Torsdag den 22. Maj 2003


Sportsforslag skal uddybes

Tankerne om et mere struktureret samarbejde mellem Gladsaxes idrætsliv og erhvervsliv med kommunal hjælp, bliver umiddelbart positivt modtaget af det lokale erhvervsliv.
Idrættens organisation, FIG, har foreslået, at borgmesteren eller en anden repræsentant for det officielle Gladsaxe, hjælper med til at forbedre samarbejdet mellem sport og erhvervsliv.
Og det forslag blev drøftet på et møde i erhvervsrådet forleden.
 
Rådets repræsentanter fra erhvervslivet er "som udgangspunkt positivt indstillede over for et øget samarbejde," lyder det, men rådet har nu alligevel bedt om en mere detaljeret beskrivelse, før virksomhederne vil tage stilling til sagen. Det vil formentligt ske ved erhvervsrådets næste møde i august.
 
Ved Gladsaxe byråds sidste møde hvor det Konservative Folkeparti stillede et lignende forslag, var alle 25 medlemmer enige om at støtte ideen, med den indskærpelse, at det er FIG, der skal komme med et udspil.

Forening: Linieføring af metro til Gladsaxe

Næste stop Gladsaxe!
Det er målet for foreningen NextMetro, der arbejder på at få en metrolinie ført via nordvestkvarteret, Brønshøj, Tingbjerg og med endemål i Gladsaxe.
 
Klaus Sørensen fra foreningen siger: "Nu er vi ved at hverve medlemmer i Brønshøj. Til efteråret breder vi os til Gladsaxe, hvor vi håber at få både politiske repræsentanter, private og virksomheder som medlemmer. Et realistisk bud på et metrostop i Gladsaxe ligger i hvert fald 10-12 år ude i fremtiden".
 
NextMetro har holdt møde med en beboerforening i Høje Gladsaxe, som forventes at blive et af stoppestederne, og her var der positiv interesse den underjordiske linieføring.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Gamle møbler hos ældre

Indretningen på Gladsaxes omsorgscentre lader tilsyneladende noget tilbage at ønske.
Der viser sig i hvert fald en tendens i de henvendelser, kommunen har fået fra de respektive bruger- og pårørende-råd på den årlige ønskeseddel til politikerne.
Det er de såkaldte budgetudtalelser, der i disse dage strømmer ind til de folkevalgte, og som de vil tage med i overvejelserne, når det kommende års kommunale budget skal lægges hen over sommeren og efteråret.
 
Omsorgscentret Kildegården vil gerne have malet, et nyt gulvtæppe og en pejs, mens Møllegården gør opmærksom på, at mange af deres møbler er 25 år gamle, hvorfor man gerne ser dem udskiftet. Rosenlund ønsker sig automatiske døråbnere og en havestue, mens Bakkegården i sin budgetudtalelse beder om penge til at oprette en sansehave.
Omsorgscentret Egegården vil slet og ret have et nyt dagcenter, så centret på lige fod med de fire andre i kommunen har mulighed for at tiltrække beboere i nærområdet.
 
Det er ikke kun omsorgscentrene, der har sendt deres ønsker til socialpolitikerne, også blandt andre den selvejende institution Hareskovbo ytrer ønsker om nye møbler, mens seniorcentret i Høje Gladsaxe har det fromme ønske at få mørklægningsgardiner til i alt 500 kroner, hynder til havestolene og et spillebord.

Budget afventer analyse om støttekrævende børn og unge

Ønskelisten fra skoler i Gladsaxe til næste års budget er lang, men et gennemgående ønske er ekstra midler til specialundervisning og støttekrævende elever.
 
Tirsdag mødtes børne- og undervisningsudvalget første gang til debat om den fordeling af millionerne. Udvalgsformand Trine Græse, Socialdemokraterne, fortæller her, hvor langt ønskerne er nået i det politiske arbejde: "Foreløbig står ønskerne i vores hoveder, og de kommer med i det videre budgetarbejde, der blandt andet afventer en analyse om støttekrævende børn og unge samt specialundervisningen".
 
Børne- og undervisningsudvalget mødes ekstraordinært den 3. juni.

Rend og hop-dag i Gladsaxe

Rundbold, høvdingebold, forhindringsløb, sidevognsløb, fodbold, stjernetræf, firkamp, ja man kunne næsten blive ved. Men det er altså blot et udpluk af de aktiviteter, der i dag udspiller sig på Bagsværd Stadion.
Det er nemlig Gladsaxes årlige idrætsdag for institutionerne - og det den 20. af slagsen.
 
I dag er der godt 2.200 børn, der muntrer sig med kammerater og dyster i en mængde discipliner, traditionelle idrætsgrene, så vel som de mere hjemmelavede.
Og det er et kærkomment initiativ for idrættens organisation, FIG, hvor formand Ole Lindskov siger:
"Jeg betragter det som en god lejlighed for at få de unge til at interessere sig på sport. Der kommer ikke konkret flere medlemmer ud af det, men på lang sigt er det klart med til at vække børn og unges lyst til motion", siger sportsformanden.
 
For de yngste deltagere til idrætsdagen er der indrettet et særligt "Tumlehjørne", hvor børnene kan prøve kræfter af med blandt andet stafet med en skovl, motorcross med trehjulede cykler og forhindringsløb, hvor kombattanterne skal slå kolbøtter, gå på line på jorden og kravle under og over forhindringer.
 
Gladsaxes 20. idrætsdag begynder klokken 10 med indmarch og slutter ved 16-30-tiden, og det er altså på Bagsværd Stadion.

Farten ned på Høje Gladsaxevej

Høje Gladsaxevej, der passerer Hillerødmotorvejen og skifter navn til Ruten i Københavns kommune, får nu en hastighedsbegrænsning på 60 km/t.
Det sker for at nedsætte støjen fra trafikken, som længe har generet naboerne op til vejen.
Dermed kommer der også hastighedsmæssig overensstemmelse på hele vejstykket, der på den anden side af kommunegrænsen hele tiden har lydt på 60 km/t.
Sagen har været drøftet med Gladsaxe politi, der ikke har nogen indvendinger mod fartnedsættelsen.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet