Fredag den 21. Marts 2003


Ikke forhøjet beredskab i Gladsaxe

Krigen i Irak ændrer ikke på beredskabet i Gladsaxe, siger brandchef Ole Nedahl om den øjeblikkelige situation: "De signaler vi har fået fra politi og efterretningsvæsen går i retning af et lavt trusselsbillede. Desuden er beredskabsplanen helt opdateret, fordi vi netop har gennemgået den i forbindelse med lukningen af lokalkontorerne. Skal vi køre højere beredskab, så bliver det i første omgang på ledelsessiden. Siden kan vi indkalde det nødvendige mandskab".

Heller ikke sygehusene i Københavns amt er i højere beredskab.

Planlægningschef Lars Kinnerup fra amtets sygehusvæsen siger: "Vores beredskab fungerer hver dag, og der ikke noget omkring de aktuelle krigshandlinger i Irak, der skulle ændre på beredskabet. Skulle der eksempelvis i forbindelse med terrorhandlinger ske større ulykker, så kan vi overflytte en stor del af patienterne fra hospitalerne til kommunale foranstaltninger, ligesom vi har aftaler med hoteller i Storkøbenhavn om at kunne benytte deres værelser og senge".


Frit valg til modtagere af hjemmehjælp

Fra i dag kan hjemmehjælpsmodtagerne i Gladsaxe vælge mellem fire forskellige leverandører.

Frit-valg-ordningen træder nemlig nu i kraft.

Men socialudvalgsformand Erling Schrøder(S) forventer ikke, at ret mange, formentlig under 10%, vil benytte sig af tilbuddet om anden leverandør end kommunen selv: "Vi får næsten aldrig klager over den kommunale hjemmehjælp, så folk har ikke den store grund til at skifte. Men vil hjemmehjælpsmodtageren alligevel, så er der nu tre andre udbydere at vælge imellem. Vi har sendt en orientering til alle modtagere, så de tydeligt kan se, hvad det nye går ud på".


Bilchikane førte til hul i hovedet og knoglebrud

En række episoder med overhalinger og chikanerende opbremsninger kulminerede sidste sommer med, at en 26-årig mand påkørte føreren af en anden bil.

Chaufføren, som kørte i denne bil, var nemlig steget ud og gik truende frem mod den yngre mand, da de begge holdt for rødt på Gladsaxe ringvej.

Den yngre mand var blevet opskræmt, da den anden bilist gik frem mod ham, og han havde først forsøgt at køre frem og gasse op for at skræmme modparten væk. Da det ikke lykkedes påkørte han manden, som blev slynget et godt stykke væk. Det resulterede i, at han måtte sys med 22 sting i hovedet og behandles for et kompliceret knoglebrud i hånden.

Retten i Gladsaxe idømte i går den 26-årige en betinget fængselsstraf uden tidsudmåling og 3 års betinget frakendelse af kørekortet.

Domsmandsretten mente, at tiltalte i sin forklaring indrømmede forsætligt at have forvoldt fare for en andens liv og førlighed, men anså det for en formildende omstændighed, at han havde følt sig truet. Egentlig nødværge mente retten dog ikke, at der var tale om, og derfor kunne man ikke frikende den 26-årige mand.


OK til bold på græs

Der bliver spillet superligabold på Gladsaxe stadion på søndag.

For blot to uger siden var der ellers frost 25 centimeter ned, men omslaget i vejret har gjort, at det i hvert fald ikke er græssets skyld, hvis det ikke bliver sjovt mellem AB og FC Midtjylland, siger den ansvarlige for græssets tilstand, halinspektør Ove Aaboe: "De seneste 14 dages varme og sol har taget frosten af, så den nu er klar til kamp. Der er allerede kamp igen den 29. marts, hvor Gladsaxe-Hero spiller, så der er ikke megen tid at give af. Men allerede mandag går manuelt i gang med at lufte banen, og så vurderer vi, om den skal tromles en gang mere".


Nytårsfest i en trist tid

Selv om verden i øjeblikket holder vejret og har øjnene rettet mod Mellemøsten, så har iranere over hele verden alligevel anledning til at feste i dag.

Det er nemlig den persiske nytårsfest Nowroz, en mere end 2.500 år gammel tradition, hvor man mindes dengang, det iranske folk fik deres land.

Said Tayyebi er iraner bosat i Gladsaxe og her fortæller han, hvordan dagen i dag skal fejres:

- Vi giver hinanden gaver, og er man sure på hinanden, er det glemt. Selvfølgelig er det en trist tid at feste i, for ingen af os, hverken danskere eller iranere kan lide krig, vi forstår ikke, hvorfor der skal smides bomber og børnene skal være bange, men med det for øje så fejrer vi stadig vores nytår, siger Said Tayyebi.

Ved den iranske nytårsfest laver man blandet andet bål, hopper sammen igennem dem og synger for at ønske hinanden sundhed og lykke.