelsen skrevet under på, at hun "i sit budgetforslag vil søge at sikre folkeskolens budget yderligere ressourcer" , når de 25 byrådsmedlemmer efter sommerferien går i gang med at forhandle næste års økonomi på plads.
Her spiller borgmesterens forslag en stor rolle, og med ni øvrige partifæller i sit ringhjørne har hun - og lærerne - på forhånd et godt udgangspunkt.
 
At en borgmester og en udvalgsformand danner fælles front med en faggruppe umiddelbart op til budgetforhandlingerne, forklares med, at det er for at sende et signal, der skal give folkeskolen et løft. Og at det i øvrigt sker i forlængelse af en løbende dialog mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening.

Skidt regnskabsførelse fra rengøringsfirmaer

Et ægtepar, der gennem længere tid har drevet hvert sit rengøringsfirma fra en adresse på Søborg Hovedgade, er nu kommet først i told og skats søgelys, og siden politiets.
 
En krydsrevision fra skattemyndighedernes side har nemlig afsløret uregelmæssigheder i firmaerne i forhold til skatte- og momslovgivningen.
Sagt mere tydeligt, så ser det til, at ægteparret har undladt at oplyse indtægter i 2001 fra flere kunder, og dermed er de sluppet for at betale skat og moms i størrelsesordenen 100.000 kroner.
 
Politiet foretog i denne uge en ransagning på rengøringsfirmaernes adresse, men tilfældigvis er begge firmaer netop lukket ned, og alle relevante papirer fjernet.
Eneste udbytte af ransagningen var en computer, som nu skal tjekkes nærmere for eventuelle afslørende regnskabsdetaljer.

SF går imod budgetforslag

Mangel på visioner og modvilje imod at bruge penge.
Med den begrundelse kan Ida Krogh, medlem af Gladsaxes børne- og undervisningsudvalg for SF, ikke tilslutte sig udvalgets bidrag til budgetforhandlingerne i byrådet.
 
"Jeg er ærligt talt lidt skuffet over, at der er så lidt indhold i det forslag, der er stort set ingen visioner eller nye initiativer, det er en nulløsning, hvor forvaltningen helst vil fortsætte som nu, uden nye initiativer eller skulle bruge penge på noget. Jeg så for eksempel gerne, at vi opnormerede på daginstitutionerne", siger Ida Krogh fra SF.
 
De nye forslag fra forvaltningen til de kommende budgetforhandlinger indenfor børne- og undervisningsområdet er blandt andet IT-drift i daginstitutionerne og en børnekulturel pulje. Flertallet af udvalget stemte for, mens Ida Krogh undlod at stemme, og Enhedslisten ikke var til stede.
SF ´eren vil nu bede embedsmændene om at regne mere på tallene og mulighederne for at ansætte flere pædagoger.

Børnehaves dankort misbrugt

Torvegårdens børnehave i Mørkhøj har på mystisk vis fået misbrugt institutionens dankort.
Børnehaven har i hvert fald fået fire regninger på varer fra BR-legetøjskæden lydende på i alt 10.000 kroner – varer, som institutionen vel at mærke aldrig selv har købt ind.
 
Indkøbene er foregået i marts måned i fire forskellige butikker i København og omegn, og kortbrugeren har tilsyneladende haft en stor forkærlighed for barbiedukker og gameboyspil, som der er blevet handlet godt ind af i alle butikker.
 
Dankortet har ikke været stjålet på noget tidspunkt, men er stadig i børnehavens besiddelse.
Derfor retter mistanken sig enten mod ansatte eller nogen, der ulovligt har skaffet sig kendskab til kortets nummer og øvrige oplysninger.
Sagen blev anmeldt til Gladsaxe politi i denne uge.

Seniorboliger og grønne planter på Gammelmosevej

Når Gladsaxe byråd efter sommerferien skal behandle det lokalplanforslag, som skal bane vejen for fem nye seniorboliger på Gammelmosevej i Stengård kvarter, så skal lokalpolitikerne også vedtage
noget så usædvanligt som en beplantningsplan for området.
 
Opførelsen af fem nye rækkehuse og tilhørende parkeringsplads afviger nemlig så meget fra den nuværende åben-lav bebyggelse, at det bliver nødvendigt at plante en hæk i vejskellet ud mod Gammelmosevej, hvor en fælles p-plads er placeret i forslaget. Derudover er der i beplantningplanen krav om plantning med opstammede træer på arealet.
Alt sammen for at sikre et grønt præg i området, både i forhold til nabobebyggelsen og til facaden mod Gammelmosevej.
 
Byrådet diskuterede og behandlede byggeplanerne for første gang tidligere på måneden. Det konservative folkeparti stemte som de eneste imod, og fremsatte i stedet et ændringsforslag, som gik ud på at fastholde området og den nuværende bebyggelse.
Nu vil det så vise sig, hvad naboerne mener om planerne. Lokalplanforslaget bliver sendt i offentlig høring i næste uge.

Udskiftning af asketræer

Asketræerne langs Kildebakkegårds Allé i Søborg har det ikke lige godt alle sammen.
Faktisk har de det så skidt, at kun 40 ud af de 73 bliver vurderet værdige til overlevelse af Gladsaxe kommunes træ- og parkkyndige folk.
 
Asketræerne blev plantet tilbage omkring 1980 og burde i dag være omkring 15 meter høje med store flotte kroner.
I stedet står der en række 5-8 meter høje træer, hvoraf de 33 enten er gået i stå eller kun har små tilvækster.
Den miserable tilstand skyldes sandsynligvis for små plantehuller, dengang asketræerne blev puttet i jorden, samt brugen af salt til glatførebekæmpelse.
 
Planen for træerne går nu på at fjerne 14 af dem helt, lægge chaussesten i stedet, og så erstatte 23 af de tilbageværende mest syge og plante helt nye.
Hele manøvren kommer til at koste cirka 160.000 kroner og bliver måske sat i gang allerede til efteråret.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet