Torsdag den 13. Marts 2003


Byggeplaner til voldsom byrådsdebat

Er Gladsaxe en helt udbygget kommune eller er der plads til at bygge flere boliger?
Det var det helt store stridspunkt til byrådsmødet i går aftes, hvor emnet var genstand for en langvarig diskussion i forbindelse med to punkter på dagsordenen.
 
Tilskuerpladserne var fyldt til bristepunktet ved mødets start, og syv ud af otte spørgsmål fra borgerne handlede også om byggeplaner, der går ud over kommuneplanens bestemmelser om bygningsfortætning.
Det drejer sig om to forslag til lokalplan, dels omkring seniorboliger på Buddingevej, dels seniorboliger ved Høje Søborg ll.
 
Lars Abel fra Det konservative Folkeparti havde disse generelle betragtninger om byggeplanerne: "Det er det, socialdemokraterne vil. De vil bygge og bygge almennyttige boliger med betonklodser, så vi kan fordoble indbyggerantallet i kommunen, men vi siger nej til en sådan grad af bygningsfortætning".
 
Og til det sagde borgmester Karin Søjberg Holst på Socialdemokraternes vegne:
"Vi vil ikke have asfalt eller betonklodser over det hele, men der er mangel på boliger i Gladsaxe, det er vi nødt til at forholde os til, så vi må overveje de muligheder, der er".
Bormesteren understregede i øvrigt, at der ved begge sager udelukkende var tale om et forslag til lokalplan.
Inden en endelig afgørelse skal sagen behandles i byrådet igen og i offentlig høring.

C: Farvel til ishockey og skøjteløb i Gladsaxe?

Gladsaxe Skøjtehal er måske snart en saga blot. Det samme gælder muligheden for at spille ishockey eller dyrke skøjteløb i kommunen.
Skøjtehallen på Isbanevej er i dag så nedslidt, at det kommer til koste ca. 21 millioner at renovere den. Og derfor skal muligheden for at rive Gladsaxe Skøjtehal ned og i stedet bygge en træningshal uden tilskuerpladser nu undersøges nærmere.
 
En arbejdsgruppe skal inden den 1. maj have udarbejdet et forslag til en ny hal, men i Nyhedsmagasinet i går udtalte formanden for kultur- fritids- og idrætsudvalget, at det bliver utrolig svært at skaffe de 30 millioner, det koster at opføre en ny hal, og at byrådet formentlig nu bliver nødt til at prioritere, hvilken type idrætsanlæg, Gladsaxe i det hele taget har råd til at have.
 
"Jeg er lidt chokeret over at høre, at man, efter at have haft skøjtehal i Gladsaxe i snart 50 år, har besluttet sig for, at nu skal vi måske ikke have en skøjtehal mere. Der er mange unge mennesker, som dyrker ishockey og skøjteløb i hallen, og dem fratager man pludselig en idrætsmulighed. Det synes vi i det konservative folkeparti, man skal tænke meget over, inden man gør", siger det konservative byrådsmedlem Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Dømt for hæleri

Da retten i Gladsaxe i denne uge tog stilling til 2 sager mod en 23-årig mand, lød dommen på 30 dages ubetinget fængsel, frakendelse af kørekortet i seks måneder og en bøde på 1000 kr.
En enig domsmandsret fandt ham skyldig i hæleri for omkring 30.000 kr. samt i at have overskredet hastighedsbegrænsningen med mere end 70 procent.
 
Den unge mand er bilentusiast og havde ikke kunnet sige nej til at udskifte indtrækket i sin Audi med et læder interiør, som han fik tilbudt af en anden ung mand. Retten fandt det bevist, at den anklagede må have vidst, at det drejede om stjålne sager . Især da prisen var 15.000 kr., og det var oplyst for retten, at den realistiske markedspris for et sådant interiør på det tidspunkt var ca. 30.000. kr.
 
Den 23-årige kører taxi i sin fars vognmandsfirma i weekenden, og det var i den egenskab, at han havde kørt 92 kilometer i timen, hvor man må køre 50 kilometer i timen.
Efter et kort samråd med sin forsvarer ankede den 23-årige dommen.

Snyd med straffeattest

En forfalsket straffeattest kommer nu til at koste to mænd på 22 og 30 år en sigtelse for dokumentfalsk.
Den ene af mændene skulle til et nyt job fremvise en straffeattest. Problemet var blot, at den er godt fyldt op med strafovertrædelser, hvilket den kommende arbejdsgiver helst ikke skulle vide noget om.
Derfor sendte han en hidtil ustraffet kammerat af sted til Gladsaxe politi for at få en ren attest printet ud.
Attesten blev forfalsket, men da den blev vist frem for arbejdsgiveren, så fattede han mistanke til både ansøger og attest og anmeldte sagen til politiet.

Rod i regnskabet

I dag fælder Gladsaxe Byret dom over en vognmand fra Gladsaxe, der er sigtet for skattesvig for 700.000 kroner.
Med anklagen om grov uagtsomhed står manden til en bødestraf, der omtrent modsvarer det beløb, han har unddraget skattevæsenet for, og med lidt rabat bliver det til et beløb på en lille halv million kroner.
Ifølge anklageren har ejeren ikke bevidst snydt, men haft så meget rod i regnskabet, at han burde have vidst bedre.

Pigegarde mangler medlemmer

Efterlysning:
Det drejer sig om unge piger, som kan spille musik og ikke har noget imod at optræde foran et publikum i nederdel.
Det er Gladsaxe Pigegarde, der søger nye medlemmer. Lotte Liv Christensen fra pigegarden siger om medlemssituationen: "Den er ikke god. Vi mangler medlemmer. For to år siden begyndte medlemstallet stille og roligt at falde. Og det er jo nok fordi, at den sport der er "in" lige nu - håndbold, fodbold osv. - har taget lidt over".
 
Gladsaxe Pigegarde har i dag ca. 70 medlemmer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet