Tirsdag den 4. Marts 2003


Krim går ind i Vadstrupgårdsagen

Vadstrupgårdsagen bliver nu gennemgået endnu engang med henblik på at indbringe den for Den Særlige Klageret.
I Vadstrupgårdsagen blev en i dag 36-årig pædagogmedhjælper idømt 3½ års fængsel for seksuelle overgreb på børn i en institution i Værebro i Bagsværd.
 
Det er formanden for den kriminalitetsforebyggende landsorganisation Krim, Claus Bonnez, der vil gennemgå sagsakterne for at se efter procedurefejl, så sagen kan komme til at gå om.
 
"Vi har fået en henvendelse fra nogle borgere og fra den dømte selv om at se på sagen. Og efter et møde med den dømte, så tyder det på, at der er nogle ting der skal undersøges nærmere. Vi vil bl.a. se på den historie om seksuelle overgreb på et hotel, der skulle være sket samtidig med overgrebene på institutionen. Hvordan har den fx påvirket nævningene i den sag, som det endte med, at han blev dømt i? Den hotel-historie var det rene opspind, og der blev da heller ikke rejst sigtelse. Vi vil se på, om der i den forbindelse er blevet lagt et utilbørligt pres på domsmændene", siger Claus Bonnez.

Plads til yngre handicappede

Opførelsen af 56 nye plejeboliger i Mørkhøj kan komme til at få stor betydning for de unge, som på grund af handicap, har brug for at bo på plejehjem.
 
I dag bor de unge som regel side om side med de ældre plejehjemsbeboere. Men i forbindelse med det kommende Rosenlund 2 i Mørkhøj er der nu planer om at etablere et selvstændigt afsnit, som også egner sig til yngre handicappede. Afsnittet skal have egen indgang og særligt indrettede fællesarealer.
 
Forslaget vækker stor tilfredshed i den lokale afdeling af Dansk Handicapforbund. "Jeg er helt sikker på, at det er gået op for Gladsaxe kommune, at der er flere og flere yngre handicappede, som kunne tænke sig at bo sådan et sted", siger formand for handicapforbundets Gladsaxe/Gentofteafdeling, Lone Andersen.

Digital støjkortlægning

Det bliver ingeniørfirmaet TetraPlan, der kommer til at kortlægge trafikstøjen i Gladsaxe og dermed også det firma, der kommer til at stå bag den handlingsplan for trafikstøj, som byrådet har vedtaget at sætte i gang.
 
TetraPlan har selv udviklet en støjkortlægningsmetode, som kombinerer digitale kortoplysninger og registeroplysninger om boliger.
Metoden er blevet brugt i flere kommuner og senest også omkring den forventede miljøpåvirkning, når motorring 3 bliver udbygget, blandt andet på strøget igennem Gladsaxe.
 
TetraPlan var oppe imod to andre rådgivende ingeniørfirmaer, der traditionelt er stærke på miljø og trafik, nemlig Cowi og Atkins.

Kasserer tog fra kassen

Det var pengeproblemer, der fik en 57-årig kvinde til at tage af kassen fra den beboerforening på Buddinge Hovedgade, som hun gennem et par år var kasserer for.
Det fortalte hun i Gladsaxe Byret, da hun ikke alene tilstod et underslæb på 50.000 kroner fra boligforeningen, men også at hun havde lånt 30.000 kroner af en forening på Frederiksberg, som hun ligeledes var kasserer for.
 
Hun blev valgt som kasserer for boligforeningen i april 2001 og igennem halvandet år lånte hun beløb, som endte med at blive til de 50.000 kroner, som hun stod sigtet for at have begået underslæb for.
Hun forklarede i retten, at det ikke var for at stjæle pengene, men at det blot var et lån, som hun agtede at betale tilbage. Men det kom ud af kontrol, og de økonomiske problemer voksede.
 
Anklageren lagde vægt på, at den sigtede, mens hun var i gang med at begå underslæb i boligforeningen, blev kasserer for en anden forening. Og på det tidspunkt burde hun have været klar over, at hun ikke kunne holde sin egen og andres økonomi adskilt.
Dommeren valgte at idømme kvinden fire måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Aktuelt debatmøde

I morgen aften er der debatmøde på Gladsaxe Seminariet.
Det er "Gladsaxe mod krig i Irak" der inviterer, og blandt mødedeltagerne er Peter Skaarup, medlem af folketinget for Dansk Folkeparti, som vil give sit bud på spørgsmålet: "er krig en løsning?".
 
"Krig skulle vi gerne undgå til en hver tid. Men krig kan blive nødvendig, hvis diktatorregimer rundt i verden truer med masseødelæggelsesvåben og leger kispus med verdenssamfundet", siger Peter Skaarup.
 
Udover Peter Skaarup deltager også enhedslistens Søren Søndergaard, Holger K. Nielsen fra sf og Rasmus Hyllebjerg fra det radikale venstre i det offentlige debatmøde, som bliver holdt på Gladsaxe seminariet i morgen aften klokken 19.30.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet