Mandag den 17. Marts 2003


Affald i retten og tilsynsråd

Kolonihavefolket i Gladsaxe er parat til at gå både via Tilsynsrådet og rettens vej for at sikre afhentning af haveejernes storskrald og haveaffald på vanlig vis.
 
Fra 1. april ser det nemlig ud til, at de selv kommer til at skulle bringe affaldet fra haverne til centrale opsamlingssteder, fordi det kommunalt hyrede renovationsselskab formentlig ikke er kontraktligt forpligtet til at hente affaldet ved den enkelte have.
Det har ellers været praksis, siden kolonihaverne i 1994 blev tvunget ind i den kommunale affaldsordning.
 
Men havefolket kommer ikke til at give op uden sværdslag, siger områdeleder i Kolonihaveforbundet Jørgen Fritsche som optakt til den politiske behandling i miljøudvalget på torsdag:
"Vi håber naturligvis på en mindelig løsning til alles tilfredshed. Men når det har kunnet lade sig gøre at hente affald uden ved haverne i så mange år uden problemer, så kan det vel også ske i år og i fremtiden. Vi er parate til at lade Tilsynsrådet se på en klage og i sidste ende gå rettens vej for at få det til at fungere".

Behov for særskilt politik for flygtninge og indvandrere

Der er brug for en særskilt flygtninge- indvandrepolitik i Gladsaxe, hvis integrationsarbejdet i kommunen skal lykkes. Det mener medlem af det lokale integrationsråd, Sadi Tekeliolo.
Dermed er han lodret uenig med både socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen, som netop har vurderet, at når det gælder flygtninge- indvandreområdet, så er der ikke behov for en særskilt politik. Gladsaxes flygtninge og indvandrere er omfattet af de allerede eksisterende politiske målsætninger, og skal ikke have særbehandling, vurderer altså forvaltningerne.
 
Men der tager de fejl, mener Sadi Tekelioglu.
"De problemer der er vedrørende flygtninge og indvandrere, stammer fra lige nøjagtig den mentalitet. Og det virker stik imod hensigten", siger Sadi Tekelioglu.
 
Spørgsmålet om, hvorvidt Gladsaxe skal have en særlig politik for flygtninge- og indvandrere er til diskussion i socialudvalget i denne uge.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Socialdemokrat: Flere cyklister og bedre forhold

Nu skal der sættes fokus på forholdene for cyklister i Gladsaxe.
Der er for mange huller og ujævnheder, der skal ryddes sne hurtigere og der skal laves nye cykelstier, mener det socialdemokratiske medlem af trafikudvalget i Gladsaxe, Trine Græse:
"Vi har mange gode cykelstier i kommunen, men også mange, hvor der er brug for en målrettet indsats. Ved snefaldet tidligere på året var fremkommeligheden på cykelstier ikke lige topprioriteret, det kan der også gøres noget ved. Vi skal gøre noget for at forbedre sikkerheden og øge cykeltrafikken".
 
Forslaget om forbedrede forhold for cyklister bliver politisk behandlet i dag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Bøde for rod i regnskabet

En vognmand fra Gladsaxe er blevet idømt en bøde på 210.000 kroner for ved grov uagtsomhed at have unddraget skattevæsenet for 700.000 kroner.
Gladsaxe byret gav dermed vognmanden en noget mildere dom, end den bøde, som anklageren havde plæderet for, nemlig en lille halv million kroner.
Anklageren argumenterede ud fra den begrundelse, at selv om han ikke med vilje har snydt i skat, så har han haft så meget rod i regnskabet, at han burde have vidst, at noget var galt.

Biltyv for retten

En 21-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet idømt 20 dages ubetinget fængsel for brugstyveri af en Mercedes en oktobernat sidste år hos firmaet RTT i Mørkhøj.
Hans 18-årige medsammensvorne blev idømt 14 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste for sin andel i sagen.
 
Den 21-årige brød ind i firmaet, som sætter taxaudstyr i blandt Mercedes. Her satte han en stjålet nummerplade på én bil, forsøgte at bryde ind i anden og stak af i en tredje, da firmaets alarm gik i gang. Det var denne Mercedes, der senere på natten blev fundet tæt på den lejlighed, de to unge mænd deler.
Anklagemyndigheden mente, at de to unge sammen havde været i gang med at stjæle flere biler med videresalg for øje. Det fandt domsmandsretten dog ikke godtgjort.
 
Den 21-årige udbad sig betænkningstid med henblik på eventuelt at anke til Østre Landsret, mens den 18-årige straks modtog sin dom.

Rådhusskranke fik påbud

En halv million kroner, eller helt præcist; 492.000 skattekroner. Det er, hvad Gladsaxe vil bruge på en ny informationsdisk på rådhuset.
I forbindelse med et arbejdstilsyn blev den nuværende skranke nemlig fundet uegnet som
it- arbejdsplads, og da forvaltningen samtidig forventer en stigning af borgerhenvendelser, når de fire lokalkontorer samles på rådhuset, så skal der spenderes, når en ny disk skal have sit hjem i rådhushallen.
 
Men så kommer informationsdisken også til at "fremstå som et indbydende møbel, der tydeligt signalerer sin funktion og som tager højde for personalesikkerhed og tilgængelighed for handikappede," som det hedder i beskrivelsen.
 
Dansk Folkeparti har stemt imod at bruge en halv million kroner på den nye skranke, mens resten af deres politiske kolleger synes, det er en god ide.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet