Mandag den 3. November 2003


Kamp om nye virksomheder

Gladsaxe kommer til at spille en vigtig rolle i kampen om at tiltrække nye virksomheder i
Københavns- og Øresundsregionen.
Det vurderer Asger Aamund, direktør i A.J.Aamund a/s:
 
"Hvis vi ser på højteknologi, så har Gladsaxe jo allerede Ferrosan og CMC, så i hele det
område, der kunne sagtens ligge nye biotech- og IT-viksomheder, og det synes jeg, man skulle se at komme i gang med. Fordi det er netop i de her klyngebebyggelser succesen kommer. Man ved jo, at biotech og IT søger sammen, og når man først har miljøet, så smitter det, og så kommer der flere og flere til. Så der ligger en opgave, også for kommunalpolitikerne i Gladsaxe, at sørge for, at man får tiltrukket så mange af de virsomheder som muligt, for det bliver morgendagens bedste og mest betalende skatteydere", siger Asger Aamund, som er taler ved årets erhvervskonference på Gladsaxe rådhus tirsdag.

Forebyggelse mod unge røverbander

Sidste uges anholdelser og sigtelser mod flere unge i Gladsaxe for røverier er nu af kriminalpolitiet blevet fulgt op forebyggende møder med andre unge, der kender til eller befinder sig i periferien af røverbanden.
 
I Værebro var alle unge forleden indkaldt til møde med politi og folk fra socialforvaltningen.
Omkring ti stykker var mødt op, blandt dem flere som politiet meget gerne ville i dialog med. Ikke mindst for at informere om, hvornår drillerier og chikane udvikler sig til egentlige overfald og røverier.
 
Ifølge politiets sagsbehandler på stedet, så var der i løbet af det godt og vel halvanden time lange møde god kontakt til de unge.
"Det er uhyre vigtigt, at vi holder den slags kriminalpræventive møder. Jo mere forebyggelse des bedre", siger leder af røveriafdelingen Michael Sørensen til Nyhedsmagasinet.

For få tilmeldinger til håndboldstævne

Det traditionsrige håndboldstævne Gladsaxe Cup er i overhængende fare for at blive aflyst på grund af for få tilmeldinger.
Det internationale stævne er planlagt til slutningen af december, og igen i år er der sendt
invitationer ud til dels Gladsaxes venskabsbyer og dels en række danske håndboldklubber.
"
Da vi havde tilmeldingsfrist, var der ikke mange tilmeldte. Så vi holdt et møde i sidste uge, hvor vi blev enige om at vente til i morgen tirsdag, hvor det bliver afgjort, om Gladsaxe Cup bliver gennemført eller ej", siger Tove Jensen, formand for Gladsaxe HG´s bestyrelse.

Indbrudstyv ud og ind af fængsel

En 37-årig mand var næppe sluppet ud af varetægtsfængslet, mens en lang række villaindbrud, som han menes at stå bag, blev efterforsket, førend han igen røg ind bag tremmer.
 
Politiet løslod manden den 23. oktober.
Den 28. oktober blev han truffet på Vesterbro iført og bærende på en del smykker, som kunne henføres til en ny stribe indbrud i dagene op til den 28., denne gang i lejligheder i Gladsaxe-området.
 
Nu sidder den 37-årige så igen varetægtsfængslet, og må vel efterhånden have sparet godt og grundigt sammen til en egentlig fængselsstraf af længere varighed.
Foreløbig har politiet fået 14 dages arbejdsro til efterforskningen, mens den 37-årige kan holde varmen i et af statens fængsler.

Gratis download af noder

De næste to måneder vil feinschmeckere udi nodernes verden gratis kunne downloade omkring 9.000 titler via computerne på Gladsaxe hovedbibliotek.
Musikbiblioteket har i forvejen massevis af noder på papir, men en aftale frem til årsskiftet med Sheet Music Now åbner portene til firmaets database, fortæller lederen af musikbiblioteket Kjeld Thøgersen:
 
"Vi har lavet en gunstig aftale med firmaet frem til 1. januar 2004. Personalet bliver i de måneder vænnet til fremtiden, hvor der i højere grad vil blive hentet noder fra databaser frem for på papir. Nu får publikum muligheden for at søge mellem de mange ekstra noder indenfor den klassiske musik og jazzen. Derimod skal man ikke forvente at finde ret mange noder i rockgenren på databasen".
 
Nodeinteresserede kan få mere hjælp i kunst- og musikafdelingen på Gladsaxe hovedbibliotek.