Onsdag den 19. Marts 2003


Stort ønske om gymnastikhus i Gladsaxe

Gladsaxe Idrætsforening gymnastikafdeling lider af alvorlig pladsmangel.

Interessen for den lokale gymnastikforening er vokset stødt de senere år, og sportens organisation i Gladsaxe, FIG, har ved flere lejligheder gjort kommunen opmærksom på behovet for mere plads til gymnasterne. Eventuelt i form af et særskilt gymnastikhus. Og det skorter ikke på forslag til, hvor huset kunne ligge, fortæller FIGs formand, Ole Lindskov.

"Der er i dag et samarbejde med Blågaard Seminarium, hvor vi deler de faciliteter, der er der. Man kunne f.eks. forestille sig, at man udbyggede ganske kraftigt, så tror jeg både Blågaard Seminarium, som også har en idrætsretning, og idrætsforeningen kunne have gavn af det. Så kunne man selvfølgelig også tænke lidt mere kreativt, der bliver jo snart nogle lokaler ledige ved Tv-byen. Og der står et tomt øldepot på hjørnet af Vandtårnsvej, det ville selvfølgelig være dejligt at kunne bruge det, fordi det ligger tæt på Gladsaxe Stadion og de øvrige faciliteter", siger Ole Lindskov.


Ishockeyklub vil møde borgmesteren

Gladsaxe Skøjtehal var det helt store punkt på dagsordenen, da Gladsaxe Ishockey i går holdt bestyrelsesmøde.

Det har vist sig at blive en langt mere bekostelig affære at sætte hallen i stand, end hvad politikerne ellers havde regnet med.

Derfor er overvejelserne nu, om man skal rive hele hallen ned og bygge en ny, vel at mærke uden tilskuerpladser, om hallen skal renoveres eller om der overhovedet er råd til at have en skøjtehal i kommunen. Det skal en arbejdsgruppe komme med et bud på senest til maj, så byrådspolitikerne kan bruge det til at tage stilling til sagen.

Formanden for kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen, har i Nyhedsmagasinet udtrykt, at der ikke umiddelbart er politisk vilje i udvalget til at bruge de godt 20 millioner kroner til en større renovering, ej heller er der stor vilje til at punge ud med et beløb, der kan nærme sig det dobbelte for en hel ny hal.

I Gladsaxe Ishockey undrer formand John Sørensen sig især over, at klubben ikke er blevet taget med på råd:

- Det viser, hvor lidt politikerne ved, hvad der foregår i hallen, og hvor mange, der bruger den. Derfor vil vi prøve at få et møde med borgmesteren, gerne med kunstskøjteløberne, for om ikke andet at fortælle, hvor mange, der har brug for, at der er en skøjtehal i Gladsaxe, siger John Sørensen, formand for Gladsaxe Ishockey og tilføjer:

- Der er ingen ide i at snakke om at flytte til andre kommuner, for de har lige så lidt banetid i deres skøjtehaller, så hvis ikke vi kan benytte en hal i Gladsaxe, vil det betyde et farvel til ishockey i kommunen.


Dømt for vold mod ekskone

Retten i Gladsaxe idømte i denne uge en 45-årig mand ni måneders ubetinget fængsel for tre tilfælde af vold mod ekskonen.

Volden var hovedsageligt knytnæveslag og spark, men ved den seneste episode i maj 2001 væltede han kvinden ud af sengen, hoppede på hendes brystkasse og fortsatte med at slå på hende, til hun kastede blod op. Det var den fremfærd, der fik anklageren til at tiltale manden efter straffelovens paragraf om særlig farlig og grov vold.

Motivet til forbrydelserne var en ulykkelig cocktail af jalousi og alkohol.

Manden er flere gange dømt for vold og afsoner i øjeblikket en voldsdom på seks måneder.

Da han for 14 dage siden blev bekendt med den seneste tiltale for vold, truede han ekskonen over telefonen fra fængslet, og de trusler er inkluderet i straffen på ni måneder.

Den dømte ankede øjeblikkeligt dommen.


Urolige for familien

Ikke alle gladsaxeborgere kan betragte krisen i Irak med en vis distance, Ferda Gedik er en af dem, for hvem en eventuel krig i området handler om mere end storpolitik og principper.

Hun er nemlig tyrkisk født, og mange af hendes familiemedlemmer bor i Tyrkiet, der er klemt mellem USA og Irak:

- Vi er bekymrede for vores familie, for kommer der krig i Irak, vil det helt sikkert gå ud over Tyrkiet. USA vil have os til at hjælpe dem, og Irak regner også med hjælp fra Tyrkiet, men vi holder ikke med nogen af siderne. Kommer der krig, vil begge parter hævne sig, og der står Tyrkiet lige midt imellem, så der er ingen tvivl om, at det vil gå ud over tyrkerne, siger Ferda Gedik.


Nyt offentligt møde om motorvej

Byrådet i Gladsaxe kommer ikke til at foretage sig yderligere for at sikre mere støjdæmpning, når motorring 3 gennem kommunen bliver udbygget.

Dermed må beboerne i op mod 2.000 boliger affinde sig med at leve i et støjhelvede fra den seksspors vej i lang tid fremover.

Med mindre at et borgermøde med trafikpolitikere fra folketinget kan lave om på den sag.

Medlemmerne af det lokale trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe har i hvert fald givet hinanden håndslag på, at de vil prøve at få deres respektive partifæller på tinge til at møde op til et offentligt arrangement og møde Gladsaxeborgernes reaktion på motorvejsudvidelsen.


Andet end udlån

Et bibliotek er langt mere end blot et sted, hvor man kan låne diverse materialer, i hvert fald hvis biblioteket hedder Værebro, fortæller leder Lotte Normann, for så kan man ikke undgå at engagere sig socialt i lokalområdet.

"Det skyldes vores beliggenhed midt i Værebro Center, for her kommer mange forbi, og nogle har sociale problemer, så det kan næsten ikke undgås, at vi engagerer os socialt her. Det fungerer både som et mødested og værested, både for indvandrere, der kan læse aviser på deres hjemlands sprog, men også for ældre", siger Lotte Normann.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)