Onsdag den 7. Maj 2003


Byggeri til udviklingshæmmede sat i gang

Så er byggeriet af botilbuddet Ellekilde gået i gang.
Opførelsen af de syv nye boliger til psykisk udviklingshæmmede har været længe undervejs, og både byggeplaner og lokalplaner er blevet ændret flere gange i forløbet, men i går kunne borgmester Karin Søjberg Holst tage det første spadestik til det nye botilbud i Stengårdskvarteret.
 
"Vi har i mange år drøftet, hvordan vi kan forny boligtilbuddene for de fysisk og psykisk udviklingshæmmede. Og jeg tror ikke det kan gøres bedre og flottere end det dette byggeri til 10 millioner kroner", sagde borgmesteren.
 
Ellekildes kommende naboer fra børnehaven Elledalen var i øvrigt mødt talstærkt op på byggepladsen for at overvære igangsættelsen af byggeriet, som efter planen skal stå klar til januar næste år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Handicappede på arbejde

Er man udelukket fra arbejdsmarkedet, når man er handicappet?
Det spørgsmål bliver debatteret i morgen aften, når handicaporganisationer i Gladsaxe afholder temaaften med titlen "Job og erhverv" i forbindelse med den europæiske handicapuge.
Nej, mener socialrådgiver ved Novozymes, Lene Munch-Petersen. Der er ikke som udgangspunkt nogen grund til, at en medarbejder ikke kan fortsætte på arbejdspladsen på grund af et handicap, men det beror på et individuelt skøn. "Kan og vil vores medarbejder fortsætte med at arbejde, og har de stadig den faglige baggrund, så forsøger vi at finde en løsning, selv om de har fået et handicap af den ene eller den anden slags. Det kan være, at vedkommende skal over i en anden afdeling eller have indrettet sig arbejdsplads anderledes".
 
"Det er vigtigt for os at fastholde vore medarbejdere, dels på grund af den sociale dimension, men selvfølgelig også fordi det er gode medarbejdere med erfaring, som vi nødigt vil slippe", siger Lene Munch-Petersen og tilføjer:
"Vi har ikke en politik, når det handler om handicappede, der søger arbejde her, det har virksomheden hidtil ikke været gearet til, men vi er altid åbne", siger socialrådgiveren.
 
Årligt rammes en procent af medarbejderne ved Novozymes af en ulykke eller sygdom, der kræver hendes hjælp for at fastholde medarbejderen på arbejdspladsen.
Af dem bliver cirka halvdelen i firmaet med enten en anden jobbeskrivelse eller andre fysiske rammer, mens den anden halvdel stopper og overgår i kommunale tilbud, overvejende pension.

Brooker i Folketinget

14 medlemmer af Folketingets trafikudvalg havde i går besøg af Gladsaxes formand for trafik- og teknikudvalget.
Med sig havde Peter Brooker fra SF en bøn fra byrådet om at mindske trafikstøjen ved en kommende udvidelse af motorring 3:
 
"Der var en god stemning, hvor folketingsmedlemmerne lyttede, men også stillede mig spørgsmål. Om det ændrer ved deres holdning er svært at sige. Ikke meget, men måske en lille smule, også fordi andre byrådsmedlemmer har kontaktet medlemmer af Folketinget i samme ærinde. Men jeg tror ikke, at vi får Folketinget til at gå med til, at støjen ved den kommende udvidelse bliver sænket så meget, som vi gerne ser", siger Peter Brooker.
 
Folketinget andenbehandler i næste uge forslaget om at udvide motorring 3 fra fire til seks spor.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Betinget fængselsdom efter tyveri

Selv om en 24-årig mand tirsdag i retten i Gladsaxe blev kendt skyldig i tre ud af fire forhold, så slap han alligevel med en betinget fængselsdom på 60 dage og en bøde på 2.000 kroner.
Manden har ellers siden sit 15. år været kendt af både politi og retsvæsen for en lang række tyverier og indbrud, og har såmænd også tidligere afsonet 30 dages fængsel.
Men da den 24-årige netop er blevet far, og det snart er et par år siden, han sidst er blevet dømt for lovovertrædelser, så valgte en enig domsmandsret altså den betingede dom.
 
Manden blev kendt skyldig i at have stjålet benzin fra en tankstation, for at have knust en bilrude i den hensigt at stjæle effekter fra bilen, og for at have trængt ind på et lager for at stjæle nogle videokameraer. Retten mente det ikke bevist, at han også skulle stå bag tyveri af en nummerplade.
 
Den 24-årige vil ikke anke dommen, der kunne være blevet større, hvis anklagerens ønske om minimum 60 dages ubetinget fængsel var blevet fulgt.

Vidner til knivrøveri søges

To yngre piger søges nu i forbindelse med det knivrøveri, der søndag morgen blev forøvet mod en taxachauffør på Søborg Hovedgade udfor grillbaren Bistro Burger.
Her truede en ca. 30-årig mand med en kniv chaufføren til at udlevere 1.000 kroner.
Chaufføren oplyser til kriminalpolitiet, at røveren, kort inden han steg ind i taxaen, talte med to yngre kvinder eller piger, og de to piger vil politiet vældig gerne i kontakt med.
Røveriet fandt sted lige omkring kl. 03 søndag, og Gladsaxe politi kan kontaktes på 39 69 14 48.

En grøn kommune skal have grønne hegn

Gladsaxe skal være en grøn kommune, også når det handler om hegn kontra hække.
Det mener det lokale miljø- og energiråd, der gerne ser, at politikerne vedtager, at der i alle boligområder kun må opføres levende hegn.
 
Og den tanke mener formanden for Bagsværd Grundejerforening, Torben Dyrved, er ganske tiltalende, for han er bestemt heller ikke tilhænger af stakitter eller faste hegn: "Det er ikke særligt pænt med de faste hegn, og når man nu har valgt at bo i et grønt område, så er det også rimeligt, at man ikke forskanser sig bag fort-lignende stakitter, så det vil da være en udmærket ide, hvis kommunen tager initiativ til regler på området", siger Torben Dyrved, formand for Bagsværd Grundejerforening.
 
Politikerne i trafik- og teknikudvalget har ikke taget stilling til Gladsaxe miljø- og energiråds forslag, men derimod bedt rådet om mere information.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet