Fredag den 28. Marts 2003


Forsigtig optimisme på isen

Gladsaxe Ishochey har i frustration over de planer, der er for Gladsaxe skøjtehal, anmodet om et møde med borgmester Karin Søjberg Holst.

Klubben frygter nemlig, at de kommunale overvejelser omkring den nedslidte hal kan være dødsstødet for ishockey i Gladsaxe.

En arbejdsgruppe undersøger i øjeblikket tre muligheder, enten at renovere hallen som først planlagt, eller rive den nedslidte hal helt ned og erstatte den med en ny, uden tilskuerpladser eller fuldstændigt undlade at have en skøjtehal i kommunen. De sidste to muligheder har så dårlige følger for ishockeyklubben, at de sammen med Gladsaxe Skøjteløberforening i går aftes var til møde hos borgmesteren for at overbevise hende om, at der skal være en hal, med tilskuerpladser, også i fremtiden.

Kasserer ved Gladsaxe Ishockey, Bent Christensen er efter mødet forsigtig optimist:

- Det var vigtigt for os at forklare borgmesteren, hvad de 81.000 brugere af skøjtehallen egentligt laver. For os har det nemlig virket helt modsat, at der er tale om at lukke en skøjtehal, når vi har problemer med at fordele tiden i hallen og må begrænse medlemsantallet, fordi der ikke er is-tid nok, og samtidig kom det også frem, at bliver der bygget en ny hal, vil det blive med tilskuerpladser, blot bliver tribunerne mobile, så de kan bruges til andre formål om sommeren, hvor vi jo ikke benytter hallen, siger Bent Christensen.


Kirke hjælper misbrugere

Den lokale kirke i Høje Gladsaxe går nu ind i et samarbejde omkring et nyt værested for områdets misbrugere.

Tidligere har misbrugerne holdt til i det, der i folkemunde er blevet kaldt "det skæve skur", men det skal nu rives ned. En gruppe af unge har nemlig gennem en længere periode skabt så megen uro i området, at misbrugerne simpelthen ikke tør komme i skuret længere.

Men nu får de et nyt værested, et lokale i Lille Centret i Høje Gladsaxe. Stedet bliver etableret i samarbejde mellem Fællesdriften af Høje Gladsaxe, social- og sundhedsforvaltningen og Haraldskirken.

"I Haraldskirken har vi en menighedspleje, som blandt andet går ud på at lave noget socialt arbejde for de skæve eksistenser, altså misbrugere af forskellig observans", siger diakon og sognemedhjælper, Finn Christiansen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Frustration i integrationsrådet

Da politikerne i Gladsaxes socialudvalg besluttede, at der ikke var brug for en handleplan for integrationen i kommunen, vakte ikke alene beslutningen overraskelse i det nyoprettede integrationsråd, rådets medlemmer var også forundrede over, der ikke var nogen, der havde spurgt dem til råds.

I går aftes afholdt rådet så sit fjerde møde, og formanden Kirsten Schalburg, fortæller, at der i rådet en vis frustration over socialudvalgets beslutning:

- Mange af medlemmerne er frustrerede over ikke vide, hvilke opgaver rådet har og hvilket mandat, byrådet egentligt har tænkt sig, vi skal have. Og så er vi forundrede over, at det mere er forvaltningen end byrådet, der har truffet den beslutning om ikke at have en handlingsplan. Vi har allerede holdt fire møde for at sætte os ind i området, efter selve etableringen af rådet var et år under vejs, og så virker det som en kamp op ad bakke, at der tilsyneladende ikke er nogen, der vil høre, hvad vi mener, siger Kirsten Schalburg, formand for integrationsrådet i Gladsaxe.


Sølvmedalje til biblioteksassistent

Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje i sølv efter 40 års tjeneste i Gladsaxe kommune bliver i dag overrakt biblioteksassistent Jutta Lindtoft.

Jutta Lindtoft blev ansat i det kommunale biblioteksvæsen i 1963 og har, efter at have taget assistentuddannelsen i 1967, siden arbejdet på hovedbiblioteket i indkøbs- og katalogafdelingen.

Overrækkelsen af medaljen er overladt til borgmester Karin Søjberg Holst, men det forventes, at modtageren af medaljen personligt opsøger dronningen for at sige pænt tak.

Det er i øvrigt 6. gang, at en ansat i Gladsaxe kommune modtager fortjenstmedaljen i sølv.


Ændringer i busplanen

Brobyggeriet på Hillerødmotorvejen skaber ændringer i busdriften, fra i morgen den 29. marts og frem til den 17. juni. Her spærres til- og frakørslen til Hillerødmotorvejen ved Mørkhøjvej, og derfor omlægges linie 67 i perioden.

Stoppestedet Hareskovvej nedlægges i begge retninger, og HT henviser buspassagerer til at benytte stoppestederne ved Tv-byen eller Pilesvinget. Ruten omlægges i øvrigt ad Høje Gladsaxevej, Gladsaxevej, Vandtårnsvej og Gladsaxe Møllevej, i begge retninger.

Ændringerne skyldes, at broen ved Mørkhøjvej skal løftes så at sige, så den opfylder de internationale sikkerhedskrav om en afstand mellem vejbane og broens top på fire en halv meter.


Fem unge på landsholdet

Ikke alene har Gladsaxe Taekwon- do klub i sidste weekend fået tre Danmarksmestre og fire sølvmedaljer, nu drager fem af medlemmerne i dag af sted til Holland med det danske landshold for at deltage i et af de største stævner i Europa.

Formand Youssef Lharraki spår de fem unge, der deltager i hver deres vægtklasse, gode chancer:

- Vi regner da med, at der i hvert fald kommer to guldmedaljer med hjem. Den gamle elite er ved at være færdig, så det er meget unge kæmpere, vi har med, men der er bestemt ingen grund til at undervurdere deres evner, siger Youssef Lharraki.