Torsdag den 15. Maj 2003


Bekymrede forældre mødte kommunen

Mange bekymrede forældre var mødt op, da Gladsaxe kommune mødtes med forældrene til de handicappede børn, som er blevet gidsler i en strid om penge mellem Købehavns Amt og kommunen.
Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet, så vil amtet fra næste skoleår skære i de ugentlige støttetimer til børnene, og Gladsaxe og 17 andre kommuner i Københavns amt, nægter at betale for resten af støtten, fordi kommunerne mener, det er amtets ansvar.
Det betyder, at børnene efter sommerferien ikke længere kan gå på deres nuværende skole i Gladsaxe. I stedet bliver de flyttet til en amtskommunal institution.
Og det var de kendsgerninger, forældrene til de berørte børn blev præsenteret for på mødet med kommunen, fortæller børnedirektør Svend Erik Haase.
 
"Forældrene fik mulighed for at stille yderligere spørgsmål. "Hvad så med vores børn?", "Hvor kan vi klage?" osv., og vi gjorde selvfølgelig meget ud af, at give dem den klagevejledning alle forældre har krav på. Stemningen var naturligvis meget trykket, for forældrene er jo helt forståeligt fuldstændig ligeglade med, hvem der betaler. For den enkelte forælder har man jo kun ét for øje, nemlig at barnet får den undervisning, de synes er bedst", siger Gladsaxes børnedirektør.
 
Flere af de forældrene til de handicappede børn var også mødt op til gårsdagens byrådsmøde i håb om, at de her kunne få svar på, hvordan en så umenneskelig beslutning er blevet truffet, fagligt såvel som menneskeligt.
Men en af fædrene, Niels Olsen, kunne efter mødet ikke ligefrem sige, at de havde fået svar på deres spørgsmål:
"Det er i hvert fald gået op for os, at de fleste af politikerne i byrådet ikke ved, hvad det i det hele taget drejer sig om. Vi håber, at der er nogen, der vil tage sagen op, for der skal gøres noget. Vi regner med, at vores barn skal fortsætte i sin skole efter sommerferien, for det er jo sårbare børn, det handler om og vi vil ikke bekymre vores barn om den debat mellem amt og kommune", sagde Niels Olsen, som er far til et af de børn, der bliver ramt af den bebudede reduktion af støttetimerne.
 
De fremmødte forældre var især utilfredse med, at de ikke har fået en individuel, faglig begrundelse for at skære i timerne, og finder det stærkt uacceptabelt, at ingen af de mennesker, der kender børnene bedst, er blevet hørt; hverken forældre, lærere eller skolepsykologer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Færre indbrud efter varetægtsfængsling

Efter varetægtsfængslingen af to formodede indbrudstyve for snart 14 dage siden er antallet af villaindbrud i Gladsaxe politikreds faldet drastisk.
 
"På samme tidspunkt sidste år var der i maj forøvet 25 indbrud i villaer. Her 14 dage inde i samme måned i år er vi nede på 7 indbrud. Vi kan selvfølgelig ikke tillade os at sætte direkte lighedstegn mellem de to, vi har fået fængslet, og så nedgangen i antal indbrud, men det er da bemærkelsesværdigt", siger vicekriminalkommissær Michael Sørensen fra Gladsaxe politi.
 
De to varetægtsfængslede mænd mistænkes for en lang række indbrud, den kommende tid vil vise, hvor mange der vil kunne bevises i retten.

Hidtil laveste kurs på AB-aktie

Negativ omtale af både økonomi og kampresultat på dagbladenes sportssider sendte i denne uge fodboldaktieselskabet AB ned i den hidtil laveste kurs på Københavns Fondsbørs.
Tirsdag røg kursen, der ellers har ligget omkring de fire i længere tid, helt ned i 2,9, som er bundrekord for den lokale fodboldaktie.
 
Siden introduktionen på børsen i 1998 er det, bortset fra et enkelt højdepunkt i foråret 1999, gået støt ned af bakke fra kurs 115 til dagens lavvande.
 
En sejr i lørdagens hjemmebanekamp mod OB vil derfor lune gevaldigt, både i tabellen og i de endnu standhaftige fanklubmedlemmers hjerter.

Status over integration

Gladsaxe byråd tog i går aftes det første skridt til en undersøgelse, der skal belyse, hvordan det går med integrationen af indvandrere og flygtninge i kommunen.
Et forslag fra SF´s Ida Krogh blev nemlig positivt modtaget fra hele byrådssalen, fra venstre såvel som højre side.
 
Borgmester Karin Søjberg Holst sagde: "Det er en god ide at få undersøgt integrationsindsatsen for at få en høj kvalitet".
Karin Søjberg Holst kom med et ændringsforslag med et par justeringer, og med de rettelser kunne alle, også Dansk Folkeparti, tilslutte sig ideen:
"Det er et glimrende forslag, for vi har vist alle behov for at vide, om integrationen er lykkedes, og hvor der er knaster i arbejdet", sagde Klaus Kjær.
De 25 byrådsmedlemmer enedes således om, at forvaltningen nu skal udarbejde en kort status, der forelægges integrationsrådet og derefter behandles i børne- og undervisningsudvalget samt socialudvalget.
 
Radio Gladsaxe genudsender gårsdagens byrådsmøde i dag klokken 09.30, og ligeledes i dag vil mødet i øvrigt blive lagt ud på Radio Gladsaxes hjemmeside på internettet, så der er mulighed for at klikke sig ind på de enkelte punkter fra dagsordenen og høre den del af byrådsmødet, man er specielt interesseret i.
Det er på adressen www.radiogladsaxe.dk

Cabaret og Virginia Wolff på Gladsaxe Teater

Et gensyn med en af de største succeser i teatrets historie, en vaskeægte klassisker i en ny og anderledes udgave, samt et helt nyt stykke dramatik tilsat musik.
Det er den kommende sæson på Gladsaxe Teater.
 
Sæsonen starter med en genopsætning af musicalen Cabaret, som har spillet for udsolgte huse hele vinteren og foråret. Også i denne ombæring deler Charlotte Munck og Paprika Steen rollen som den fallerede natklubstjerne Sally Bowles, mens den svenske musicalstjerne Peter Jöback skal spille konferencieren, der byder "Wilkommen" i the Kit Kat Club.
 
Cabaret får repremiere til september, og til januar er det teaterchef Flemming Enevold og Søs Egelind der står på scenen i "Hvem er bange for Virginia Wolff". Og til februar har teatrets nyeste og mindste scene, Das Beckværk, så premiere på musicalen "Sange fra Nielsens liv", som er skrevet af den prisbelønnede verkfuhrer Claus Beck Nielsen.

Sidste frist for sommersjov

Og så skal vi lige minde om, at det i morgen, fredag den 16. maj, er sidste chance for at tilmelde sig Gladsaxes sommerferieaktiviteter for børn.
 
Mange af tilbuddene har der været så stor rift om, at de allerede er overtegnede, det er blandt andre delfinskolen, teaterværkestedet, spejderi i det fri, sportsskolen og bueskydning.
Men da der er i alt 34 aktiviteter, ja så skulle det være muligt at finde en, hvor der stadig er ledige pladser.
 
Aktiviteterne finder sted i børnenes sommerferie fra uge 26 til 31, og det er nok i dag, man skal udfylde tilmeldingsblanketten og sende den til børne- og kulturforvaltningen på rådhuset, da det jo er Store Bededag i morgen. Man kan også tilmelde sig på den kommunale hjemmeside på internettet; www.gladsaxe.dk.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet