Tirsdag den 27. Maj 2003


Miljøpris til grundejere

Der var mange økologiske roser til Bagsværd Grundejerforening, der i går aftes modtog en særlig anerkendelse for sin indsats for miljøet.
Anerkendelsen havde fysisk form af bronzestatuetten "Spiren", en miljøpris, som Foreningen Projekt Grøn Guide i Gladsaxe hvert år uddeler til en person eller organisation, der har været ekstraordinære miljøbevidste.
 
Og at valget i år faldt på en grundejerforening, var næstformand Pernille Dueholm selv overrasket over:
"Ja, det havde vi ikke regnet med. Men det rart, at det ikke kun er vore egne medlemmer, der har lagt mærke til vores indsats. Det har især været vores arbejde i Søgruppen, hvor vi har været med til at få en restaurering af Bagsværd sø sat i gang, det er vores kamp for at forskønne Bagsværd Bymidte og få trafikken væk fra Bagsværd, som vi altså nu modtager "Spiren" for, og det er en anerkendelse, som vi er meget glade for", sagde Pernille Dueholm.
 
"Spiren" blev overrakt ved årsmødet for Grøn Guide-projektet i Gladsaxe, hvor omkring 70 miljøinteresserede Gladsaxe-borgere var mødt op for blandt andet at høre den grønne guide, Jesper Bjerring Larsens, årsberetning, se lysbilleder af Bagsværd Sø og dyste med sig selv og hinanden ved diverse miljøbevidste konkurrencer.

Dømt for vold mod sin bedste ven

En 32-årig psykisk syg mand fra Bagsværd er blevet dømt til behandling på ubestemt tid for grov vold mod sin handicappede ven.
 
Episoden udspillede sig i januar, hvor den 32-årige pludselig dukkede op hos vennen, der har muskelsvind og derfor sidder i kørestol.
Han var vred og krævede at få udleveret 1500 kroner, mens han ruskede i vennen og slog ham i ansigtet med en knytnæve flere gange. En anden af de tilstedeværende måtte også tage imod flere slag, da han forsøgte at beskytte den handicappede mand.
Vennen blev bange og gav ham pengene, hvorefter den 32-årige igen forlod lejligheden i Værebro.
 
De 1500 kroner stammede angiveligt fra et gameboy-spil, købt på en rejse til Gran Canaria tilbage i 1995. Den 32-årige mente, at han havde lagt ud for spillet, og at vennen aldrig havde betalt ham tilbage. Men både vennen og flere andre vidner forklarede i retten, at han havde fået pengene.
 
Den 32-årige er diagnosticeret skizofren efter mange års hashmisbrug, og selvom han også var sigtet for røveri, valgte retten ikke at dømme ham, da den følte sig overbevist om, at manden virkelig troede, at pengene var hans. Til gengæld blev han dømt for vold af særlig grov karakter, fordi han godt var klar over, at vennen har muskelsvind og derfor opfattes som et værgeløst offer, ude af stand til at forsvare sig selv.

Kommune betaler privat firmas regning

Gladsaxe kommune kommer formentlig selv til at sluge halvdelen af en regning på 160.000 kroner for reparation af nogle elkabler ved Gladsaxe stadion.
Kablerne blev ødelagt, da en entreprenør for fodboldaktieselskabet AB i 1999 skulle opstille nogle reklamer.
 
Kommunen fik straks en elektriker til at udbedre skaden, ellers ville der ikke være strøm til lysanlægget på stadion.
Regningen blev sendt videre til AB, der sendte den videre til entreprenøren, der igen sendte den til sit forsikringsselskab.
 
Selskabet har tilbudt at betale halvdelen, hvilket kommunen i første omgang ikke har accepteret.
Men da AB nægter at dække udgiften, og en retssag vil koste mere end det skyldige beløb, så er der nu lagt op til, at kommunen tager imod forsikringsselskabets tilbud.

Fodbold for udviklingshæmmede en succes

Et projekt med fodbold for unge udviklingshæmmede er blevet så stor en succes, at det særlige fodboldhold, der blev oprettet for to år siden med kommunal støtte, nu bliver en integreret del af Bagsværd Boldklubs tilbud.
 
"Vi startede jo projektet, fordi der ikke rigtig var nogle tilbud til de her unge udviklingshæmmede i Gladsaxe. Og bl.a. forældrene har været utroligt engagerede, de har været der hver gang og været virkelig gode til at bakke op. Og børnene har også været rigtigt glade for det og de er gået til den", fortæller holdets træner, Inger Kolind.
 
De unge fodboldspillere træner én gang om ugen. I øjeblikket er der fem på holdet, og boldklubben i Bagsværd vil meget gerne have endnu flere spillere med på holdet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Debat om trænertilskud

Der kan være op til 1.000 kroners forskel i det tilskud pr. medlem, som idrætsforeninger i Gladsaxe modtager fra kommunen.
Det viser en analyse om trænertilskud, som børne- og kulturforvaltingen har foretaget.
 
Kommunen giver et tilskud på godt 1,6 millioner kroner om året til udgifter til trænere for børn og unge under 25 år, som er bosiddende i Københavns amt.
Puljen fordeles forholdsmæssigt mellem klubberne i forhold til deres trænerudgifter, men når tilskuddet opgøres pr. medlem, så kommer der den kæmpestore forskel frem.
Kunstløberne i GSF topper listen med over tusind kroner pr. medlem, mens Pars Brydeklub er helt nede på 69 kroner pr. medlem.
 
Hele tilskudsproblematikken skal nu diskuteres i en arbejdsgruppe bestående af folk fra FIG, Fællesrepræsentationen af Idrætsklubber i Gladsaxe, og fra forvaltningen.

Plads på sommeraktiviteter

Halvdelen af holdene på Gladsaxe kommunes sommerferieaktiviteter er overtegnede og med lange ventelister.
Som vanligt er svømning, heste og teater blandt de mest populære, mens hverken cykling eller judo har den helt store tiltrækningskraft. Her er der så få tilmeldte, at holdene ikke bliver oprettet.
De fleste hold er typisk helt booket op i skoleferiernes yderuger, der, hvor forældrene ikke har ferie, mens der endnu er ledige pladser på næsten 18 aktiviteter i den traditionelle industriferie.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet