Tirsdag den 13. Maj 2003


SF vil have integration undersøgt

Gladsaxe kommune er ikke indstillet på at tage integrationsarbejdet for indvandrere alvorligt, mener Ida Krogh, byrådsmedlem for SF, og derfor stiller hun ved byrådsmødet i morgen forslag om, at integrationen undersøges nærmere.
 
Det gør hun dels, fordi hun undrer sig over, at kommunens integrationsråd ikke bliver inddraget i debatten, dels fordi kommunerne i december sidste år fik overdraget det officielle ansvar for integrationen.
"Det gør jeg, fordi jeg ikke synes den nuværende indsats er tilfredsstillende. Og kan man belyse, hvor integrationen ikke fungerer, kan man måske også finde ud af, hvad man skal stille op", siger Ida Krogh fra SF, som mener, at det er for letkøbt blot at fortsætte som hidtil og håber, at en undersøgelse af integrationen kan medvirke til en bedre indsats på området.
 
Hendes forslag bliver altså behandlet på byrådsmødet i morgen, der som altid begynder klokken 18, og som altid bliver transmitteret direkte her på frekvensen.

Nyt centralt boligområde på vej

300 etageboliger placeret på en 27.000 kvadratmeter stor grund, centralt og stationsnært beliggende i et nyt attraktivt byområde få meter fra Buddinge rundkørsel.
Sådan lyder planerne for tre enkeltområder syd for Tinghøjvej, der i dag blandt andet rummer en vognmandsforretning, nogle kontorhuse, enkelte boliger og et kulturelt aktivcenter.
 
I et forslag til et tillæg til kommuneplanen, som er sendt til offentlig høring fra i dag og to måneder frem, er der fremlagt skitser for nybygning af op mod 350 boliger i et område integreret med kulturelle institutioner, uddannelse og kontor- og servicerhverv.
 
En storstilet plan med visioner, som ikke er helt urealistiske, mener souschef i den kommunale byplanafdeling, Karin Ege: "Vi har de senere år fået mange henvendelser om områdets anvendelse. Med kommuneplantillægget i hånden er der nu kommet mere realitet ind i det, hvis det altså vedtages".
 
En del af vejen går gennem de næste to måneders offentlige debatperiode, og eventuelle indsigelser eller ændringsforslag skal så behandles i byrådet engang efter sommerferien.

Ramper rykker nærmere

Etableringen af nordvendte til- og frakørselsramper fra Vadstrupvej til Hillerødmotorvejen er rykket et stort skridt nærmere.
I et brev stilet til Gladsaxeborgmester Karin Søjberg Holst bekræfter trafikminister Flemming Hansen nu, at projektet er blandt trafikministeriets fremtidige investeringer, såfremt der opnåes politisk flertal i Folketinget.
 
Gladsaxe har ventet længe på ministerets afgørelse, og borgmester Karin Søjberg Holst har flere gange rykket for et svar, og hun siger til Nyhedsmagasinet, at hun betragter trafikministerens tilkendegivelse som ganske positiv.

Betinget dom for at slå samlever

Gladsaxe byret har idømt en 30-årig mand 60 dages betinget fængsel for vold mod sin samlever.
Efter tiltalen skulle den 30-årige have skubbet, sparket og slået sin samlever med knytnæve, men retten fandt, at da der var tale om en hidtil ustraffet mand, der i øvrigt stadig bor sammen med den overfaldne kvinde, så skulle dommen gøres betinget.
 
Til gengæld blev manden pure frifundet for også at have skubbet til parrets børn og med i dommen tilknytter der sig i øvrigt en aftale om, at de skal gå i par-terapi.
 
Manden har nu udbedt sig betænkningstid, før han afgør, om han vil modtage eller anke dommen.

Nye kloakrør under Gentofte amtssygehus

10 kilometer kloakrør under amtssygehuset i Gentofte er ved at blive renoveret for den nette sum af 17 millioner kroner.
Kloakrørene, hvoraf de ældste er over 70 år gamle, får det, der teknisk betegnes som en strømpeforing. Det betyder, at der etableres nye rør indeni de gamle, undtagen når der er tale om større brud. I de tilfælde graves rørene op og repareres på traditionel vis.
Kloakrenoveringen ventes først at være færdig i 2005.

Idrætsdag for institutioner for 20. gang

2.232 børn fra vuggestuer, børnehaver og sfo’er i Gladsaxe er gået i skarp træning i en-meters boldkast, stafetløb med skovl, sidevognsløb, fodbold og hvad institutionernes 20. idrætsdag i Gladsaxe nu måtte byde på.
Den store dag er torsdag den 22. maj, hvor den fornøjelige indmarch starter kl. 10 på Bagsværd stadion.
Det tager sin tid at fuldføre indmarchen med et par tusind børn i de aldersgrupper, så de egentlige aktiviteter starter først kl. 11.30 og fortsætter så frem til kl. 16.30, hvor den sidste bold bliver kastet.

Ørkenens Skib kommer til Gladsaxe

Den er tre meter lang og to meter høj. Har buet hals og små ører.
En yderst sjælden gæst kommer til Gladsaxe i morgen. Grøn guide, Jesper B. Larsen forklarer:
"Der kommer et sådan lidt halveksotisk dyr, nemlig en kamel, og den skal være blikfang. Vi vil gerne vise, at der er nogle der gør noget for miljøet i Gladsaxe, også på borgersiden. Vi ved, at kommunen gør ganske meget, men der er også borgere, der pukler for miljøet. Derfor synes vi, det var morsomt med sådan en kamel".
 
Den prominente gæst ankommer til rådhuspladsen ved 14-tiden i morgen eftermiddag, hvorfra den sætter kurs mod Søborg Torv. Derefter går turen til Bagsværd og området ved År 2000 Pladsen og biografen.
Det eksotiske dyr skal også reklamere for projekt Grøn Guides årsfest den 26. maj. Kamelen selv, forlyder det, er forhindret i at deltage i festen, men til gengæld bliver der konkurrencer, fordrag og uddeling af miljøstatuetteten "Spiren".

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet