Mandag den 5. Maj 2003


Mange skolebørn går om

Hvert år i Gladsaxe går børnehaveklassebørn svarende til en hel skoleklasse om.
I år ligger den foreløbige vurdering fra skolernes side på, at 32 børn skal tage et år mere i børnehaveklassen.
 
Skolechef i Gladsaxe kommune Ole Kjær er ikke begejstret for det høje tal: "Tallet burde nul omgængere i den danske folkeskole, og jeg mener at dette tal er for højt, selvom det formentlig bliver noget lavere, når vi nærmer os sommerferien. På det tidspunkt vil vi lave en analyse, der skal fortælle os, hvorfor der er så mange omgængere. Mit umiddelbare gæt er, at der kan være tale om forældre, der mener, at deres barn ikke fungerer helt godt socialt, og som derfor gerne vil have dem på børnehaveklasseniveau et år mere, men det er kun en gisning. Det er jo også sådan, at børn kan starte skole, når de er fire år og ti måneder, og det er meget tidligt for nogen, for tidligt".

Hjemmeside skaber vrede i Høje Gladsaxe

De fem boligselskaber i Høje Gladsaxe-bebyggelsen er klar til at gå rettens vej for at få lukket en internethjemmeside om Høje Gladsaxe, som godt kan opfattes som en officiel hjemmeside for bebyggelsen.
Boligselskaberne er samlet i en administrativ fællesdrift, som blandt andet står for udgivelsen af et lokalt beboerblad – men endnu ikke for en hjemmeside på nettet.
Den idé er der så nogle andre, der er løbet med, og det har bragt sindene i kog hos administration og beboere.
 
Fællesdriften er i første omgang gået til domæneklagenævnet for at få hjemmesiden lukket.
Lykkes det ikke af den vej, så er fællesdriften parat til at gå i retten.
Hjemmesiden er ellers meget indholdsrig, men indeholder ifølge fællesdriften flere faktuelle fejl, ligesom reklamerne på siden heller ikke vækker jubel blandt boligfolkene.
 
Besøgende skal lede efter hjemmesiden ved at stave "høje" med "oe" i stedet for "ø".
Det har ikke været muligt til i dag at få kommentarer til siden, hverken fra fællesdriftens ledelse eller fra hjemmesidens bagmænd.

20 dages fængsel til hjemmehjælper

En hjemmehjælper fra Gladsaxe kommune er ved retten blevet idømt 20 dages fængsel for at have bestjålet en klient.
 
Tyveriet er foregået tilbage i februar måned hos en ældre kvinde, der er hjemmehjælpsmodtager.
Kvinden, der bor på Augustvej i Mørkhøj, opdagede efter et besøg af hjemmehjælperen, at der manglede 900 kroner i en pung. Penge, som hun mener, at kun hjemmehjælperen kan have fjernet.
Det fandt retten i Gladsaxe altså godtgjort, da den i torsdags behandlede sagen.
 
Hjemmehjælperen, der siden anmeldelsen i februar har været overflyttet til andet kommunalt arbejde, har nu 14 dage til at afgøre, om dommen skal ankes til landsretten.

Grønne tanker på skoleskemaet

Økolækker mad, maling med naturmaling, skrammelkunst, planteværksted, miljøløb og mange andre aktiviteter.
Det er, hvad der skal lokke eleverne i 3.-6.klasse på Vadgård skole til at interessere sig mere for miljøet.
Skolen får nemlig i morgen og onsdag besøg af den grønne karavane, og i de to dage er almindelig undervisning tilsidesat til fordel for grøn lærdom.
Det er blandt andre Gladsaxes grønne guide, Jesper Bjerring Larsen, der står bag initiativet.

Hjælp til de trængende

At en borgmesters opgaver er mange og forskellige, kunne Karin Søjberg Holst i fredags bekræfte, da hun indviede nye toiletter ved Gladsaxe Rådhus.
Det er især de øldrikkende studerende, der fejrer weekenden hver fredag ved de grønne områder omkring rådhuset, som får glæde af de nye faciliteter. Men til gengæld slipper borgmester, forvaltning og parkområde for, at øllen hældes fra i fri natur.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet