Tirsdag den 24. Juni 2003


Lille efterspørgsel efter privat hjemmehjælp

42 borgere i Gladsaxe har indtil nu valgt det private erhvervsliv frem for kommunens tilbud om hjemmehjælp.
Gladsaxe kommune gav fra årsskiftet de ældre frit valg mellem det private og det offentlige, når de skal bestemme sig for, hvem de helst vil have til at hjælpe sig med den personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet.
 
Og 42 ud af omkring 2.500 borgere, der modtager hjemmehjælp, er faktisk ikke særligt mange, mener fungerende leder af pleje- omsorgsafdelingen i kommunen, Anne Skjoldan Petersen:
"Det er et lille tal, når man tænker på, hvor stor en gruppe borgere, der er tale om. Når der ikke er flere, der har valgt de private leverandører, så håber vi, at det skyldes, at borgerne er tilfredse med kommunen, men erfaringer fra andre kommuner viser også, at der lige skal gå lidt tid, før der rigtigt sker noget, for eksempel at borgerne hører om det fra familie og venner. Andre steder er erfaringen, at antallet af de borgere, der vælger det private stiger til 10 til femten procent, når der er gået et par år", skønner Anne Skjoldan Petersen.
 
Indført gradvist skal det frie valg gælde alle hjemmehjælpsmodtagere, både de, der bor i eget hjem og beboere på omsorgscentrene, og per første juli skulle valgfrivilligheden så være indført for alle borgerne.

Byrådsbeslutning undersøges

Erhvervs- og boligstyrelsen vil nu undersøge, om Gladsaxe byråd har godkendt en ansøgning på et
ulovligt grundlag.
På sit møde tidligere på måneden vedtog et flertal af byrådet en såkaldt skema A ansøgning om støtte til et stort etagebyggeri med butikker og boliger ved Erik Bøghs allé. Et projekt som har været næsten 10 år undervejs, og medført ind til flere naboprotester.
 
Både de konservative og enhedslisten rejste på mødet tvivl om, hvorvidt plangrundlaget var
i orden. Og på baggrund af en fra Gladsaxelisten, har erhvervs- og boligstyrelsen nu bedt byrådet om en udtalelse vedrørende sagsbehandlingen.
 
"Jeg er meget glad for den henvendelse fra styrelsen. Jeg synes det er godt, at byrådet igen skal tage sagen til overvejelselse", siger enhedslistens Emilce Nielsen. "Den beslutning der blev truffet på sidste byrådsmøde var en forkert beslutning og en itrolig udemokratisk beslutning, som ikke tager højde for de mange høringssvar, vi fik i forbindelse med kommuneplanen. Man har overtrådt de demokratiske spilleregler, der siger, at når man sender noget i høring, så lytter man til de svar, der kommer", mener Emilce Nielsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Midsommerfest aflyst på grund af regn

Den traditionsrige midsommerfest ved Bagsværd sø har, mildest talt, været forfulgt af ulykker i år.
Først blev det klargjorte Sankt Hans-bål ved søen brændt af før tiden af en række utålmodige sjæle, og i går eftermiddag måtte arrangørerne så aflyse festen.
 
"Vejrmeldingerne fra flyvestationerne er meget præcise, og de fastslog, at fra klokken 18 – 24 ville der kommende silende regn ved Bagsværd sø. Og med den baggrund turde vi ikke gennemføre arrangementet. Og det er vi enormt kede af", siger president for Lions Club Bagsværd, Ole Mortensen.
 
Det er første gang i over ti år, Lions har været nødt til at aflyse Sankt Hans festen ved Bagsværd sø.

SF i Gladsaxe er blevet yngre

På den seneste generalforsamling i SF blev den kun 19-årige Andreas Røpke valgt ind i bestyrelsen, og dermed faldt gennemsnitalderen for bestyrelsen med 7 år.
Og partiet har brug for de unge, mener den unge SF´er:
"Der er brug for at skaffe medlemmer, og der er det meget vigtigt, at der er nogle yngre, der kan gå ud på skoler, gymnasier osv. og prøve at skaffe nogle medlemmer og prøve at tale med folk. Man er nok tættere på den aldersgruppe, når man selv er i den", mener Andreas Røpke.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Slinger uden spiritus

En formodet spritbilist var årsag til, at Gladsaxe politi søndag aften rykkede ud til Hillerød motorvejen.
En borger havde nemlig henvendt sig til politiet for at fortælle, at en bil kørende mod København ikke havde lys på og i øvrigt slingrede voldsomt. Da politiet fik standset manden viste det sig dog, at han ikke var spirituspåvirket.
Han har bare aldrig erhvervet kørekort, og i sin uvidenhed havde han tændt for alt, hvad der kunne tændes for, men altså fået slukket lyset ved samme lejlighed. Med i bilen var mandens søn, og de forklarede, at de var på vej fra Gilleleje til Københavns Hovedbanegård for at købe ris og kød, der angiveligt skulle være billigere der, end i det nordsjællandske.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet