Onsdag den 25. Juni 2003


Målrettet aktiveringsindsats

Mere målrettede aktiveringstilbud skal være med til at få Gladsaxes kontanthjælpsmodtagere hurtigere ud på arbejdsmarkedet.
Det fortæller lederen af den kommunale arbejdsmarkedsafdeling, som nu vil forstærke indsatsen for at få borgerne i arbejde.
 
"Vi vil arbejde på mange fronter. For det første er vi lige alle sammen flyttet sammen. Hidtil har vi haft en række lokalkontorer, og nu er vi samlet på rådhuset. Så vi har bedre muligheder for at lave en samlet indsats. For det andet har vi struktureret os lidt anderledes ved at lave en lille modtagelse, det vil sige, alle nye kontanthjælpsmodtagere bliver mødt af de samme mennesker, så man hurtigere kan få afgjort deres sag og visiteret til et rigtigt tilbud. Den sidste del vi skal arbejde med de kommende måneder er, hvordan vi finder de rigtige tilbud til de rigtige personer", siger arbejdsmarkedsafdelingens leder, Anders Mørk Hansen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Udvalgsformand: Byrådsbehandling ikke ulovlig

Uhensigtsmæssig, måske, men ikke ulovlig.
Sådan vurderer formanden for Gladsaxes trafik- og teknikudvalg, SF´eren Peter Brooker,
byrådets behandling af en ansøgning om støtte til et stort byggeri med butikker og boliger ved Erik Bøghs allé.
 
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så vil erhvervs- og boligstyrelsen nu, på baggrund af en henvendelse fra Gladsaxelisten, undersøge, om byrådet har godkendt den såkaldte skema A ansøgning på et ulovligt grundlag.
Det mener bl.a. enhedslisten og Gladsaxelisten er tilfældet, fordi de nødvendige dispensationer i forhold til lokalplanen for området er blevet vedtaget, uden at borgerne er blevet hørt.
 
Men den opfattelse deler formanden for trafik- og teknikudvalget altså ikke.
"Det er vigtigt at lægge mærke til, at den endelige beslutning ikke er truffet endnu. Nu ved borgerne, at de er oppe mod et byråd, som har lyst til det her. Og så kan borgerne jo så sige "det har vi bestemt ikke lyst til", og så komme med nogle gode argumenter. Det kan måske være problematisk for en styrelse at modtage sådan en ansøgning, men det gør det jo ikke ulovligt", mener altså Peter Brooker.
 
Erhvervs- og boligstyrelsen har foreløbig udbedt sig en udtalelse fra Gladsaxe byråd vedrørende sagsbehandlingen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ekstra larm giver mindre støj

Efter sommerferien er der god chance for, at naboer til Novozymes i Bagsværd kommer til at slippe for den konstante hyletone, der kommer fra specielt én af virksomhedens mere end 600 skorstene.
Skorstenene er alle udstyret med elektriske udsugninger og ventilatorer, og når alle skorstene kører, så kan de overdøve larmen fra selv den mest myldrende trafik på Hillerødmotorvejen.
 
Skorstenene bliver løbende udskiftet, og nu er turen altså kommet til en ældre en af slagsen, som er placeret ovenpå fabriksbygningen på Smørmosevej.
Arbejdet kommer til at tage de næste tre uger, og der vil komme en hel del ekstra støj i forbindelse med monteringen af det nye udstyr, siger Novozymes miljøafdeling.
 
Men bare naboerne fremover slipper for den konstante skingre hyletone, der indtil nu har dækket området hele døgnet, så kan de nok leve med lidt ekstra larm nogle uger endnu.

Uvirksom stele

Seneste nyt omkring stelen på Krogshøjvej i Bagsværd.
Det er jo den, der er købt ind for at forhindre alle andre trafikanter end netop busser og cykler i at passere fra stillevejene og ind til virksomhederne.
Men ud over to formiddage, så har stelen været ude af drift – og er det stadig.
 
På den måde ligner den fætteren, den tidligere busbom på stedet, meget godt. Den fungerede nemlig heller ikke, idet den, ligesom stelen, konstant blev udsat for hærværk.
Til gengæld er der helt nyasfalteret omkring stelen, så bilerne kan race endnu hurtigere igennem det forbudte område.
 
Det var måske på tide, efter at have brugt mange mange hundrede tusinde kroner på bom, stele og reparationer af samme, at der blev fundet en permanent og holdbar trafikordning på stedet.

Stjal taletidskort til en værdi af 10.000 kroner

To danske mænd i alderen 25 til 35 år fik lørdag eftermiddag gjort ekspedienten i kiosken i Høje Gladsaxe Centret så forvirret, at de kunne slippe af sted med taletidskort til mobiltelefoner til en værdi af 10.000 kroner.
 
Mændene kom ind i kiosken ved 15.30-tiden, gik lidt rundt og spurgte den ansatte om forskellige ting. Da hun på et tidspunkt havde opmærksomheden rettet mod og var optaget af at svare den ene mand, så benyttede den anden lejligheden til at række ind over disken og tilrane sig kortene.
 
Selv om de to gerningsmænd er blevet foreviget under deres udåd af et overvågningskamera, så vil kriminalpolitiet alligevel gerne i kontakt med vidner.
Mændene er begge 185 centimeter høje, den ene lys og kraftig, den anden spinkel og mørk, og som sagt foregik tricktyveriet lørdag eftermiddag i kiosken i Høje Gladsaxe Centret.
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48.

Skriv og vind

Eventyrlystne mænd og kvinder har nu chancen for at opleve Gladsaxes japanske venskabsby Taito på nært hold.
Det japanske udenrigsministerium har nemlig netop udskrevet en essaykonkurrence om Japan. Artiklen skal handle om, hvordan man forestiller sig landet og hvorfor man gerne vil dertil.
Og præmien, ja det er såmænd en rejse til Japan.
 
For at deltage i konkurrencen skal man være mellem 18 og 32 år, man skal være god til engelsk – og så må man ikke have været i Japan før.
 
Der er afleveringsfrist den 31 juli, og hvis man vil vide mere om konkurrencen, kan man klikke sig ind på Gladsaxe kommunes hjemmeside fra på fredag.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet