Torsdag den 26. Juni 2003


Brand i tennisklub

Skader for over 100.000 kroner efter brand i Gladsaxe Tennis Klubs lokaler på Gladsaxevej.
Branden opstod, da en medarbejder var i gang med at fjerne ukrudt med en gasbrænder, fortæller stadioninspektør Jens Christian Olesen.
 
"Der kom et vindpust, som åbenbart slog flammen ind under, så den fik fat i noget isoleringspap og dermed kunne løbe op og få fat i taget. Og skaderne på selve taget er takseret til et par hundrede tusinde", siger stadioninspektøren.
 
Falck i Gladsaxe opfordrer til forsigtighed og omtanke når det gælder omgang med de farlige gasbrændere. Ukrudtet skal bare varmes op et øjeblik og ikke brændes af, lyder det fra vagthavende ved Falck i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Medlemmer af fiskeklub dømt

Det sidste retslige efterspil for de ransagninger, politiet sidste år foretog i en fiskeklub på Solnavej i Søborg, udspillede sig i går ved Gladsaxe byret, hvor fire mænd var tiltalt for at sælge euforiserende stoffer på adressen.
 
Mændene, der alle er i tyverne, stod tiltalt for i alt otte tilfælde, og lejeren af klubben var tiltalt for seks af dem. De blev alle fire idømt betingede straffe, der varierer fra syv dage til en måned, alle sammen med et års prøvetid.
 
Klubben blev i øvrigt lukket, da administrationsselskabet med øjeblikkelig varsel sidste år opsagde lejemålet,
officielt på grund af klager over støj, men reelt var beboerne i området utrygge ved klubbens aktiviteter, der tilsyneladende ikke havde så meget med fiskeri at gøre.
Politiet har i hvert fald ved flere lejligheder fundet og konfiskeret hash, kokain og blandt andet rygeredskaber, der kunne indikere, at klubben blev brugt til andet end fiskeri.

Forsinket rapport fremkalder borgerlige panderynker

Dén analyse af kvaliteten og effektiviteten i Gladsaxe kommunes teknik- og miljøforvaltning, som blev bestilt sidste efterår i forbindelse med budgetvedtagelsen, er ikke blevet færdig til tiden.
Og det har vakt utilfredshed i venstres byrådsgruppe.
 
"Det er jo ikke for sjov, vi sidder og laver budgetnoter, når vi har budgetforhandlinger. Det er fordi, der skal følges op på det. Hvis ikke der bliver fulgt op på politiske beslutninger, kan det jo få alvorlige konsekvenser, du behøver ikke gå længere end til København for at se, hvad der kan ske ultimativt. Ikke at jeg siger det vil ske, men det kan jo ske. Og derfor har jeg brokket mig overfor borgmesteren, fordi man ikke har fået sig smølet færdig med en ret simpel beskrivelse", siger venstres Bjarne Rasmussen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

77-årig franarret 5.000 kroner

En 77-årig kvinde fra Solnavej i Søborg fik torsdag i sidste uge en særdeles trist og kostbar udgang på sin handletur i den lokale Kvickly i Buddingecentret.
 
Da kvinden skulle hjem med sine indkøb, bestilte hun en taxa. Mens hun ventede på den, blev hun kontaktet af en 190 centimeter høj mand i 30erne, der venligt spurgte, hvad hun ventede på.
Da manden fik at vide, at hun skulle til Solnavej, tilbød han, at de kunne dele udgiften, da han også bor på samme vej.
Til overflod hjalp den høflige mand med at få bragt varerne op i kvindens lejlighed.
Knapt så høfligt var det, at han samtidig benyttede chancen til at stjæle den 77-åriges pung med 5.000 kroner i.
 
Politiet i Gladsaxe vil derfor gerne i kontakt med folk, der kan have set manden stige ind i taxaen sammen med kvinden, eller som måske kender til eksistensen af den høje, spinkle mand med kommunefarvet hår. Sidste torsdag var han iklædt cowboybukser og cowboyjakke.

Lokalt projekt skaber opmærksomhed

En ungdomsvejledning, der tager højde for, at der kommer flere handicappede børn i folkeskolen, har været baggrunden for, at Gladsaxe er i gang med et projekt, der skal hjælpe skolemedarbejdere til at give bedre vejledning til de børn og unge, der går i specialklasser.
 
Og det er et projekt, der har vakt interesse langt ud over amtets grænse, derfor søges der nu om ekstra penge, fortæller leder af Gladsaxes skole- ungdomsvejledning, Leif Erik Pedersen:
"Vi har oplevet, at de 4.000 pjecer, vi har trykt omkring vores projekt nærmest er blevet revet væk, derfor ansøger vi undervisningsministeriet for flere penge til formidlingsopgaven. Der er jo meget fokus på netop dette område, hvor folkeskolen skal gøre s mere rummelig. Det betyder nemlig, at flere handicappede børn får deres faste gang på en folkeskole frem for i en af amtets specialskoler. Og det skal der tages højde for i vejledningen, der derfor skal rustes til at klare de nye opgaver", siger Leif Erik Pedersen.
 
Projektet er et tværkommunalt samarbejde mellem de 18 kommuner i Københavns Amt.

Småsvindler i banken

Pengeinstitutterne i Gladsaxe politikreds bliver nu advaret mod en lokal 46-årig mandlig svindler, der tager fusen og penge fra banker og sparekasser rundt om i landet.
 
Manden, der er særdeles velkendt i politiets bedrageriafdeling, går diskret ind i en filial, tiltusker sig enten en nota fra skraldespanden, overhører samtaler indeholdende konto- eller personnumre eller aflurer samme fra de bankansattes computerskærme.
Derefter telefonerer han til en anden filial, lader som om han har travlt før en udlandsrejse og beder banken lægge valuta klar.
Senest er den form for operation gået ud over en andelskasse på Fyn, hvor manden hentede en portion på 500 Euro.
 
Foreløbig ligger sagen hos Svendborg politi, der i øvrigt ligger inde med en stump videofilm af svindleren, men så snart han igen rører på sig i Gladsaxe, så bliver han anholdt.
Manden er som nævnt 46 år, men ser ud som en 55-årig, han er ca. 185-190 centimeter høj, tyndhåret, og så er han både beleven og veltalende.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet